Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 15:12

Στον πάγκο της Καλαμάτας ο Δημήτρης Σπανός (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Στον πάγκο της Καλαμάτας  ο Δημήτρης Σπανός (φωτογραφίες)

Εποχή Δημήτρη Σπανού από χθες στην Καλαμάτα με τον έμπειρο προπονητή να αναλαμβάνει και επίσημα την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας, μετά το τέλος της συνεργασίας με το Νίκο Αναστόπουλο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργος Πρασσάς κινήθηκε άμεσα και κάλυψε το κενό μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με το Νίκο Αναστόπουλο, γιατί το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη και δεν έπρεπε να χαθεί χρόνο με τον άνθρωπο που θα αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της Καλαμάτας. Η απόφαση του για το νέο προπονητή ήταν άμεση καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας η διοίκηση με μια λιτή ανακοίνωση γνωστοποίησε τη συμφωνία με τον Δημήτρη Σπανό.

Ο 55χρονος προπονητής γνωρίζει ότι έρχεται σε μια ομάδα που έχει στόχο    την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, όπως τόνισε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του,    αλλά δεν θέλησε να πει πολλά πράγματα, καθώς όπως μας ανέφερε θέλει πρώτα να δει τους παίκτες, την ομάδα, αλλά και το νέο περιβάλλον και σιγά-σιγά έχοντας προσωπική άποψη να πει περισσότερα.

Για την συμφωνία συνεργασίας, σημείωσε ότι: “Είχα μια τηλεφωνική επαφή με τον πρόεδρο Γιώργο Πρασά, δύο ημέρες πριν ολοκληρωθεί η συνεργασία με το Νίκο Αναστόπουλο και τίποτα περισσότερο. Σε νέα επικοινωνία αργά το βράδυ της Δευτέρας συμφωνήσαμε να αναλάβω την τεχνική καθοδήγηση της Καλαμάτας. Οσον αφορά την ομάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εχω κάποια εικόνα από την ομάδα, καθώς την παρακολουθούσα τηλεοπτικά, αλλά πλήρη εικόνα δεν έχω. Το σημαντικό είναι να δούμε το υλικό μέσα από τις προπονήσεις για να έχουμε καλύτερη εικόνα και αυτό δεν μπορείς να το μάθεις από την τηλεόραση. Σίγουρα, το βασικό είναι ότι αυτοσκοπός της ομάδας είναι το πρωτάθλημα”, μας είπε στη σύντομη επικοινωνία, αφήνοντας να μιλήσουμε για περισσότερα πράγματα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πρώτη προπόνηση χθες στη Μικρομάνη

Χθες το απόγευμα ο Δημήτρης Σπανός πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση στο γήπεδο της Μικρομάνης. Μαζί του είχε και τους δύο συνεργάτες του, τον Νίκο Μαναρώλη και τον γυμναστή Στέφανο Κρεμέζη, ενώ το υπόλοιπο προπονητικό και ιατρικό επιτελείο αποτελείται από τους Δημήτρη Αλεξανδρόπουλο, Στέλιο Ηλιόπουλο, Σλόμπονταν Σούιτσα, Αντώνη Μαυρέα, Κώστα Δημητρακόπουλο, Λεωνίδα Παπανικολάου, Πέτρο Ζέρβα, Νίκο Αναγνωστόπουλο, Στέλιο Παπαδόπουλο και Θανάση Γιαννόπουλο.

Παρών ο Γιώργος Πρασσάς

Στην προπόνηση έδωσε το παρών ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς, ο οποίος πριν την προπόνηση παρουσίασε το νέο προπονητή στους παίκτες και στη συνέχεια ο Δημήτρης Σπανός τους έκανε μια σύντομη ομιλία πριν βγουν στο γήπεδο για την προπόνηση. Εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ομάδας Θεόδωρος Παπαθεοδωρίδης και άλλοι συνεργάτες του προέδρου της ΠΑΕ Καλαμάτα.

Βιογραφικό του νέου προπονητή

Ο Δημήτρης Σπανός είναι Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ποδοσφαίρου, γεννημένος στις 13 Ιουλίου 1969 στο Αίγιο.

Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην Α' Εθνική με τη φανέλα του Ιωνικού Νίκαιας, στην Β΄ Εθνική με τη φανέλα του Ατρομήτου Αθηνών και του Παναιγιάλειου και στην Γ΄ Εθνική κατηγορία με τον Α.Σ. Λεωνίδιο, τον Βύζαντα Μεγάρων και την Αναγέννηση Άρτας, όπου και τερμάτισε την καριέρα του. Επίσης τη σεζόν 1997-98 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής με τη φανέλα του Α.Ο. Χανίων.

Με την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής το 2005, ανέλαβε καθήκοντα προπονητή στην Αναγέννηση Άρτας στην Γ΄ Εθνική. Τον Απρίλιο του 2007 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Βύζαντα Μεγάρων, με τη φανέλα του οποίου αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής προ τριετίας. Ένα μήνα αργότερα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αίαντα Σαλαμίνας, στον οποίο εργάστηκε έως τον Ιανουάριο του 2008. Ακολούθως, ανέλαβε την Ρόδο και το καλοκαίρι του 2009 ανέλαβε την Παναχαϊκή. Το καλοκαίρι του 2010 ανέλαβε τον Παναιγιάλειο, στον οποίο εργάστηκε έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ρόδου για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ανέλαβε τον Αιολικό Μυτιλήνης, στον οποίο εργάστηκε μέχρι τον Απρίλιο του 2012.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε την Ερμιονίδα, με την οποία συνεργάστηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013. Τον Ιανουάριο του 2014 ανέλαβε τον Πανελευσινιακό, στον οποίο εργάστηκε μέχρι τον Μάρτιο. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Παναχαϊκής για δεύτερη φορά στην καριέρα του, στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2016. Αμέσως ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Λαμία, με την οποία έκλεισε τη σεζόν. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους ανέλαβε τον Απόλλωνα Σμύρνης, στον οποίο εργάστηκε για 6 μήνες και ακολούθως, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναιγιάλειου, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, με τον οποίο έκλεισε τη σεζόν. Το καλοκαίρι του 2017 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη Θεσσαλονίκης, με τον οποίο εργάστηκε για ένα χρόνο και πανηγύρισε την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ ως 2ος. Το καλοκαίρι του 2018 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κέρκυρας, με τον οποίο και εργάστηκε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019. Ακολούθως ανέλαβε την Δόξα Δράμας, με την οποία έκλεισε τη σεζόν. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους ανέλαβε τον Λεβαδειακό, από τον οποίο παραιτήθηκε τον Οκτώβριο.

Το καλοκαίρι του 2020 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ιωνικού, τον οποίο οδήγησε στην πρώτη κατηγορία, έπειτα από 14 χρόνια. Η πρώτη του σεζόν στη Super League ήταν άκρως επιτυχημένη, με την ομάδα της Νίκαιας να τερματίζει στην 7η θέση.

Από τον πάγκο του Ιωνικού αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2023, για να επιστρέψει όμως λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, οδηγώντας τον Ιωνικό στην 3η θέση των play-offs της Super League 2. Από το φετινό καλοκαίρι ανέλαβε προπονητής στα Χανιά, απ’ όπου αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες. Από τη Δευτέρα το βράδυ, είναι ο νέος προπονητής της Καλαμάτας.