Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 18:09

ΠΑΣ ΡΑΧΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ: 1-2 Η νίκη άργησε 3 χρόνια!

Γράφτηκε από τον
ΠΑΣ ΡΑΧΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ: 1-2 Η νίκη άργησε 3 χρόνια!

Χρειάστηκε να περιμένει σχεδόν τρία χρόνια ή αλλιώς 894 ημέρες, προκειμένου να καταφέρει η Ομόνοια να πανηγυρίσει “τρίποντο” σε επίπεδο Α' τοπικής!

Η καλαματιανή ομάδα έκαμψε με 2-1 την σθεναρή αντίσταση του ΠΑΣ Ράχη στο “Π. Μπαχράμης” για την 4η αγωνιστική και σημείωσε την πρώτη της νίκη φετινό πρωτάθλημα. Η αμέσως προηγούμενη επιτυχία της στην κορυφαία κατηγορία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου είχε καταγραφεί την σεζόν 2021-22 και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου του 2022, όταν με σκόρερ τους Πάντο Τζανετάκο και Γιάννη Κωστόπουλο, οι οποίοι παραμένουν ακόμη στο ρόστερ του συλλόγου, είχε επικρατήσει και πάλι εκτός έδρας με 2-0 του ΑΟ Σπερχογείας.

Όσον αφορά την προχθεσινή αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα της Ράχης, το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ιδανικά για την Ομόνοια, αφού οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους απειλητική επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ ευτύχησαν να σκοράρουν. Έπειτα από συρτή εκτέλεση κόρνερ του Κάνιστρα στο 14', ο Βράπι έπιασε στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενούμενων και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του ανήμπορου ν' αντιδράσει Αλάμαρα και έκανε το 1-0.

Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους οι “κανονιέρηδες” διατήρησαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους προβάδισμα, ωστόσο το σκηνικό στην επανάληψη άλλαξε άρδην. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να φέρουν ξανά σε ισορροπία το ματς και το βρήκαν στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 51' ο Κοστρίβας έκανε την διαγώνια πάσα προς τον Πολίτη, εκείνος άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ο Τάφα κινήθηκε στην πλάτη των αμυντικών, βρέθηκε απέναντι στον Ποτηριάδη και με πλασέ από πλάγια θέση έγραψε το 1-1. Στο 71' ο ΠΑΣ θα μπορούσε να προηγηθεί ξανά, αλλά ο Αλάμαρας έκανε σπουδαία επέμβαση με τα ακροδάχτυλα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βράπι, με την μπάλα να βρίσκει και στο δεξί δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ζωγόπουλος συνελήφθη σε θέση οφσάιντ. Και αφού δεν έγινε το 2-1 στην συγκεκριμένη φάση, έγινε στο 76' το 1-2. Από γλυκιά σέντρα του Μπαζάνη, ο Μπάλας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με κοντινή προβολή στον αέρα νίκησε τον Ποτηριάδη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Έχοντας επί της ουσίας εξασφαλίσει το τρίποντο απέναντι στους γηπεδούχους που έμοιαζαν σαν να έχουν αδειάσει ψυχολογικά, οι παίκτες του Γιώργου Γρηγορόπουλου ένιωθαν πιο ελεύθεροι επιθετικά με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ρήγματα για να πετύχουν και τρίτο τέρμα. Αυτό μπορεί να μην ήρθε εν τέλει, ωστόσο η δουλειά είχε γίνει για τους νεοφώτιστους, οι οποίοι πήραν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, οι “κανονιέρηδες” της Ράχης έδωσαν συνέχεια στα αρνητικά αποτελέσματα, καθώς υπέστησαν την τρίτη διαδοχική ήττα τους και βρίσκονται καθηλωμένοι στον “βυθό” της βαθμολογίας με μόλις έναν βαθμό.
ΠΑΣ ΡΑΧΗ (Παναγιώτης Βούτσας): Ποτηριάδης, Βράπι, Κωστέας, Τσουλάκος, Σταματόπουλος, Μωράκης, Κάνιστρας, Παυλής, Ζωγόπουλος, Χελάς (90' Κορομηλάς), Κιόρι (46' Δημητρίου).
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛ. (Γιώργος Γρηγορόπουλος): Αλάμαρας, Κοστρίβας, Γαβράς, Μπαζάνης, Μπέρμπερη (46' Δημόπουλος), Μπάλας, Πολίτης, Κωστόπουλος, Διονυσόπουλος (65' λ. τρ. Στραβάκος), Κυριακόπουλος, Τάφα (90' Μανιάτης).