Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 22:08

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Έγινε σήμερα η κλήρωση της Γ’ τοπικής

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Έγινε σήμερα η κλήρωση της Γ’ τοπικής

Με τη συμμετοχή 20 ομάδων, χωρισμένες σε δύο ομίλους θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Γ’ τοπικής, τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ, στον Κορδία η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ τοπικής.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 20 ομάδων, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των 10, ενώ τα Πράσινα Πουλιά που είχαν αρχικά δηλώσει συμμετοχή, αποφάσισαν τελικά να μην συμμετάσχουν.


Πριν την κλήρωση ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων που έδωσαν το παρών ότι η Ένωση έκανε ενέργειες ώστε να βοηθήσει τις ομάδες σε ότι αφορά στις περιπτώσεις που κάποια ομάδα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα (για κάποιους λόγους) ή διακόπτει τη συμμετοχή της από το πρωτάθλημα που συμμετέχει, να μην τις επιβάλλονται βαριές ποινές.

Μέχρι τώρα ίσχυε ότι από το επόμενο πρωτάθλημα η “τιμωρημένη” ομάδα ξεκινούσε το νέο πρωτάθλημα με -15 βαθμούς και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Μετά από ενέργειες του πρόεδρου της ΕΠΣΜ και των συνεργατών του, έκαναν διάφορες επαφές με την νομική υπηρεσία της ΕΠΣΜ και κατάφεραν να μειώσουν την ποινή των -15 βαθμών στους -6, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει αν θα υπάρχει και χρηματικό πρόστιμο.

Σε αυτή την περίπτωση στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ τοπικής, οι ομάδες Κεραυνός Καλαμάτας, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Απόλλων Πεταλιδίου και Διαγόρας Κοπανακίου θα ξεκινήσουν με -6 βαθμούς.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο επικεφαλής της Ενωσης, υπάρχουν και άλλα σωματεία που ακολούθησαν το παράδειγμα της Μεσσηνίας.

Σε ότι αφορά την κλήρωση σε δύο ομίλους με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια χωρίστηκαν στους δύο ομίλους, οι οποίοι καλύφθηκαν από 5 ομάδες της Καλαμάτας και συμπληρώθηκαν οι όμιλοι.

Την κλήρωση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης με τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο ακαδημιών Ηλία Αλεξανδρόπουλο και τους υπεύθυνους των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων Βασίλη Αθανασόπουλο, Πέτρο Αλάμαρα και παραβρέθηκε η γραμματέας της ΕΠΣΜ, Κωνσταντίνα Παπανικολού, που διευθέτησε τα γραφειοκρατικά θέματα.

Το παρών στην κλήρωση έδωσαν εκπρόσωποι από 9 σωματεία. Ο λόγος για τους Δήμητρα Θεοχάρη (Δώριο), Αλέκο Διονυσόπουλο (Απόλλων Πεταλιδίου), Δημήτρη Πατικόπουλο (Ικαρο Καλαμάτας), Αντώνη Λιανό (ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα – Βλαχόπουλο), Δημήτρη Κουφόγιωργα (Τσικλητήρα Πύλου 2024), Πάνο Χασανέα (Κεραυνός Καλαμάτας), Παναγιώτη Νιάρχο (Νέος Αρις), Νικήτα Κουπούζο, Ηλία Λιανό (Ολυμπιακό Καλαμάτας) και Κώστα Φαράντο, Σταύρο Χαρίτο (Τιτάνες).

Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου. Η πρώτη αγωνιστική σε Α’ και Β’ όμιλο είναι η ακόλουθη:

Α’ όμιλος

Τσικλητήρας Πύλου – Θύελλα Παραλίας
Τιτάνες – Α.Ο. Φυτειάς
Βλαχόπουλο – Παπαφλέσσας Χώρας Β’
Πάμισος Β’ Κεραυνός Καλαμάτας
ΑΕΠΣ Αρις – Απόλλων Πεταλιδίου

Β’ όμιλος

Δώριο – Ικαρος Καλαμάτας
Αίας – Ολυμπιακός Καλαμάτας
Νέος Αρις – Α.Ε. Αβίας
Εράνη Β’ – ΑΕΚ Καλαμάτας
Α.Σ. Δαναός – Διαγόρας Κοπανακίου