Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 13:24

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ 1-1: Μοιρασιά στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ - ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ 1-1: Μοιρασιά στη Μεσσήνη

Πάμισος και ΑΟ Φοινικούντας ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στη Μεσσήνη, για την 1η αγωνιστική της Α' τοπικής 2024/25.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι δύο αντίπαλοι, φανερά επηρεασμένοι από το άγχος της πρεμιέρας, φάνηκαν από το ξεκίνημα να μην θέλουν να πάρουν ρίσκα. Οι «Νησιώτες» απείλησαν δύο φορές μετά το πρώτο εικοσάλεπτο. Στο 25' ο Αθανασόπουλος σούταρε από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυνομένου και πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Κλ. Ντίσα έπιασε ένα δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ψυχάρη να απομακρύνει με τις γροθιές. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή στο 34'. Ο Π. Τσώνης σέντραρε από τα δεξιά και ο Τριανταφυλλίδης με σκαστή κεφαλιά ανάγκασε τον Τσιφτσή να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ. Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου οι νεοφώτιστοι «πάγωσαν» το Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης. Ύστερα από ελεύθερο του Ψυχάρη, ο Ντότσε δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και ο Π. Τσώνης που... μυρίστηκε τη φάση, βρέθηκε απέναντι στον Τσιφτσή, τον απέφυγε και πλάσαρε εύστοχα μπροστά σε κενή εστία για το 0-1. Ο 34χρονος επιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της ομάδας της Φοινικούντας που καταφέρνει να σκοράρει στην πρώτη κατηγορία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο επίσημο γκολ της σεζόν. Ο Ηλίας Μουρούσιας βλέποντας τα πράγματα να δυσκολεύουν επικίνδυνα πραγματοποίησε τριπλή αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τους Αντεμάι, Λάγιο και Κοντομανωλόπουλο, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν με σκοπό να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα με στόχο να το κάνουν αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι από την άλλη ενέτειναν τις προσπάθειες τους προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης και αφού προειδοποίησαν στο 81' με την κεφαλιά του Πετρουλάκη που έδιωξε ο Ψυχάρης, δύο λεπτά αργότερα ο Κλ. Ντίσα με ωραίο τελείωμα έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Ηλίας Μουρούσιας): Τσιφτσής, Πλατάνας, Φυσαράκης (79' Μπούνας), Κακούρος, Ντότσε (68' Καλογερόπουλος), Μαθιόπουλος, Αθανασόπουλος (55'Κοντομανωλόπουλος), Κλέιβι Ντίσα, Πετρουλάκης, Άλεξ Ντίσα (55' Λάγιος), Θεοδωρακόπουλος (55' Αντεμάι).
ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Κώστας Παλαμάρας): Ψυχάρης, Ιλιάζι, Κατσούλης, Κώστας Τσώνης, Ζήσης, Τριανταφυλλίδης, Παναγιώτης Τσώνης (90+2' Κοτσοβός), Ρομέο Σούλι (85' Κούβελας), Κρεμύδας, Ηλίας Κοτσίρης (74' Βασίλης Σούλι), Κιουτσούκης.