Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 20:29

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Νίκη η Κ14, ήττα η Κ16 στα ματς με Παναχαϊκή

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ:  Νίκη η Κ14, ήττα η Κ16 στα ματς με Παναχαϊκή

Μια νίκη για την Κ14 και μια ήττα για την Κ16 ήταν τα αποτελέσματα των ομάδων της Καλαμάτας στις αναμετρήσεις που έδωσαν το Σάββατο με τις αντίστοιχες της Παναχαϊκής στην πρεμιέρα του τουρνουά Αττικα Καπ.


Στο παιχνίδι των Κ14 η Καλαμάτα επικράτησε με 4-0, ενώ με το ίδιο σκορ ηττήθηκε η Κ16 από την Πατρινή ομάδα.
Η ακαδημία της Καλαμάτας λαμβάνει μέρος για δεύτερη σερί χρονιά στο συγκεκριμένο τουρνουά με δύο τμήματα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει τη δυνατότητες στους νεαρούς αθλητές να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και εμπειρίες απέναντι σε δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες και παράλληλα να τεστάρουν τις δυνατότητες τους και να δουν αν μπορούν να προχωρήσουν στο ποδόσφαιρο. Και οι δύο ομάδες παρουσιάζονται τη φετινή σεζόν με αλλαγές σε ότι αφορά το δυναμικό τους. Εχουν γίνει και μεταγραφές με αρκετά ταλαντούχα παιδιά που προέρχονται από άλλες ακαδημίες της Καλαμάτας.

Την τεχνική καθοδήγηση των δύο τμημάτων έχει και φέτος ο Αλέκος Δέδες που προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο και να αναδείξουν το ταλέντο τους.
Από την άλλη πλευρά, την τεχνική καθοδήγηση των αντίστοιχων τμημάτων υποδομής της Παναχαϊκής, έχει αναλάβει ο Χάρης Ράντος με συνεργάτη του, τον Παύλο Αποστόλου.
Σε ότι αφορά τα δύο ματς της πρεμιέρας οι νεαροί αθλητές προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν στον αγωνιστικό χώρο, όλα όσα μαθαίνουν στη διάρκεια των προπονήσεων.

Κ14

Στο παιχνίδι των Κ14 η φιλοξενούμενη ομάδα μπήκε πιο καλά στο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, όμως όσο περνούσε η ώρα, οι μικροί της Καλαμάτας ισορρόπησαν αρχικά και σιγά-σιγά επέβαλαν το ρυθμό του. Κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και σχεδόν στην εκπνοή του α’ μέρους να προηγηθούν στο σκορ. Στις αρχές του β’ μέρους σημείωσαν άλλα δύο γκολ και σχεδόν στο 60ό λεπτό πήραν προβάδισμα με 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ.


Στο 6’ σουτ του Ρουμελιώτη από την γωνία της περιοχής η μπάλα έφυγε άουτ από την συμβολή των δοκαριών. Στο 12’ σουτ Αγγελάκακη από τα πλάγια απέκρουσε ο Κουντούρης η μπάλα έφτασε στον Παπαγεωργόπουλο, που δεν μπόρεσε να την προωθήσει στα δίχτυα και την άφησε για το Δημητρίου, που έκανε το διαγώνιο συρτό σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα σχεδόν από το κάθετο δοκάρι. Στο 15’ σουτ του Κρεμμύδα από το ημικύκλιο της περιοχής, ο Χρ. Κανελλόπουλος εκτινάχθηκε στη δεξιά του πλευρά και απέκρουσε σωτηρία διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο 32’ καλοκτυπημένο φάουλ του Δημητρίου από το ημικύκλιο της περιοχής ο Κουντούρης εκτινάχτηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτηρία σε κόρνερ. Στο 35’ μακρινό διαγώνιο σουτ από τον Λουλάι η μπάλα φαίνεται να βρήκε και σε κάποιον αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-0.

