Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 18:59

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ” Κυριακή με Χανιά στην πρεμιέρα της Super League 2

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ” Κυριακή με Χανιά στην πρεμιέρα της Super League 2

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος κινείται πλέον η Καλαμάτα, καθώς η Super League 2 ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο. Στον β’ όμιλο μάλιστα η “αυλαία” ανοίγει την Παρασκευή με την αναμέτρηση Παναχαϊκή – ΑΕΚ Β’ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Εκεί όπου βρέθηκε προχθές η “Μαύρη Θύελλα” και γνώρισε την ήττα με 1-0 από τους Πατρινούς, σε νοκ – άουτ αναμέτρηση για την γ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ετσι είπε “αντίο” στο θεσμό και στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα.
Η μεσσηνιακή ομάδα θα ταξιδέψει το Σάββατο για την Κρήτη, όπου την επόμενη μέρα θα αντιμετωπίσει τα Χανιά. Η σέντρα θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στα Περιβόλια. Την Κυριακή θα διεξαχθούν δύο ακόμα αναμετρήσεις σε Ηλιούπολη και Αργος, ενώ η πρώτη αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στην Τρίπολη, με το ματς της β’ ομάδας του Αστέρα κόντρα στον Πανιώνιο.
Η “Μαύρη Θύελλα” μετά την ήττα στην Πάτρα, που στοίχησε τον αποκλεισμό, καλείται να ξεκινήσει νικηφόρα το πρωτάθλημα, που είναι και ο βασικός στόχος. Η Καλαμάτα έκανε διψήφιο αριθμό μεταγραφών αυτό το καλοκαίρι, έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας και το πιο ποιοτικό ρόστερ και θα πρέπει να το δείξει και στον αγωνιστικό χώρο. Κόντρα στην Παναχαϊκή ήταν καλή μόνο για ένα ημίχρονο, το πρώτο. Στο ανασταλτικό κομμάτι παίρνει θετικό βαθμό, αλλά δημιουργικά ήταν κατώτερη των προσδοκιών και το τεχνικό τιμ θα πρέπει να βρει τον τρόπο ώστε να αξιοποιήσει τους τόσους πολλούς ποιοτικούς παίκτες που έχει, κυρίως από τη μέση και μπροστά.
Τα Χανιά είναι μια δύσκολη έδρα, αλλά η Καλαμάτα δεν έχει περιθώρια για “γκέλα”, που θα κάνει εντονότερο τον προβληματισμό.

Ηρθε ο Μόρσεϊ

Στην Καλαμάτα βρίσκεται από χθες ο Τζόναθαν Μόρσεϊ, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.
Ο 27χρονος πρώην εξτρέμ της Α.Ε. Λεμεσού έχει συμφωνήσει εδώ και μέρες προφορικά με την Καλαμάτα και θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ύστερα από το πέρασμά του από τον Παναιτωλικό (2 χρόνια, 52 συμμετοχές).
Ο Μόρσεϊ, έχει γεννηθεί στη Σουηδία, αλλά αγωνίζεται με την εθνική ομάδας της Σιέρα Λεόνε. Σε συλλογικό επίπεδο έχει αγωνιστεί ακόμα στη Ντιναμό Βουκουρεστίου, την Κιέβο, Μπράγκε και Σούντσβαλ.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στον β’ όμιλο

Παρασκευή
Παμπελοποννησιακό, Παναχαϊκή – ΑΕΚ Β (17:00)

Κυριακή
Περιβολίων, Χανιά – Καλαμάτα (15:00)
Ηλιούπολης, Ηλιούπολη – Αιγάλεω (17:00)
ΔΑΚ Αργους, Παναργειακός – Κηφισιά (17:00)

Δευτέρα
“Θ. Κολοκοτρώνης”, Aστέρας Τρίπολης Β’– Πανιώνιος (17:30)

Διοικητικό συμβούλιο η Sl2

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι το σημαντικότερο θέμα του διοικητικού συμβουλίου της Τετάρτης στη Super League 2, που θα γίνει στις 3.15 το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης. Η διοργανώτρια αρχή είναι κοντά σε συμφωνία με τον ΣΚΑΙ, που έχει ζητήσει να μεταδίδει όλα τα παιχνίδια κάθε αγωνιστική.