Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 19:42

ΑΤΤΙΚΑ ΚΑΠ: Μια ισοπαλία και μια ήττα η Καλαμάτα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Γράφτηκε από τον
ΑΤΤΙΚΑ ΚΑΠ:  Μια ισοπαλία και μια ήττα η Καλαμάτα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Τις ομάδες Κ16 και Κ14 του Παναθηναϊκού αντιμετώπισαν το περασμένο Σάββατο οι αντίστοιχες ομάδες της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Attica Cup.


Στο παιχνίδι Κ16 ο Παναθηναϊκός σημείωσε επιβλητική νίκη με σκορ 8-1, ενώ η αναμέτρηση Κ14 έληξε 3-3.


Η ομάδα Κ16 αποτελείται από πολλά νέα πρόσωπα, καθώς έγιναν αρκετές μεταγραφές το καλοκαίρι και ουσιαστικά κτίζεται από την αρχή. Πολλά από τα παιδιά αγωνίζονται για πρώτη φορά σε μια πιο δυνατή και ανταγωνιστική διοργάνωση και θα χρειαστούν χρόνο ώστε να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, αλλά και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που συναντούν, αφού απέναντι τους έχουν ομάδες που έχουν περισσότερες εμπειρίες και παραστάσεις από τέτοιου είδους αγώνες.


Σε ότι αφορά την ομάδα Κ14 στο έμψυχο δυναμικό έχει διατηρήσει κάποιους παίκτες από την προηγούμενη σεζόν, ενώ έχουν γίνει και προσθήκες με παιδιά που αποκτήθηκαν την μεταγραφική σεζόν. Η προσπάθεια όλων και σε αυτό το τμήμα είναι μεγάλη, αφού όλα τα παιδιά προσπαθούν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες αυτής της διοργάνωσης. Βέβαια στα θετικά είναι ότι τα παιδιά που είναι από τα προηγούμενα χρόνια στο τμήμα, πήραν μια πρώτη γεύση από αυτή τη διοργάνωση την περσινή χρονιά και ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Προσπαθούν να βοηθήσουν και τα νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα να καταλάβουν τη διαφορά από αντίστοιχα πρωταθλήματα του τοπικού ποδοσφαίρου.


Αν και είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος, δείχνουν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του και προσπαθούν παιχνίδι με παιχνίδι να αναδείξουν το ταλέντο τους και τις δυνατότητες τους.
Αναλυτικά η εικόνα των αγώνων είναι:

Κ16

Στο 8’ από σουτ του Νταμπίζα η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Δανιηλίδης με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ. Στο 17’ο Μαγκανιέλο έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και “έκοψε” την μπάλα στον Νταμπίζα αυτός δεν μπόρεσε να σουτάρει και την άφησε δίπλα του στο Δανιηλίδη, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-2. Στο 20’ από το κοντινό σουτ του Πρετζέ η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού και ο διαιτητής Αθανασάς σφύριξε πέναλτι. Ο Μαγγανιέλο το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 22 φάουλ του Καλμπουρτζή στο πίσω δοκάρι ο Μπινιάρης με κεφαλιά στην απέναντι γωνία πέτυχε το 0-3.

Στο 25 ο Νταμπίζας με ωραίο φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω απ’ την περιοχή σημείωσε το 0-4. Στο 27’ μπροστινή μπαλιά του Λυμπερόπουλου για τον Γκίζα, αυτός με κοντινή κεφαλιά μείωσε σε 1-4. Στο 35’ ο Μαγγανιέλο με ωραία ενέργεια και σουτ έξω απ’ την περιοχή σημείωσε το 1-5. Στο 48’ ο Πρετζέ με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 53’ σουτ του Λυμπερόπουλο έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Μουστάκας. Στο 55’ από πάσα του Καράμπελα ο Γκίζας προσπάθησε να σκοράρει με σουτ, όμως απέκρουσε και πάλι ο Μουστάκας. Στο 58’ ο Δελημπέης με κοντινό σουτ “έγραψε” το 1-6. Στο 62’ και πάλι ο Δελημπέης με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-7. Στο 80’ ο Σκούμας με κοντινό διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-8.


Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Αθανασάς με βοηθούς διαιτητές την Καραγιάννη και τον Τσιμπουρίκο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γιαννουλάκης Π. Κουτσοπέτρος (63’ Ζαφειρόπουλος), Ρερρές (78’ Μπέϊκος), Χίντα, Χότζα, Κάτσος (78’ Μέτα), Βαρελάς (63’ Νίκας, 78’ Τσαγκράκης), Καράμπελας (55’ Σαΐτης), Λυμπερόπουλος (78’ Μ. Κουτσοπέτρος), Αλάμαρας (78’ Δ. Καντέλης), Γκίζας.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μουστάκας (71’ Γείτονας), Καλμπουρτζής (59’ Καραγκούνης), Λαζαρίδης, Μπινιάρης (59’ Σέμος), Τσίγκας, Γκαρτζωνίκας (71’ Κρητικός), Τονουσίδης (36’ Αναστασιάδης), Νταμπίζας (59’ Παπαχαραλάμπους), Δανιηλίδης (46’ Δελημπέης), Μαγκανιέλο (46’ Γκρέμπι), Πρετζέ.

Κ14

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Πανταζής μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία άνοιξε το σκορ. Στο 28’ ο Κρασανάκης με απευθείας φάουλ από το ημικύκλιο σχεδόν της περιοχής, νίκησε τον Χρ. Κανελλόπουλο, ο οποίος προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε και έγινε έτσι το 0-2. Ενα λεπτό μετά από μπαλιά του Παπαχριστοφίλου ο Δημητρίου με πλασέ μείωσε σε 1-2. Στο 30’ ο Δημητρίου λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ για δεύτερη φορά μέσα σε ένα λεπτό, όταν βγήκε μόνος απέναντι από τον Κουφόπουλο, έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, όμως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με το ένα χέρι έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 37’ γύρισμα του Δημητρίου στο πίσω δοκάρι κινήθηκε ο Γιαννόπουλος έκανε το σουτ από κοντά, η μπάλα παρά την κόντρα σε αμυντικό κατέληξε στα δίχτυα και έγινε έτσι το 2-2. Στο 43’ ο Κρασανάκης με μακρινό φάουλ νίκησε τον Χρ. Κανελλόπουλο και έδωσε ξανά το προβάδισμα στο τριφύλλι κάνοντας το 2-3. Στο 52’ ο Δημητρίου με απευθείας φάουλ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 62’ ο Δημητρίου εκτέλεσε φάουλ και πάλι από τη γωνία της μεγάλης περιοχής η μπάλα έσκασε στο έδαφος πήρε ύψος και με κοντινή κεφαλιά ο Σπυρόπουλος την έστειλε στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 3-3, που ήταν και το τελικό σκορ.


Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Αθανασάς με βοηθούς διαιτητές την Καραγιάννη και τον Τσιμπουρίκο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Χρ. Κανελλόπουλος, Διαμαντόπουλος, Παπαχριστοφίλου, Σπυρόπουλος, Ντελής (46’ Χιουτέας), Ηρ. Κανελλόπουλος (66’ Μαντάς), Λουλάι (66’ Τριαντόπουλος), Σταθάς (46’ Αγγελακάκης), Δημητρίου, Γιαννόπουλος (63’ Λαμπρόπουλος), Μητσέας.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κουφόπουλος (55’ Παπαβασιλείου), Μυλωνάς (55’ Μπαγινέτας), Ρεμούνδος, Αγγελόπουλος, Πατσιαβούρας (36’ Κυριαζής), Ανδρέου (63’ Κίτσος), Χρυσανθόπουλος (36’ Σκούμας), Κρασανάκης (63’ Φανός), Πανταζής (63’ Δώνης), Ψωφάκης (36’ Μπαμπαλής), Πέτρουλας (55’ Νάτσης).