Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 21:45

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ 0-0: Ποδαρικό με “λευκή” ισοπαλία

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ 0-0: Ποδαρικό με “λευκή” ισοπαλία

Με ισοπαλία συνδύασε την επιστροφή του στις εθνικές κατηγορίες ο Μιλτιάδης, καθώς η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας έμεινε στο 0-0 με την Κόρινθο στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, για την πρεμιέρα του 3ου Ομίλου της Γ' Εθνικής.

Ο ρυθμός από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν γρήγορος, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, ενώ σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου γίνονταν σκληρές μονομαχίες. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ανήκε στον Μιλτιάδη στο 10'. Ο Ηλιόπουλος έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, έφυγε στην αντεπίθεση, άνοιξε στον Οπόκου στα αριστερά, ο οποίος παρότι αρχικά φάνηκε να χάνει τον έλεγχο της μπάλας, κατάφερε να βρει τον ξεμαρκάριστο Αθανασόπουλο στα δεξιά και ο τελευταίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ανάγκασε τον Αντωνόπουλο να προβεί σε μία εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Η απάντηση από πλευράς Κορίνθου ήρθε στο 16' με το μακρινό σουτ του Μίσκου να εξουδετερώνει σε κόρνερ ο Χάμος, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Δερμιτζάκης σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων από θέση βολής, μέσα και δεξιά από την περιοχή. Από το μισάωρο και έπειτα δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων. Βασική αιτία ήταν οι πολλές διακοπές στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ανούσια κατοχή της μπάλας και δεν έδειχναν ικανοί να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Χάμου κι έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως άλλες συγκινήσεις.

Λίγο έλειψε, ωστόσο, στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου ο Μιλτιάδης να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια. Ο Θώδης με μακρινή εκτέλεση φάουλ έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Καντούτσης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Καπετανάκης μια δεύτερη, με την μπάλα να φτάνει στο σημείο όπου βρισκόταν ο Ηλιόπουλος, με τον Αντωνόπουλο να βγαίνει έγκαιρα από την εστία του και να παίρνει την... μπουκιά μέσα από το στόμα του 35χρονου επιθετικού.

Στο δεύτερο μέρος η Κόρινθος είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά οι παίκτες των Μιχάλη Φασουλή και Αλέκου Τσατά ήταν άριστα στημένοι αμυντικά και δεν επέτρεψε παρά ελάχιστες φάσεις στους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι προτίμησαν να δώσουν χώρο και να απειλήσουν εφόσον τους δινόταν η ευκαιρία. Στο 57' ο Μίσκου, ο οποίος ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Κορίνθου, δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 62' το πλασέ του Δερμιτζάκη από πλάγια θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι παίκτες του παλιού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, της Προοδευτικής, του ΠΑΣ Γιάννενα και άλλων ομάδων, Πάρη Ανδράλα, ενέτειναν τις προσπάθειες τους για να βρουν το γκολ και στο 65' ο Μίσκου ελίχθηκε έξω από την περιοχή και έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα εξοστρακίστηκε στο αριστερό δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Λάππας σούταρε απελπιστικά άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή του ματς σημειώθηκε στο 79', όταν ο Λάππας σέντραρε απ' τα αριστερά, ο Παπουλής έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά ο πολύ σταθερός Χάμος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

Κάπως έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Μιλτιάδη ένα “κουβάρι” να πανηγυρίζουν έναν σπουδαίο βαθμό απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο και να εισπράττουν το θερμό χειροκρότημα από τους φίλους της ομάδας. Στην κερκίδα, αλλά και περιμετρικά του γηπέδου βρέθηκαν περίπου 400-450 άτομα, μεταξύ των οποίων 100 οπαδοί των φιλοξενούμενων. Από το εναρκτήριο ματς της σεζόν δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι δύο πρόεδροι, Χρήστος Μιχαλόπουλος του Μιλτιάδη και Αλέξης Κούγιας της Κορίνθου.

Οι γηπεδούχοι είχαν κορυφαίο τον Οπόκου, ο οποίος μαζί με τον Γκεβόρι έκαναν πολύ δουλειά στον χώρο του κέντρου, η αμυντική τετράδα Γεωργιόπουλος, Καπετανάκης, Καντούτσης, Θώδης λειτούργησε άψογα και ο τερματοφύλακας του Μιλτιάδη, Κώστας Χάμος, όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος υστέρησε. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Γκεβόρι (7'), Καντούτσης (30'), Γεωργιόπουλος (55'), Παπαδόπουλος (81'), Παπουλής (45+1') και Νικολάου (76').

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (Μιχάλης Φασουλής, Αλέκος Τσατάς): Χάμος, Γεωργιόπουλος (63' Παπαδόπουλος), Καπετανάκης, Καντούτσης, Θώδης, Γκεβόρι, Οπόκου, Παΐτέρης (79' Μπούρδος), Γιαννόπουλος (55' Καψάλης), Ηλιόπουλος, Αθανασόπουλος.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Πάρης Ανδράλας): Αντωνόπουλος, Τρόκα (55' Λάππας), Νικολάου, Χαλάτσης, Χαρίτος (46' Μαγκάκης), Μπαρπαρούσης, Μίσκου, Παπουλής, Μπιμπισίδης, Δερμιτζάκης (67' Ιωαννίδης), Αλμπάνης (82' Στασινόπουλος).