Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 18:05

Στα 6 εκατομμύρια ευρώ η αξία του ρόστερ της Καλαμάτας!

Γράφτηκε από τον
Στα 6 εκατομμύρια ευρώ η αξία του ρόστερ της Καλαμάτας!

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 19 μεταγραφές έκανε η Καλαμάτα αυτό το καλοκαίρι, με σκοπό να επιστρέψει μετά από 24 χρόνια στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μπορεί ο Νίκος Αναστόπουλος να αποφεύγει στην τρίτη του θητεία στη «Μαύρη Θύελλα» να μιλά, τουλάχιστον, στο ξεκίνημα για άνοδο, λέγοντας πως στόχος είναι να «γίνουμε ομάδα», αλλά η επένδυση που έκανε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος Γιώργος Πρασσάς, δείχνει ότι δεν συμβιβάζεται με κάτι άλλο, εκτός από τον τίτλο τον 2ο όμιλο της Super League 2.
Η Καλαμάτα είναι άλλωστε και σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, δεύτερο φαβορί για τον τίτλο, με μικρή διαφορά από το πρώτο, που είναι η Κηφισιά.
Επιπλέον διαθέτει σε όλη την κατηγορία, το δεύτερο πιο ακριβό ρόστερ σε αξία παικτών (6 εκατομμύρια ευρώ), με μόλις 25.000 ευρώ διαφορά από την Λάρισα που βρίσκεται στην κορυφή, όπως αναφέρει το gazzeta.gr , με βάση το Transfermarkt που παρουσιάζει τις αξίες των παικτών.
Η Λάρισα που μετέχει στον 1ο όμιλο και είναι το πρώτο φαβορί – για τους μπουκ, έχει παίκτες που η αξία τους υπολογίζεται στα 6.025.000 ευρώ και μάλιστα έχει μείωση σε σχέση με την περασμένη σεζόν της τάξεως των 175.000 ευρώ.
Ακολουθεί ο Ηρακλής, που έκανε 21 προσθήκες και η αξία της ομάδας είναι στα 5.625.000 ευρώ. Αξιοσημείωτο και οξύμωρο είναι πως ο Ηρακλής είναι η ομάδα που έχει χάσει τη μεγαλύτερη συνολική αξία, με «χασούρα» ύψους 425.000 ευρώ. Οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν παίκτες πρώτης κατηγορίας, οι οποίοι αποφάσισαν να «κατέβουν» επίπεδο για να βοηθήσουν την προσπάθεια του ιστορικού συλλόγου, κάτι που τελικά μειώνει και την αξία τους. Άλλος ένας λόγος είναι και η ηλικία κάποιον παικτών. Παίκτες που έλαβαν υποβάθμιση στην αξία τους είναι οι Μαρκετζιάνι, Διαμαντής, Κιβρακίδης, Ντουκουρέ, Μπερτόγλιο, Χριστοδουλόπουλος, καθώς και ο Χιμένεθ που εντάχθηκε στην ομάδα από τη δεύτερη ισπανική κατηγορία.
Στον β’ όμιλο της Super League 2 που μετέχει η Καλαμάτα, η αξία του συνόλου του Νίκου Αναστόπουλου είναι στα 6.000.000 ευρώ και έχει μειωθεί μάλιστα κατά 350.000 ευρώ. Μεγάλη πτώση στην αξία αγοράς σημειώθηκε για τον νεοαποκτηθέντα Βολιβιανό επιθετικό Αλγκαρανάζ, ο οποίος εντάχθηκε στη Μαύρη Θύελλα αυτό το καλοκαίρι, βλέποντας την αξία του να πέφτει από 750.000 € σε 600.000 €. Οι άλλοι παίκτες που έχουν χάσει σε αξία είναι οι Βασιλαντωνόπουλος, Μπακαγιόκο, Ξενιτίδης, Ριένστρα, Παμλίδης, Μορέιρα και Ντίγκινι. Από την άλλη, όμως, ένας παίκτης που έχει αποκτήσει αξία είναι ο Αναστασόπουλος, ο οποίος επιστρέφει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αφού πέρασε την περσινή σεζόν στη Γ' Εθνική με την Εράνη Φιλιατρών και την Κόρινθο. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, που λόγω της ενασχόλησής του με τη Γ' Εθνική δεν είχε αξία, βλέπει την αξία του να επιστρέφει στις 150.000 €. Η Κηφισιά έχει ρόστερ αξίας 5.500.000 ευρώ και έχει μια πτώση της τάξης των 200.000 ευρώ, η οποία είναι λογική με βάση τον υποβιβασμό της ομάδας από τη Super League.