Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 15:33

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Να ξορκίσει τον κακό της “δαίμονα”

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Να ξορκίσει τον κακό της “δαίμονα”

Η επιστροφή στις νίκες είναι το μοναδικό ζητούμενο για την Καλαμάτα στο κυριακάτικο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ Β', η οποία αποτελεί τον… κακό «δαίμονα» της «Μαύρης Θύελλας», καθώς η μεσσηνιακή ομάδα όχι μόνο δεν έχει νίκη (2 ισοπαλίες, 2 ήττες) σε επίπεδο πρωταθλήματος απέναντι στην Ένωση, αλλά δεν έχει σκοράρει!


Οι δύο ομάδες αντάμωσαν τέσσερις φορές τις σεζόν 2021-2022 και 2022-2023 για τη Super League 2, ενώ πέρυσι η ΑΕΚ Β' ήταν στο βόρειο όμιλο. Επείξε πάντως φιλικό με την Καλαμάτα στο τέλος της σεζόν, συνεχίζοντας τη θετική παράδοση (νίκη με 1-0). Τα πέντε συνολικά παιχνίδια έχουν διεξαχθεί σε Σπάτα (2), Μεσσήνη και Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας (2). Ο κυριακάτικος αγώνας για την 4η αγωνιστική που θα φιλοξενηθεί στο «Σεραφείδειο» και η Καλαμάτα θέλει να πάρει την πρώτη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ Β', ώστε να μείνει στην κορυφή του β' ομίλου της Super League 2.

Τα ματς με την ΑΕΚ Β'

ΑΕΚ Β' και Καλαμάτα αντάμωσαν για πρώτη φορά στις 7 Νοεμβρίου 2021 (φωτογραφία από το παιχνίδι) στα Σπάτα για την πρεμιέρα του β' ομίλου της Super League 2.
Οι "κιτρινόμαυροι" πήραν τους τρεις βαθμούς χάρη σε γκολ του Ευθύμη Χριστόπουλου στο 86' με την «Μαύρη Θύελλα» να χάνει στις καθυστερήσεις τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Μαρκόφσκι.
Ήταν ένα ματς με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, που φαινόταν ότι θα κριθεί στο γκολ, όπερ και εγένετο.
Η σύνθεση της Καλαμάτας: Ταΐρης, Μαβινγκά, Τσελεπίδης (45' λ.τρ Αναστασόπουλος), Μπακαγιόκο, Παπατόλιος, Τσαγκαλίδης, Ματέους (75' Μόζερ), Παυλίδης, Τάτος (75′ Νάνι), Κόκκορης (69' Μαρκόφσκι). .
Το δεύτερο ματς με την ΑΕΚ Β' έγινε στις 12 Φεβρουαρίου του 2022 στη Μεσσήνη, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως έδρα εκείνης της σεζόν η Καλαμάτα και ολοκληρώθηκε ισόπαλο δίχως τέρματα. Η Καλαμάτα με το 0-0 έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια της για άνοδο, με τον Μπακαγιόκο να σκοράρει στο 4', αλλά το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ.
Η σύνθεση της Καλαμάτας: Ταΐρης, Τσελεπίδης, Παυλίδης (63' Ματέους), Παπατόλιος, Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ (82' Μαβινγκά), Μπακαγιόκο, Αναστασόπουλος, Τάτος, Γρίβας (63' Φελίπε), Λουκίνας.
Χωρίς νικητή, αλλά και γκολ τελείωσε και το ματς της επόμενης σεζόν στις 17 Μαρτίου του 2023 στα Σπάτα, με το τελικό αποτέλεσμα να μαρτυρά και την εικόνα της αναμέτρησης.
Η σύνθεση της Καλαμάτας: Ταΐρης, Μοζέρ, Ασίγκμπα, Μπαξεβάνος, Καραγκούνης, Παπατόλιος, Άλβες (83′ Κωνσταντινόπουλος), Τάτος, Βασιλογιάννης, Αρναρέλλης (71′ Λουκάζικ), Πασάς (87′ Μπουλλάρι).
Στις 18 Ιουνίου του 2023 διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο η τέταρτη επίσημη αναμέτρηση ανάμεσα στην Καλαμάτα και την ΑΕΚ Β' και ήταν η τελευταία της σεζόν. Η «Μαύρη Θύελλα» ηττήθηκε με 0-1 από την ΑΕΚ Β' και τερμάτισε με 47 βαθμούς στην έκτη θέση του δευτέρου ομίλου.
Η μεσσηνιακή ομάδα ήθελε να αποχαιρετήσει με τη νίκη τους φιλάθλους της, αλλά ο Παναγιώτης Γκίνης και ο Αποστόλης Χριστόπουλος είχε διαφορετική άποψη. Ο πρώτος κράτησε το μηδέν όσες φορές χρειάστηκε και ο επιθετικός της ΑΕΚ β' πέτυχε στο 43' το γκολ που έκανε την αναμέτρηση,
Ένας άλλος Χριστόπουλος, ο Ευθύμης, θυμίζουμε είχε σκοράρει και στην προηγούμενη νίκη κόντρα στην Καλαμάτα, επίσης με 1-0, στην περσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος στα Σπάτα. Η σύνθεση της Καλαμάτας: Ταΐρης, Μόζερ, Μπαξεβάνος, Παπατόλιος, Ασίγκμπα, Καραγκούνης, Μπουλλάρι (83' Πανουργιάς), Αρναρέλλης, Βασιλόγιαννης (51' λ.τρ. Μαρκόφσκι), Πασάς, Ρόβας.
Την περσινή σεζόν η ΑΕΚ Β' ήταν στον πρώτο όμιλο, αλλά επισκέφτηκε την Καλαμάτα το Σάββατο 20 Απριλίου για να δώσει φιλικό με τη «Μαύρη Θύελλα», με δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες είχαν επαναλάβει την έναρξη του β' γύρου των πλέων οφ ανόδου. .
Η Ένωση πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Γκολφίνου στο 35'. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν για την Καλαμάτα: Γιαννίκογλου, Κοζορώνης, Στρούγγης (87' Γκότσης), Κωστούλας (81' Μουζάκης), Πέππας (66' Τζανακάκης, 87' Τζουργιόνας), Βαλεριάνος (81' Σάλα), Κατάλντι (46' Ματέους) , Κάνιας (46' Κάτσε), Κωτσόπουλος (46' Γρίβας), Τάτος (46' Λόπεζ), Μπαράλες (46' Ακόστα).