Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 22:41

ΑΕ ΜΑΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0: «Χτύπησε» στην αρχή και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου

Γράφτηκε από τον
ΑΕ ΜΑΝΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0: «Χτύπησε» στην αρχή και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου

Πετυχαίνοντας γκολ στην αρχή και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕ Μάνης νίκησε εύκολα 2-0 τον Ηρακλή Καλαμάτας στο γήπεδο του Κάμπου για την 2η αγωνιστική της Α' τοπικής και ξεκίνησε την φετινή συγκομιδή βαθμών.

Οι Μανιάτες είχαν την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας δίκαια στη νίκη και αν ήταν πιο εύστοχοι και πιο τυχεροί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα τέρματα, έχοντας μεταξύ άλλων και χαμένο πέναλτι. Οι παίκτες του Παναγιώτη Πολίμου μπήκαν αποφασισμένοι για το «τρίποντο» και μόλις στο 3ο λεπτό ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με κοντινή κεφαλιά του Μουλιάτου, ο οποίος αξιοποίησε την συστημένη σέντρα του Κουρούπη από τα αριστερά. Στο 24' οι γηπεδούχοι απώλεσαν τεράστια ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμα τους, καθώς αρχικά ο Νέγκογλου με το ένα χέρι και στη συνέχεια το αριστερό δοκάρι στέρησαν από τον Κυριάκο Πουλάκο το 2-0 από το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών είχε κερδίσει ο ίδιος, έπειτα από αντικανονικό μαρκάρισμα του Σκιά. Ό,τι όμως δεν κατάφερε ο επιθετικός της ΑΕΜ, το πέτυχε ο Ηλίας Πολίμος στα... χασομέρια του πρώτου μέρους. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τριανταφυλλάκη από τα δεξιά, ο έμπειρος μέσος πήρε την κεφαλιά τελείως ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους, όταν ο Κουρούπης έκανε μία από τις γνωστές του επελάσεις από τα αριστερά και γύρισε παράλληλα την μπάλα, με τον Κυριάκο Πουλάκο σε πρώτο χρόνο να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καραχάλιος έβαλε το πόδι του και απέτρεψε βέβαιη παραβίαση μετά το πλασέ του Τριανταφυλλάκη. Από το 69' οι Μανιάτες αγωνίστηκαν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Μελενικιώτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Δαρσακλή, αλλά το αριθμό πλεονέκτημα του Ηρακλή δεν αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο στα εναπομείναντα λεπτά.
ΑΕ ΜΑΝΗΣ: Πλιός, Χατζηπαναγιώτης, Σπυρόπουλος, Τζανετέας, Μελενικιώτης, Κουρούπης, Μουλιάτος (87′ Μαναρώλης), Πολίμος, Κ. Πουλάκος (70′ Π. Πουλάκος), Τριανταφυλλάκης, Γλέζος (50′ Σπυρέας).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Νέγκογλου, Χατζίου (77' Ν. Παντελόπουλος), Σκιάς, Καραχάλιος (85′ Παναγέας), Βασιλόπουλος (77' Παπαδέας), Βλαχάκης, Μούρτο (55' Τζάννες), Χριστόπουλος, Δαρσακλής, Βαΐτσης, Λύρας.