Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 21:03

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 2-1: Λύτρωση στο 95’ με Μπαράλες και κορυφή (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 2-1: Λύτρωση στο 95’ με Μπαράλες και κορυφή (ΦΩΤΟ)

Με γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Καλαμάτα νίκησε χθες 2-1 τον Παναργειακό στο Δημοτικό Στάδιο και φιγουράρει στην κορυφή του β' ομίλου της Super League 2, όντας η μόνη ομάδα που έχει το απόλυτο μετά από δύο αγωνιστικές.


H "Mαύρη Θύελλα" βρήκε και πάλι γκολ νίκης στο φινάλε, όπως είχε συμβεί και στην πρεμιέρα στα Χανιά (με τον Ντιγκινί στο 92’) και ενώ νωρίτερα είχε δοκάρι με τον Ριένστρα στο 72’ και άλλες ακόμα μεγάλες ευκαιρίες, σε ένα επιθετικό μονόλογο στο β’ ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο ο Καρμέλο Αλγκαρανάζ έστησε δύο φορές την μπάλα στην... άσπρη βούλα (στο 9’ και στο 31’), αλλά σκόραρε μόνο στο 9’ και στο 17’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Κωστίκα στην μοναδική τους τελική!
Η Καλαμάτα είχε 21 σε όλο το ματς, 77% κατοχή μπάλας, αλλά οι νεοφώτιστοι με διπλή ζώνη άμυνας και έχοντας πρωταγωνιστή τον πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού Ηλία Καραργύρη, κρατούσαν μέχρι το 95’ το βαθμό, παίζοντας μάλιστα από το 75’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσιράκη.
Η Καλαμάτα λυτρώθηκε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, όταν ο Μουστακόπουλος έκανε γέμισμα στην περιοχή, η άμυνα απομάκρυνε και ο Μπαράλες που είχε έρθει από τον πάγκο, με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 2-1, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους 1.200 φιλάθλους στις κερκίδες.

Είδε το ματς ο Πρασσάς

Στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκε και ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος Γιώργος Πρασσάς, παρακολουθώντας το πρώτο ημίχρονο από τη βόρεια εξέδρα και το δεύτερο από τα επίσημα του γηπέδου.

Ανοιξε λογαριασμό ο Αλγκαρανάζ

Η Καλαμάτα ξεκίνησε το ματς με τρεις αλλαγές, συγκριτικά με την πρεμιέρα στα Χανιά, με τους σκόρερ στα Περιβόλια, Ντιγκινί και Μόρσεϊ να παίρνουν φανέλα βασικού, όπως και ο δημιουργός των δύο γκολ στην Κρήτη Γιώργος Μουστακόπουλος αντί των Τσελεπίδη, Ριένστρα και Παμλίδη. Ο Νίκος Αναστόπουλος άφησε την τριάδα στην άμυνα και έπαιξε με τέσσερις (Ουές, Βαλεριάνο μπακ και στόπερ Μπακαγιόκο, Στρούγγη), στην εστία ο Κότσαρης, στον άξονα ήταν οι Αναστασόπουλος, Μουστακόπουλος, Ντιγκινί, στις πτέρυγες οι Μορέιρα, Μόρσεϊ και στην κορυφή της επίθεσης ο Αλγκαρανάζ.
Ο διεθνής Βολιβιανός επιθετικός άνοιξε λογαριασμό με την “Μαύρη Θύελλα” σκοράροντας στο 9’ με πέναλτι, που κέρδισε ο Μόρσεϊ από τον Σάαντο και αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι. Στο 17’ όμως από το… πουθενά έγινε το 1-1.
Ο Ροκάι εκτέλεσε φάουλ, λίγα μέτρα κάτω από το κέντρο, η άμυνα της Καλαμάτας “κοιμήθηκε” και ο Κωστίκα στο β' δοκάρι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότσαρη.
Στο 31’ ο Αλγκαρανάζ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και ο Πρίκας τον ανέτρεψε, με τον ρέφερι Μαχαίρα να υποδεικνύει το δεύτερο πέναλτι.
Ο Βολιβιανός ανέλαβε την εκτέλεση, πλασάροντας ξανά στην ίδια γωνία (αριστερά) του Καραργύρη, που αυτή τη φορά μπλόκαρε την μπάλα και κράτησε το 1-1. Κάτι που έφερε εκνευρισμό στους γηπεδούχους και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο.
Με την έναρξη του β’ μέρους ο Ν. Αναστόπουλος έβαλε στο ματς τον Ριένστρα αντί του Αναστασόπουλου και στο 61’ τους Παμλίδη και Φρίνμποργκ (βγήκαν Μορέιρα και Ντιγκινί) θέλοντας να τονώσει την επιθετική γραμμή.

Ο Καραργύρης κρατούσε το 1-1

Η Καλαμάτα είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια και απείλησε στο 50’ με το πλασέ του Μόρσεϊ, που απέκρουσε με τα πόδια ο Καραργύρης, στο 57’ με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μορέιρα που απέκρουσε ξανά ο τερματοφύλακας του Παναργειακού, όπως και στο 58’ σε προσπάθεια του Αλγκαρανάζ.
Στο 65’ το φάουλ του Μουστακόπουλου έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι, ενώ στο 72’ ο Ριένστρα με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Λύγισε με 10 παίκτες

Στο 75’ ο Παναργειακός έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Τσιράκης με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στην επόμενη φάση ο Αλγκαρανάζ μόνος στο β’ δοκάρι πλάσαρε άουτ. Νέα τεράστια ευκαιρία στο 92’ με τον Καραργύρη να νικά σε τετ α τετ τον Βασιλαντωνόπουλο, αλλά στο 95’ δεν είχε απάντηση στο σουτ του Μπαράλες και η Καλαμάτα έστω και με άγχος ζευγάρωσε τις επιτυχίες και πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με Αιγάλεω.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Kότσαρης, Ουές (77’ Βασιλαντωνόπουλος), Βαλεριάνος, Μπακαγιόκο (82’ Μπαράλες), Στρούγγης, Μουστακόπουλος, Αναστασόπουλος (46’ Ριένστρα), Ντιγκινί (61’ Φρίμποργκ), Μορέιρα (61’ Παμλίδης), Μόρσεϊ, Αλγκαρανάζ.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Καραργύρης, Σάαντο (41’ λ.τρ. Καμγκά), Ροκάι, Τσιώλης, Τσάνι (79’ Κουχιάντα), Τσιράκης, Πρίκας (55’ Καρέλης), Παναγιώτου, Κωστίκα (55’ Καρντόζα), Αλιατίδης, Χατζηδημητρίου (79’ Μιλτιάδης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καλαμάτα 4-2 6
2. ΑΕΚ Β’        3-2          4
. Πανιώνιος      1-0          4
. Αιγάλεω      3-1          4
. Κηφισιά        2-0          4
6. Παναχαϊκή      1-1          3
7. Αστέρας Τρίπολης Β’        0-1          1
. Ηλιούπολη          3-5          1
9. Χανιά        1-3          0
. Παναργειακός          1-4          0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αστέρας Τρίπολης Β’ – Χανιά
Ηλιούπολη – Παναχαϊκή
Παναργειακός – Πανιώνιος
Κηφισιά – ΑΕΚ Β’
Αιγάλεω - Καλαμάτα

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Χαλί» το γήπεδο του Άριος (φώτο) !