Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 09:49

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ντέρμπι με Παναχαϊκή για το Κύπελλο

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ντέρμπι με Παναχαϊκή για το Κύπελλο

Πελοποννησιακό ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της γ’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Παναχαϊκή περιμένει την Κυριακή στις 4 μ.μ. στην Πάτρα την Καλαμάτα, με την οποία θα ανταμώσει και στη Super League 2, που είναι ο βασικός στόχος και των δύο ομάδων.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αδιαφορούν για μια καλή πορεία στο Κύπελλο. Η πρόκριση άλλωστε θα δώσει και ψυχολογική ώθηση, ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στις 22 Σεπτεμβρίου, όπου η “Μαύρη Θύελλα” θα αναμετρηθεί με τα Χανιά στην Κρήτη, ενώ οι Πατρινοί θα υποδεχτούν την ΑΕΚ Β’.

Το αυριανό ματς δεν θα διεξαχθεί στη φυσική έδρα της Παναχαϊκής, αλλά στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Και αυτό γιατί σήμερα είναι προγραμματισμένη στο γήπεδο της Αγυιάς. η μεγάλη συναυλία του Αντώνη Ρέμου και της Δέσποινας Βανδή και έτσι το γήπεδο δεν θα είναι διαθέσιμο την Κυριακή.

Η Καλαμάτα στην πρεμιέρα της στο θεσμό, νίκησε στην Κρήτη με 1-0 την Επισκοπή με πέναλτι του Παμλίδη στο 24’, ενώ η Παναχαϊκή λύγισε στην παράταση (4-1, 1-1 ο κανονικός αγώνας) την αντίσταση του Ολυμπιακού Βόλου στον Βόλο. Ο βαθμός δυσκολίας είναι σαφώς μεγαλύτερος αύριο για τη “Μαύρη Θύελλα”, καθώς θα αντιμετωπίσει επαγγελματική ομάδα, με “βαριά φανέλα” και κόσμο.

Τη δική της κερκίδα θα έχει πάντως και η Καλαμάτα, αφού η ΠΑΕ εξασφάλισε εισιτήρια και οι Μεσσήνιοι που θα ταξιδέψουν στην Πάτρα, θα παρακολουθήσουν το ματς από τη Θύρα 3. Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Γιάννης Παπαγεωργόπουλος από την Αργολίδα, με βοηθούς τους Νίκο Μαυροκορδόπουλο και Νίκο Μακρή από τον ίδιο σύνδεσμο.

Η αυλαία της γ’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ανοίγει σήμερα με τρία παιχνίδια, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα εννέα.

Να σημειωθεί ότι στην επόμενη φάση θα μπουν στο θεσμό και οι ομάδες της Super League, με εξαίρεση τους “Ευρωπαίους” ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Τα νοκ - άουτ ζευγάρια θα προκύψουν έπειτα από κλήρωση, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν 25-26 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα των αγώνων της γ’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έχει ως εξής:

Σάββατο

Κηφισιά – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, 3 μ.μ.

Καμπανιακός – Ηλιούπολη, 4.30 μ.μ.

Μακεδονικός – ΑΕΛ, 4.30 μ.μ.

Κυριακή

Πανθρακικός – Πανιώνιος, 3 μ.μ.

Θύελλα Καμαρίου – Διαγόρας Ρόδου, 4 μ.μ.

Παναχαϊκή – Καλαμάτα, 4 μ.μ.

Εθνικός Μανδραϊκός, 4.30 μ.μ.

Απόλλων Κρύας Βρύσης – Νίκη Βόλου, 4.30 μ.μ.

Ερμιονίδα – ΠΑΣ Γιάννινα, 4.30 μ.μ.

Τρίκαλα – Παναργειακός, 4.30 μ.μ.

Αιγάλεω – Ηρακλής, 4.30 μ.μ.

Αρης Αβάτου – Ζάκυνθος, 4.30 μ.μ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το τεχνικό τιμ των μικτών Μεσσηνίας