Στο 38’ διαγώνιο σουτ του Μητσέα δεν κατάφερε ο τερματοφύλακας παρότι βρήκε την μπάλα να αποσοβήσει το γκολ και έγινε έτσι το 2-0. Στο 43’ φάουλ του Λουλάι λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Δημητρίου με πλασέ σημείωσε το 3-0. Στο 47’ ο Παπαγεωργόπουλος με διαγώνιο ψηλοκρεμαστό πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 59’ σε μπροστινή μπαλιά ο Μητσέας από τα πλάγια έφτασε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στον Λαμπρόπουλο, ο αυτός με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Την αναμέτρηση διαιτήτευσε η Ρηγόπούλου με βοηθούς διαιτητές τους Τσιμπουρίκο, Αντ. Μιχαλόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Χρ. Κανελλόπουλος, Διαμαντόπουλος, Παπαχριστοφίλου, Σπυρόπουλος, Σαΐτης, Λουλάι, Παπαγεωργόπουλος, Δημητρίου, Αγγελακάκης, Μητσέας, Ηρ. Κανελλόπουλος. Επαιξαν και οι Ντελής, Τσαγκαράκης, Μαντάς, Γεωργιόπουλος, Σταθάς, Νίκας, Λαμπρόπουλος, Γιαννόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Τριαντόπουλος, Καντέλης.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κουντούρης, Σαλπιστής, Παράμερος, Σταματάκης, Σαμψώνας, Βγενόπουλος, Ρουμελιώτης, Κωνσταντινίδης, Τσαλπατούρος, Κρεμμύδας, Πετρόπουλος. Επαιξαν και οι Πάνας, Καραθανάσης, Ζωγόπουλος, Κοντοχρήστος, Φαρούκου, Ανδρικόπουλος, Μαλλιούκης, Μεσσαλίδης, Μισαλπίδης, Πετράτος, Λοτσάρη, Αναγνωστόπουλος.

Κ16

Στον αγώνα των Κ16 η Παναχαϊκή έδειξε καλύτερα στοιχεία και επικράτησε με 4-0.
Οπως αναφέραμε και στον πρόλογο η ομάδα της Καλαμάτας έχει αρκετά νέα πρόσωπα και θα χρειαστεί χρόνος ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.

Στο 3’ ο Ανδριανόπουλος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Νικολόπουλο και η Ρηγοπούλου σφύριξε αμέσως πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Μπούρδος στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά πλευρά της εστίας του Γιαννουλάκη, που εκτινάχτηκε στην πορεία της και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτηρία. Στο 26’ ο Μπούρδος μετά από κακή λειτουργία της αμυντικής γραμμής της Καλαμάτας πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι. Στο 33’ ο Μπούρδος με απευθείας φάουλ από την γωνία του ημικύκλιου σχεδόν της μεγάλης περιοχής, αυτή τη φορά νίκησε τον Γιαννουλάκη, ο οποίος κινήθηκε στην πορείας της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να τη διώξει και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 38’ ο Μπερδές με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 0-2, αφού ο Γιαννουλάκης δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας που πέρασε από το σώμα του και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 60’ σουτ του Μπούρδου από καλή θέση απέκρουσε ο Γιαννουλάκης. Στο 63’ η Παναχαϊκή κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Φωτιάδη από αμυντικό και ο Μπούρδος με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 0-3. Στο 72’ με κοντινό πλασέ ο Φωτιάδης διαμόρφωσε το τελικό 0-4.


Το παιχνίδι διαιτήτευσε η Ρηγοπούλου με βοηθούς διαιτητές τον Αντ. Μιχαλόπουλο και τον Τσιμπουρίκο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιαννουλάκης, Γκίζας, Ανδριανόπουλος, Χότζα, Ρερρές, Καράμπελας, Σταθάς, Αλάμαρας, Κουτσοπέτρος, Κάτσος, Λυμπερόπουλος. Επαιξαν και οι Κανελλόπουλος, Μαντάς, Γιαννόπουλος, Μητσέας, Νίκας, Βαρελάς, Λουλάι, Διαμαντόπουλος.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Ανδρεόπουλος, Κόλλιας, Τσιατούρας, Ανδρικόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Ναλμπάντης, Σακελλαρόπουλος, Μπερδές, Νικολόπουλος, Μπούρδος, Αγγελόπουλος. Επαιξαν και οι Λινάρδος, Σταματελάτος, Σχινάς, Πανόπουλος, Παπακωστόπουλος, Φωτιάδης, Τσόρδιας, Τσιγκρής, Ηλιόπουλος, Αλεξόπουλος, Πιστικός, Καζακόπουλος.

Παρακολούθησαν τα παιχνίδια
Παπαθεοδωρίδης, Γεωργόπουλος

Τα παιχνίδια των ομάδων Κ14 και Κ16 με την Παναχαϊκή, της πρεμιέρα του τουρνουά Αττικα Καπ, παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Π.Σ. “Η Καλαμάτα” Θεόδωρος Παπαθεοδωρίδης και ο υπεύθυνος σκάουτινγκ της Καλαμάτας και της ακαδημίας Βασίλης Γεωργόπουλος.
Μαζί τους ήταν και ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας Νίκος Κακαλέτρης με τον οποίο πριν από την έναρξη των δύο αγώνων, είχαν συζήτηση για θέματα που αφορούν τα τμήματα υποδομής.