Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 00:30

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Για νικηφόρο ξεκίνημα στα Χανιά

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Για νικηφόρο ξεκίνημα στα Χανιά

Στη μάχη του πρωταθλήματος της Super League 2 ρίχνεται την Κυριακή η Καλαμάτα.

Η “Μαύρη Θύελλα” πετάει σήμερα για την Κρήτη, όπου αύριο στις 12 το μεσημέρι θα αντιμετωπίσει τα Χανιά στο ματς που ξεχωρίζει στην πρεμιέρα του β’ ομίλου της Super League 2 και το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΣΚΑΪ, που πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

Η Καλαμάτα προέρχεται από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας από την Παναχαϊκή, ενώ και οι γηπεδούχοι έχουν αποχαιρετήσει το θεσμό (ήττα από τον Εθνικό) στο πρώτο τους παιχνίδι στη διοργάνωση.

Το πρωτάθλημα είναι το ζητούμενο και για τις δύο ομάδες, με τη “Μαύρη Θύελλα” να θεωρείται από τους μπουκ το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο, πίσω από την Κηφισιά. Τα Χανιά έχουν αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι, δεν παύουν όμως να είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, ιδιαίτερα στο γήπεδό τους.

Η Καλαμάτα θα αναχωρήσει σήμερα για την Κρήτη, στην οποία είχε βρεθεί και πριν από δύο εβδομάδες, παίρνοντας τότε την πρόκριση με την Επισκοπή (1-0 με πέναλτι του Παμλίδη) και ευελπιστεί ότι θα επιστρέψει και πάλι νικήτρια.

Κάτι που είναι απαραίτητο τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Η αποστολή

Με 21 παίκτες αναχώρησε χθες για την Αθήνα, όπου διανυκτέρευσε η αποστολή της Καλαμάτας και σήμερα το πρωί θα μπει στο αεροπλάνο για τα Χανιά ενόψει του αυριανού αγώνα. Στην αποστολή βρίσκεται και ο διεθνής Βολιβιανός επιθετικός Καρμέλο Αλγκαρανάζ, όχι όμως και ο Φινλανδός Γιούχα Πίρινεν, που θα είναι διαθέσιμος από τη Δευτέρα, καθώς το δελτίο του εκδόθηκε χθες. Αναλυτικά οι εκλεκτοί του Νίκου Αναστόπουλου: Ουές, Βασιλαντωνόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Βαλεριάνος, Τσελεπίδης, Στρούγγης, Μπακαγιόκο, Στίκας, Ριένστρα, Ξενιτίδης, Μπαράλες, Γρίβας, Αναστασόπουλος, Μορέιρα, Φρίμπονγκ, Ντιγκινί, Παμλίδης, Κότσαρης, Λαδάς, Μουστακόπουλος και Αλγκαρανάζ

Ριζική ανανέωση με 19 μεταγραφές!

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 19 μεταγραφές έκανε η Καλαμάτα στη θερινή μεταγραφική περίοδο, αλλάζοντας ριζικά το ρόστερ. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν οι τερματοφύλακες Κότσαρης και Μάροβιτς, οι αμυντικοί Μπακαγιόκο, Ουές, Πίρινεν, Τσελεπίδης, Στίκας, Βασιλαντωνόπουλος, οι μέσοι Ριένστρα, Ουμπέντα, Ξενιτίδης, Αναστασόπουλος και οι επιθετικοί Φρίνμποργκ, Μορέιρα, Ντιγκινί, Αλγκαρανάζ, Παμλίδης, Μόρσεϊ και Μουστακόπουλος.

Από πέρυσι συνεχίζουν οι γκολκίπερ Μέντες, Λαδάς (επέστρεψε από δανεισμό), οι αμυντικοί Βαλεριάνος, Κωνσταντινόπουλος, Στρούγγης, Τζανακάκης, οι μέσοι Ματέους, Κατάλντι και οι επιθετικοί Μπαράλες και Γρίβας. Ενδεικτικό ότι από την 11άδα που έπαιξε στις 28 Απριλίου στα Χανιά (ήττα με 2-0) για τα περσινά πλέι οφ, οι έξι έχουν αποχωρήσει (Κόβαλ, Κάνιας, Ακόστα, Καρασαλίδης, Πασάς, Αρίμπας). Οι υπόλοιποι πέντε ήταν οι Κατάλντι, Τζανακάκης, Κωνσταντινόπουλος, Στρούγγης, και Γρίβας, με τους δύο πρώτους να είναι εκτός αποστολής για το αυριανό ματς.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στον β’ όμιλο:

Παρασκευή

Παναχαϊκή – ΑΕΚ Β' 0-1

Κυριακή

Χανιά – Καλαμάτα (12 μ.)

Ηλιούπολη – Αιγάλεω (5 μ.μ.)

Παναργειακός – Κηφισιά (5 μ.μ.)

Δευτέρα

Aστέρας Τρίπολης Β’– Πανιώνιος (5.30 μ.μ.)

Έτοιμο το Στάδιο

Στη φυσική της έδρα θα αγωνιστεί η Καλαμάτα κόντρα στον Παναργειακό (για τη 2η αγωνιστική), καθώς η ΠΑΕ ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για αυτόν. Τα έξοδα κάλυψε ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς.

Με την Παναχαϊκή για το Αττικα Καπ

Στο Άττικα Καπ, θα συμμετάσχει και φέτος η Καλαμάτα με δύο ομάδες, την Κ14 και την Κ16. Η “Μαύρη Θύελλα” κάνει πρεμιέρα στη διοργάνωση σήμερα με αντίπαλο την Παναχαϊκή. Τα ματς θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, με το ματς για το Κ14 να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και για το Κ16 στις 1.30 μ.μ.