Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 22:37

Αστέρας Τρίπολης: Επίσημο το «μπαμ» με Μακελελέ

Γράφτηκε από τον
Αστέρας Τρίπολης: Επίσημο το «μπαμ» με Μακελελέ

Ο Αστέρας Τρίπολης ολοκλήρωσε το μεγάλο «μπαμ» το βράδυ της Παρασκευής (13/9) ανακοινώνοντας την έναρξη της συνεργασίας του με τον άλλοτε Γάλλο σούπερ σταρ των Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι, Κλοντ Μακελελέ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Μίλαν Ράσταβατς στο «τιμόνι» της αρκαδικής ομάδας.


Λίγες ώρες μετά την άφιξη του Μακελελέ στην Τρίπολη, η διοίκηση του Αστέρα ανακοίνωσε κι επίσημα την πρόσληψη του 51χρονου Γάλλου, ο οποίος υπέγραψε για 1+1 χρόνια και θα έχει μαζί του στον πάγκο της αρκαδικής ομάδας τους Νάιτζελ Γκιμπς και Ράφαελ Φεβρ.
Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης: «Μία εμβληματική παγκόσμια ποδοσφαιρική προσωπικότητα έρχεται στον ASTERAS AKTOR. Ο σπουδαίος Γάλλος Claude Makelele είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μας.
Ο κ. Claude Makelele Sinda, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1973 στην πόλη Kinshasa του Zaire. Καλωσορίζουμε τον κ. Claude Makelele και τους συνεργάτες του στην οικογένεια του ASTERAS AKTOR και τούς ευχόμαστε καλή επιτυχία.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο κ. Claude Makelele αποτελεί μία σπουδαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα, με εμπειρίες και τίτλους στο κορυφαίο επίπεδο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
Ως προπονητής έχει εργαστεί στην γαλλική Bastia και στην βελγική Eupen, στην οποία ήταν επικεφαλής για δύο χρόνια με 70 αγώνες στον πάγκο της. Επίσης, έχει αποκτήσει σπουδαίες προπονητικές εμπειρίες, έχοντας διατελέσει βοηθός του Carlo Ancelotti και του Laurent Blanc στην γαλλική Paris Saint-Germain και αργότερα του Paul Clement στην Swansea της Ουαλίας. Τα τελευταία χρόνια ανήκε στο επιτελείο της αγγλικής Chelsea με ρόλο στις Ακαδημίες και ως τεχνικός σύμβουλος.
Ως ποδοσφαιριστής στη θέση του αμυντικού μέσου έκανε σπουδαία καριέρα τόσο με την Εθνική Γαλλίας όσο και με τους συλλόγους κορυφαίου επιπέδου στους οποίους αγωνίστηκε. Στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας ήταν βασικό στέλεχος για πάνω από δέκα χρόνια, συμμετέχοντας σε δύο Euro, το 2004 και το 2008, αλλά και σε δύο Μουντιάλ, το 2002 και το 2006, φτάνοντας μάλιστα στο τελευταίο μέχρι τον τελικό! Επίσης, το 1996 συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αγωνίστηκε με τη φανέλα των εξής συλλόγων: Nantes, Marseille, Celta Vigo, Real Madrid, Chelsea, Paris Saint-Germain. Έχει κατακτήσει το Champions League την σεζόν 2001-2002 με την Real Madrid, το UEFA Super Cup, το Διηπειρωτικό Κύπελλο, αλλά και δύο πρωταθλήματα Ισπανίας μαζί της (2001-2003), καθώς και το Κύπελλο Ισπανίας. Επίσης κατέκτησε δύο φορές την Premier League με την Chelsea (2005-2006), καθώς και το League Cup Αγγλίας, ενώ πρωταθλητής είχε αναδειχθεί από τα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, το 1995, με την γαλλική Nantes.
Ο κ. Claude Makelele θα έχει ως άμεσους συνεργάτες του στον ASTERAS AKTOR δύο ακόμη πολύ σημαντικές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου.
Ο κ. Nigel Gibbs, γεννημένος στις 20 Νοεμβρίου 1965 στην Αγγλία, υπήρξε στην ποδοσφαιρική του καριέρα εμβληματική φυσιογνωμία για την Watford, έχοντας συνολικά 407 συμμετοχές μαζί της. Από τον σύλλογο ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα, περνώντας στη διαδρομή του από κορυφαία ποδοσφαιρικά clubs ως συνεργάτης πολύ σπουδαίων τεχνικών: Reading, Leeds United, Millwall, Swansea City, Portsmouth, Tottenham, στην οποία είχε ρόλο στις Ακαδημίες ή και στην πρώτη ομάδα μέχρι πρόσφατα.
Άμεσος συνεργάτης του προπονητή στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας θα είναι και ο κ. Raphael Fevre, γεννημένος στις 22 Αυγούστου 1974 στην Γαλλία. Έχει εργαστεί στα τμήματα υποδομής της Bordeaux και ήταν μέλος των τεχνικών επιτελείων σε Eupen, Chicago Fire, Paris FC, SC Bastia, Valenciennes FC, Stade Brestois».

   ΑΠΕ-ΜΠΕ