Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 18:07

Παρουσίασε Σπανό η Καλαμάτα: "Πετυχημένος προπονητής αυτός που θα πάρει την άνοδο" (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Παρουσίασε Σπανό η Καλαμάτα: "Πετυχημένος προπονητής αυτός που θα πάρει την άνοδο" (βίντεο-φωτογραφίες)

 

 

Με τον Δημήτρη Σπανό θα πορευτεί η Καλαμάτα στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Super League 2.

Ο 55χρονος προπονητής παρουσιάστηκε σήμερα από την ΠΑΕ και στις πρώτες του δηλώσεις, τόνισε ήρθε σε μια μεγάλη ομάδα, όπου ο στόχος δεν είναι άλλος από την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Σπανός παίρνει τη σκυτάλη από τον Νίκο Αναστόπουλο (3 νίκες, 2 ισοπαλίες σε 5 αγωνιστικές), με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία τη Δευτέρα  και σε ερώτηση της “Ε” για το αν τον αγχώνει, ότι θα καθίσει σε μια “ηλεκτρική καρέκλα”, όπου τα τελευταία χρόνια η ΠΑΕ αλλάζει τους προπονητές σαν τα… πουκάμισα, ήταν ξεκάθαρος.  “Εχω κάτσει σε τέτοιους πάγκους. Δεν έχω άγχος”.

Η Καλαμάτα είναι η 18η ομάδα που θα προπονήσει ο Αιγιώτης τεχνικός και θέλει όταν φύγει από την μεσσηνιακή πρωτεύουσα, να λένε ότι ο Σπανός ήταν καλός άνθρωπος.

Αγωνιστικά, για τον ίδιο πετυχημένος προπονητής, θα είναι αυτός που θα πάρει την άνοδο.

Στη χθεσινή παρουσίαση του στα γραφεία της ΠΑΕ,  ήταν μαζί του οι συνεργάτες του Νίκος Μαναρώλης και Στέφανος Κρεμέζης, μαζί με το γενικό αρχηγό Αντώνη Μαυρέα και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Ράλλη.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο νέος προπονητής της Καλαμάτας είπε ότι: “Η προσέλευση τόσων δημοσιογράφων, δείχνει ότι στην ομάδα που ήρθα, πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός, γιατί ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα”.

Τι είπε για Αναστόπουλο

Ο Δημήτρης Σπανός ξεκαθάρισε ότι το “διαζύγιο” με το Αναστόπουλο, δεν πρέπει να συνδέεται με την πρόσληψη του ιδίου.

“Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση αναφορικά με τον προηγούμενο συνάδελφο. Θέλω να αποσυνδεθεί η λύση συνεργασίας του Νίκου. Έτυχε να παίξουμε μαζί στα τελευταία του, είναι φίλος μου, είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την πόλη και την ομάδα της Καλαμάτας. Είναι κάτι άλλο η απομάκρυνση του Νίκου και κάτι άλλο η πρόσληψη του Σπανού. Ηθικά θέλω να το πω, γιατί είναι λίγο δύσκολη η θέση μου.

Φεύγοντας ένας άξιος συνάδελφος, μπορούν να ειπωθούν ή να γραφτούν πολλά, αλλά η πραγματικότητα είναι μία”.

Για την κριτική από τον Τύπο σημείωσε: “Ένας προπονητής αν σέβεται τη δουλειά του, πρέπει να σέβεται και τον Τύπο και την ομάδα του. Εσείς τη δουλειά σας την κάνετε με όποιον τρόπο θέλετε, δεν θα με πειράξει ποτέ καμία κριτική, όσο σκληρή ή λιγότερο σκληρή είναι. Δεν θα με ακούσετε ποτέ να ταχθώ εναντίον κανενός, θα κοιτάξω μόνο να είμαι προσηλωμένος στη δουλειά μου, στον στόχο και τίποτα παραπάνω. Έτσι έχω μάθει να πορεύομαι χρόνια τώρα. Το να με κρίνει κάποιος σαν προπονητή όσο σκληρά και αν με κρίνει, θα με πειράξει, θα στενοχωρηθώ, αλλά δεν θα κρατήσω σε κανέναν κακία. Το βασικό που με ενδιαφέρει είναι φεύγοντας από εδώ, να πείτε ότι ο Δημήτρης Σπανός είναι καλός άνθρωπος. Να ξέρεις φεύγοντας από εδώ, ότι υπάρχουν άνθρωποι, σε σεβάστηκαν, συνεργάστηκες μαζί τους και αποκόμισες ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Ήρθα σε μία εξαιρετική ομάδα, τρομερά οργανωμένη. Είναι σημαντικό όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το παζλ της ομάδας να λειτουργούν καλά. Ήρθαμε σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας αναφορικά με την οργάνωση, το υλικό, με οτιδήποτε”.

