Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 20:30

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 3-1: Με τσαμπουκά στα ημιτελικά!

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 3-1: Με τσαμπουκά στα ημιτελικά!

Στα ημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας βρίσκεται μετά από τρία χρόνια ο Ολυμπιακός Καλαμάτας που έκανε την μεγάλη έκπληξη και πέταξε εκτός θεσμού την κυπελλούχο Κυπαρισσία! Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την ανατροπή και με τη νίκη τους με 3-1 πήραν το εισιτήριο για τους «4», αφού στον πρώτο αγώνα είχαν χάσει με 1-0.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του ΑΟΚ τη φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο, κάτι που δίνει ακόμη πιο μεγάλη αξία στο επίτευγμα της καλαματιανής ομάδας. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με πάθος, έδειξε πως πίστευε στην πρόκριση παρότι ήταν το αουτσάιντερ, ενώ του… βγήκε και το ματς μιας και τα δύο πρώτα γκολ προήλθαν από πέναλτι (από ισάριθμα πλάγια άουτ) τα οποία μετέτρεψε σε γκολ ο έμπειρος Χρήστος Αριτζής. Το τρίτο πέτυχε στην αντεπίθεση ο Τσαναλίας, με την Κυπαρισσία να μειώνει στο φινάλε με τον Χ. Παπαγεωργίου, χωρίς να καταφέρει να βάλει και δεύτερο γκολ για να πάρει την πρόκριση.
Η Τριφυλιακή ομάδα δεν επιδίωξε ιδιαίτερα και «καθαρίσει» την πρόκριση με ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, «έκατσε» πάνω στο 1-0
του πρώτου αγώνα και το πλήρωσε… Πάντως βάσει εικόνα αγώνα και ευκαιριών η Κυπαρισσία αδικείται από αυτό το 3-1 και έμεινε με παράπονα από τον διαιτητή κ. Μπλάνα για το δεύτερο πέναλτι που έδωσε, το οποίο ήταν πράγματι «τραβηγμένο».
Οσον αφορά τον θριαμβευτή του χθεσινού αγώνα, τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, συνεχίζει στο κύπελλο Μεσσηνίας έχοντας πετάξει εκτός ένα τα φαβορί της διοργάνωσης και βλέπει πλέον τελικό…
Στα ημιτελικά θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον συντοπίτη του Απόλλωνα.

Πέναλτι από… πλάγιο άουτ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν επιφυλακτικά, με πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κάπως πιο ζωηροί, χωρίς όμως να ανεβάζουν πολλούς παίκτες όταν έκαναν επίθεση. Ο Ολυμπιακός είχε ως πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα και προσπαθούσε να απειλήσει με κάποια ενέργεια των Αλεξανδρόπουλου και Τζίφα. Στο 6' ο Φ. Παναγόπουλος μετά από ατομική ενέργεια έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Μια μικροευκαιρία είχαν οι φιλοξενούμενοι και στο 13' όταν ο Παπαγεωργίου μπήκε από δεξιά και σέντραρε, με τον Φίλαϊ με στραβοκλοτσιά να στέλνει την μπάλα προς την εστία της ομάδας του, όμως ο Μάρης μπλόκαρε και αποσόβησε το αυτογκόλ.
Στη συνέχεια το παιχνίδι κυλούσε σε ένα… αργό τέμπο μέχρι το 37' που όλα άλλαξαν… Ο Μάρης εκτέλεσε με δύναμη ένα πλάγιο άουτ, ο Πολυμενέας πήρε τη γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Γιαννόπουλου που έκανε κίνηση προς την μπάλα.
Ο κ. Μπλάνας έδωσε σωστά το πέναλτι και ο Αριτζής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ντουγέρογλου, ο οποίος έπεσε σωστά όμως δεν μπόρεσε να αποκρούσει (1-0).
Ετσι κάπως… απρόσμενα η ομάδα του Γιώργου Πολυμενέα πήρε κεφάλι στο σκορ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

