Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 23:07

ΟΜΟΝΟΙΑ – Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ 2-2: Μοιράστηκαν τους βαθμούς

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ – Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ 2-2: Μοιράστηκαν τους βαθμούς

Επειτα από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, Ομόνοια Καλαμάτας και ΑΟ Μεθώνης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 στο «Ι. Κάρτσωνας» των Λαιΐκων, σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' τοπικής.

Το παιχνίδι πήρε από νωρίς «φωτιά», καθώς στο 22' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι όταν σε παράλληλο γύρισμα του Σπαντιδέα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ράλλη που σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Κοστρίβας ενεργώντας ως τερματοφύλακας, έδιωξε την μπάλα με το χέρι. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο διαιτητής Κομπιλίρης υπέδειξε την παράβαση, με τους ανθρώπους της ομάδας της Μεθώνης να ζητούν παράλληλα και την αποβολή του αρχηγού της Ομόνοιας. Ένα λεπτό αργότερα ο Σπαντιδέας ευστόχησε από την «άσπρη βούλα», ανοίγοντας το σκορ για τον ΑΟ Μεθώνης (0-1).
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν πολύ γρήγορα στο γκολ που δέχθηκαν, με την ισοφάριση να έρχεται στο 26', σε μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς ΑΟΜ. Ο Πολίτης ευνοήθηκε από τις κόντρες, βρέθηκε απέναντι από τον Κόκκαλη και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1. Στην αρχή ο πρώτος βοηθός Φλέσσας σήκωσε την σημαία του για να υποδείξει σε αντικανονική θέση τον επιθετικό της Ομόνοιας, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης πήρε τη φάση πάνω του και άφησε το ματς να εξελιχθεί. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του Κομπιλίρη, με αποτέλεσμα να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή, ενώ μετά από μια μίνι σύσκεψη με τον βοηθό του, ο άρχων του αγώνα έδειξε την σέντρα και το γκολ μέτρησε κανονικά.
Στο 35' οι παίκτες του Βασίλη Κοσυφολόγου έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ο Μπεγέτης, με μια από τις συνηθισμένες του δυνατές εκτελέσεις πλαγίου άουτ, έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι Τσιμικλής έκανε την κεφαλιά με εξουδετερωμένο τον Αλάμαρα, δίνοντας πορεία στην μπάλα προς τα δίχτυα, όμως ο Ράλλης μην έχοντας σωστή αντίληψη της φάσης ώστε να την αφήσει να καταλήξει στα δίχτυα, παρενέβη και με το κεφάλι την έστειλε πάνω από τα δοκάρια!
Στο 37' ο Τάφα έκανε «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά για τον Μπέρμπερη, ο οποίος με ωραία σκαστή κεφαλιά ανάγκασε τον Κόκκαλη να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάφα, οι αμυντικοί απομάκρυναν, ο Μπαζάνης έξω από την περιοχή έκανε το γέμισμα, ο Γαβράς πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φτάνει στον Τάφα, ο οποίος πλάσαρε με τη μία, ωστόσο ο Κόκκαλης έκανε νέα σπουδαία επέμβαση στην αριστερή του γωνία.
Στο 54' η Ομόνοια έκανε την ολική ανατροπή. Ο Πολίτης υποδέχθηκε την μπάλα 35 μέτρα έξω απ' την περιοχή και με ένα ασύλληπτο σουτ την έστειλε πρώτα στο δεξί δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα για το 2-1 που πανηγυρίστηκε έξαλλα, με τον Κόκκαλη να κοιτάζει αποσβολωμένος.
Με «φτερά» στα πόδια τους, οι παίκτες του Γιώργου Γρηγορόπουλου λίγο έλειψε να φτάσουν και σε τρίτο γκολ για να «κλειδώσουν» το ματς. Στο 61' ο Παρασκευόπουλος γύρισε την μπάλα απρόσεκτα και αδύναμα προς τα πίσω, ο αξυδερκής Κωστόπουλος εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του, έγινε κάτοχός της, ξεπέρασε τον Κόκκαλη που τον βρήκε με τα πόδια - αν έπεφτε θα ήταν πέναλτι και αποβολή - και πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά ο Παρασκευόπουλος διόρθωσε το αρχικό του λάθος και με σωτήριο τάκλιν απομάκρυνε την μπάλα πάνω στην γραμμή, παραχωρώντας κόρνερ!
Σε μια χρονική περίοδο που ο ΑΟ Μεθώνης πίεζε αρκετά την Ομόνοια, ήρθε το γκολ της ισοφάρισης με αρκετή δόση τύχης! Στο 74' μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιμικλή από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Σεντεμέντες επιχείρησε να απομακρύνει, όμως η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον 16χρονο αμυντικό των γηπεδούχων, καταλήγοντας στην αριστερή γωνία του Αλάμαρα που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους ανθρώπους της ομάδας της Μεθώνης να εκφράζουν σε έντονο ύφος τα παράπονά τους, τόσο για το γκολ από το οποίο προήλθε η ισοφάριση των γηπεδούχων, όσο και για την κόκκινη κάρτα που όπως υποστήριξαν έπρεπε να είχε δοθεί στον Κοστρίβα, στην φάση του 22ου λεπτού.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Αλάμαρας, Κοστρίβας, Γαβράς, Σεντεμέντες, Μπαζάνης, Μανιάτης (89' Ντουράι), Μπέρμπερη (80' λ. τρ. Στραβάκος), Μπάλλας, Τάφα (80' Κυριακόπουλος), Πολίτης (89' Τζανετάκος), Διονυσόπουλος (52' Κωστόπουλος).
ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ: Κόκκαλης, Παρασκευόπουλος, Μπίζος, Τσιμικλής, Δήμος, Ράλλης, Σπαντιδέας, Μάραντος (46′ λ. τρ. Μέμα), Πεΐδης (64′ Ζόμπολος), Καραγλάνης (80' Μίχος), Μπεγέτης.