Ευχαριστώ τη διοίκηση, τον πρόεδρο που μου έδωσαν αυτή την τιμή και την χαρά να αναλάβω τα ηνία αυτής της ομάδας. Είμαι σίγουρος και ελπίζω ότι στο τέλος θα είναι ευχαριστημένοι για την επιλογή».

“Χρειάζεται ηρεμία από όλους”

Ο Δημήτρης Σπανός δέχτηκε στη συνέχεια ερωτήσεις και σε μία από αυτές που του έκανε η “Ε’ για το λόγο που τόσα χρόνια δεν μπορεί η Καλαμάτα να πετύχει το μεγάλο της στόχο είπε: “

“Μια ομάδα που μπορεί να κάνει βήματα μπροστά, πρέπει να στηριχθεί πρώτα απ' όλα στην ηρεμία από όλους τους φορείς. Δεν είναι εύκολο αυτό. Οι μεγάλες ομάδες έχουν πίεση. Εμείς θα πρέπει να δείξουμε ήρεμοι σε κάποιο στραβοπάτημα. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, θεωρείσαι στην πράξη μεγάλη ομάδα. Αν ο προπονητής δεν κάνει αυτό που ήθελε να κάνει, δεν γίνεται να τσακώνεται με όλους. Αν αυτή η ομάδα είχε ένα άλλο σήμα, έπαιζε στην Α' Εθνική και στην Ευρώπη όλοι οι παράγοντες, θα έπρεπε ν' αυτοκτονήσουν; Όχι. Άρα θα πρέπει να απορροφήσουμε το οτιδήποτε συμβαίνει μέσα μας και να παίρνουμε σωστές αποφάσεις”.

Ακόμα στην ερώτηση για την “ηλεκτρική” καρέκλα η αναλυτική απάντησή του ήταν: “Έχω κάτσει σε τέτοιους πάγκους. Μπορεί να κάτσεις και σε πάγκο, που έχει μικρή επικινδυνότητα και να φύγεις στις τέσσερις αγωνιστικές, όπως έγινε στα Χανιά. Τα αποτελέσματα κάνουν έναν προπονητή και η εικόνα. Δεν έχω καθόλου άγχος. Σαν άνθρωπος είμαι σοβαρός, θέλω να είμαι συγκεντρωμένος, δεν θέλω να λέω πολλά και δεν θέλω να δίνω ελπίδες που βγαίνουν από τα λόγια. Θέλω πρώτα να δουλέψω".

“Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους”

Για το αν θα θεωρεί τον εαυτό του πετυχημένο μόνο με την άνοδο δήλωσε: “Αυτονόητο είναι. Το να λέμε ότι θα πάρουμε πρωτάθλημα, αλλά και να έρθουμε δεύτεροι, τρίτοι θα είμαστε επιτυχημένοι, εντάξει, μην τρελαθούμε. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Μιλάμε για φέτος. Δεν θέλω να δεσμεύω κανέναν. Είμαι μακριά από καταστάσεις παράξενες. Αν είμαστε ευχαριστημένοι όλοι, όλα είναι πιθανά. Τώρα ο βασικός μας σκοπός είναι μέχρι το καλοκαίρι. Το βασικό είναι να πάρει η Καλαμάτα το πρωτάθλημα».

O Δ. Σπανός δήλωσε ακόμα ότι το επίπεδο της κατηγορίας έχει αναβαθμιστεί με τα μπάτζετ να πλησιάζουν αυτά της Super League.

Το ντεμπούτο του στον πάγκο θα γίνει την Κυριακή στο εκτός έδρας ματς με την Ηλιούπολη και θέλει να το συνδυάσει με διπλό.