"Τραβηγμένο" το
δεύτερο πέναλτι

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν σαφώς πιο επιθετικά, με σκοπό να πετύχουν ένα γκολ. Στο 51' μάλιστα έχασαν κλασική ευκαιρία όταν ο Φ. Παναγόπουλος έβγαλε τετ α τετ τον Ζαφείρη από θέση μέσα αριστερά, όμως ο τελευταίος άργησε και όταν σούταρε, ο Μπάλας πρόλαβε και με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός απείλησε από μία στημένη φάση στο 55' όταν ο Αλεξανδρόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Αριτζής πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ.
Ο Αλέξης Μαντζούνης πέρασε στο ματς τον προερχόμενο από τραυματισμό Ανδρουτσή (μιας και δεν είχε άλλους διαθέσιμους παίκτες) για να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, ενώ από το ξεκίνημα του ημιχρόνου είχε περάσει στα χαφ και ο Μιτρόφ. Στο 58' ο ΑΟΚ είχε μια εκτέλεση φάουλ του Γ. Παναγόπουλου που έφυγε ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Και φτάνουμε στο 61' όταν ο Ολυμπιακός από μια ίδια φάση έφτασε σε δεύτερο γκολ… Ο Μπάλας εκτέλεσε ένα πλάγιο άουτ για τον Αριτζή που κοντρόλαρε, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ντιόπ και τον
κ. Μπλάνα να δίνει δεύτερο πέναλτι, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων!
Ηταν πάντως μια αυστηρή απόφαση αφού η μπάλα δεν είχε πορεία προς την εστία και ο Ντιόπ δεν είχε πρόθεση να την βρει με το χέρι, όπως στο πρώτο ημίχρονο ο Γιαννόπουλος.
Ο Αριτζής ανέλαβε και αυτή την εκτέλεση στέλνοντας ψύχραιμα την μπάλα και πάλι στην αριστερή γωνία για το 2-0.
Στη συνέχεια η Τριφυλιακή ομάδα ανέβηκε πολύ και τα έπαιξε όλα για όλα, με στόχο να βάλει ένα γκολ για να πάρει εκείνη την πρόκριση.
Στο 64' ο Γ. Παναγόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Φ. Παναγόπουλος έκανε από κοντά το πλασέ, όμως ο Μάρης μπλόκαρε.
Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 73' με τον Κωνσταντόπουλο να βγάζει τη σέντρα και τον Παπαγεωργίου να πιάνει την κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο.

Και τρίτο γκολ στο
81' με 10 παίκτες

Στο 79' ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες λόγω μιας απερίσκεπτης ενέργειας του Αλεξανδρόπουλου που κλότσησε την μπάλα ενώ ο διαιτητής είχε σφυρίξει και δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη.
Μετά από δύο λεπτά όμως οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ, με τον φρέσκο Θεοδωρόπουλο που είχε μπει αλλαγή πριν λίγα λεπτά, να κλέβει την μπάλα και με κούρσα να μπαίνει από δεξιά, βγάζοντας τη συρτή σέντρα για τον Τσαναλία ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 3-0, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών!

Μείωσε με τον Παπαγεωργίου

Το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια η Κυπαρισσία ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 87' μετά από εκτέλεση φάουλ του Λυδιώτη και γυριστό σουτ στο πρώτο δοκάρι του Παπαγεωργίου.
Ομως στα λεπτά που απέμεναν δεν έκανε άλλη ευκαιρία παρά την πίεση και η μεγάλη πρόκριση πήγε σε "ερυθρόλευκα" χέρια.
Ο διαιτητής Γ. Μπλάνας που ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός τα πήγε καλά και ελέγχεται μόνο για το δεύτερο πέναλτι που έδωσε.
Καλά τα πήγαν σε γενικές γραμμές και οι βοηθοί Σκόρδος και Γεωργαντάς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μάρης, Μπάλας, Αργάνης, Τσαναλίας (83’ Μούντανος), Μαρούδας, Φίλαϊ, Πολυμενέας, Αριτζής (71’ Θεοδωρόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Τζίφας, Αναγνωστόπουλος (67’ Ζωγράφος).
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγερόγλου, Γαργαρώνης, Μιτρόφ, Γ. Παναγόπουλος, Φ. Παναγόπουλος, Χ. Παπαγεωργίου, Ντιόπ, Λυδιώτης, Γιαννόπουλος, Ζαφείρης (57’ Ανδρουτσής), Κωνσταντόπουλος.