Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 14:46

SUPER LEAGUE 2: Δεύτερο φαβορί για τον τίτλο η Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
SUPER LEAGUE 2: Δεύτερο φαβορί για τον τίτλο η Καλαμάτα

Η αναμονή έφθασε στο τέλος της. Η Super League 2 ξεκινά σήμερα, με την “αυλαία” να ανοίγει στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, εκεί όπου η Παναχαϊκή θα υποδεχτεί στις 5 μ.μ. την ΑΕΚ Β’ για την πρεμιέρα του β’ ομίλου.

Η Καλαμάτα ρίχνεται στη μάχη την Κυριακή, με αντίπαλο τα Χανιά στα Περιβόλια, σε ένα ματς που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΣΚΑΪ, που πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της SL2, η οποία θα διεξαχθεί ξανά σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων.
Η “Μαύρη Θύελλα” βρίσκεται στο νότιο όμιλο (με γεωγραφικά κριτήρια) ή αλλιώς στον β’ όμιλο μαζί με την Κηφισιά, που υποβιβάστηκε από τη Super League, τους Πανιώνιο, Παναργειακό που ανέβηκαν από τη Γ’ εθνική, τον Αστέρα Τρίπολης Β’, που θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και τα Χανιά, την Παναχαϊκή, την Ηλιούπολη, την ΑΕΚ Β’ και το Αιγάλεω, που ανανέωσαν τη θητεία τους στην κατηγορία.
Η μεσσηνιακή ομάδα έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ και σίγουρα το πιο ποιοτικό ρόστερ, αλλά οι μπουκ τη δίνουν δεύτερο φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο και να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια μετά από 25 χρόνια! Πρώτο φαβορί είναι η Κηφισιά και ακολουθούν Χανιά και Πανιώνιος.
Το μεγαλύτερο αουτσάιντερ είναι ο νεοφώτιστος Παναργειακός, ενώ καμία τύχη δεν φαίνεται να έχουν για τον τίτλο, σύμφωνα πάντα με τις αποδόσεις , το Αιγάλεω, ο Αστέρας Τρίπολης Β’ και η ΑΕΚ Β’.
Να σημειωθεί ότι οι β’ ομάδες δεν έχουν δικαίωμα ανόδου, αλλά υποβιβάζονται, ενώ όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, θα διεξαχθούν πλέι οφ για την άνοδο και πλέι άουτ για την παραμονή. Συγκεκριμένα, μετά το πέρας των 18 αγωνιστικών, οι ομάδες που θα τερματίσουν από τις θέσεις 1 έως 5, θα διεκδικήσουν στα πλέι οφ το ένα εισιτήριο της ανόδου, ενώ από τις θέσεις 6-10, θα μονομαχήσουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στους έξτρα αγώνες η βαθμολογία της κανονικής περιόδου διαιρείται δια δύο.
Στη Super League θα ανέβουν οι πρωταθλητές των ομίλων και στη Γ’ εθνική θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες (δύο από κάθε όμιλο). Η Καλαμάτα έχει ως μεγάλο αντίπαλο την Κηφισιά, ενώ δεν μπορούν να αγνοηθούν ο Πανιώνιος και η Παναχαϊκή, δύο ομάδες με φανέλα και ιστορία. Τα Χανιά διεκδίκησαν πέρυσι το πρωτάθλημα, αλλά το καλοκαίρι έγιναν πολλές προσθαφαιρέσεις και είναι ερωτηματικό το πως θα παρουσιαστούν.
Αναλυτικά οι αποδόσεις για το νικητή του 2ου ομίλου, σύμφωνα με τη Stoiximan είναι:
Κηφισιά 2,50
Καλαμάτα 3
Χανιά 6
Πανιώνιος 6
Παναχαϊκή 9
Ηλιούπολη 16
ΑΕΚ Β’ 40
Αστέρας Τρίπολης Β’ 50
Αιγάλεω 75
Παναργειακός 100

Τα φαβορί στον α’ όμιλο

Οσον αφορά τον πρώτο όμιλο, τα φαβορί για τον τίτλο είναι η Λάρισα με 1,90 απόδοση και ακολουθεί ο Ηρακλής με 2,05. Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρότι έρχεται από τη Super League, προσφέρεται στο 6 για να κόψει πρώτος το νήμα και από εκεί και πέρα η… ψαλίδα ανοίγει, μιας και οι μπουκ θεωρούν ότι ο τίτλος, θα είναι κούρσα για τρεις. Η Νίκη Βόλου προσφέρεται στο 35, ο ΠΑΟΚ Β’ στο 40, ο Μακεδονικός στο 50, Διαγόρας Ρόδου, Καμπανιακός και Καβάλα στο 75’ και ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου στο 100.
Οσον αφορά την κυριακάτικη πρεμιέρα της Καλαμάτας στα Χανιά, οι αποδόσεις είναι μοιρασμένες, με τη νίκη των γηπεδούχων να είναι στο 2,55 την ισοπαλία στο 3.10 και το διπλό στο 2.65.