Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 13:45

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Προβάδισμα πρόκρισης στους “4” για Εράνη, Μάνη και Πανθουριακό

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Προβάδισμα πρόκρισης στους “4” για Εράνη, Μάνη και Πανθουριακό

Οι πρώτοι προημιτελικοί του Κυπέλλου Μεσσηνίας έγιναν χθες σε Καλαμάτα, Κάμπο και Στενωσιά, με τον Πανθουριακό, την Α.Ε. Μάνης και την Εράνη, να παίρνουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά.


Ο Πανθουριακός επικράτησε με το εντυπωσιακό 7-0 του Αστέρα Βαλύρας και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς (δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα διεξαχθούν οι δεύτεροι αγώνες), ενώ τα ίδια λίγο πολύ, ισχύουν και για την Α.Ε. Μάνης και την Εράνη.
Η Α.Ε. Μάνης νίκησε στο γήπεδό της με 4-0 τον Ακρίτα Κορώνης και η Εράνη εκτός έδρας με 3-0 τη Στενωσιά.
Το ματς του Μιλτιάδη με την Ομόνοια αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη λόγω του ότι ο Μιλτιάδης έχει αγώνα μεθαύριο με την ΑΕΡ Αφάντου για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Να σημειωθεί ότι και η ημιτελική φάση θα έχει διπλούς αγώνες και τα ζευγάρια θα προκύψουν μετά από κλήρωση.

Τα ματς

ΣΤΕΝΩΣΙΑ – ΕΡΑΝΗ 0-3

Η κάτοχος του τροπαίου Εράνη, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και νίκησε με 3-0 εκτός έδρας τη Στενωσιά. Ο Τσακωνάκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 15’ άνοιξε το σκορ και στο 18’ με αυτογκόλ του Μέτσο, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Καραχάλιος στο 65’.
ΣΤΕΝΩΣΙΑ: Οικονόμου, Θεοδ. Σταματελόπουλος, Φιλόπουλος, Σούλα, Μέτσο, Χρόνης, Γιαννόπουλος, Αθ.. Σταματελόπουλος, Π. Καγιανάς (69’ Στ. Καγιανάς), Χριστόπουλος, Καλογερόπουλος.
ΕΡΑΝΗ: Μανωλάκος, Καπλάνης (46’ Μπινιώρης), Μπουρδέκας (46’ Πράνταλος), Ράτο (68’ Μιχόπουλος), Καραχάλιος, Φλαριώτης, Κωνσταντόπουλος (46’ Καλογερόπουλος), Τσακωνάκος (62’ Ντόκα), Σταθόπουλος, Κόλλιας, Χάρμπας.


ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ 7-0

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Πανθουριακός τον προημιτελικό με τον Αστέρα Βαλύρας, επικρατώντας με 7-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κουτσουρόπουλος που πέτυχε τέσσερα γκολ, δύο είχε ο Δημητρίου, ενώ σκόρερ χρίστηκε και ο Ευθ. Βλάχος.
Ο “χορός” των γκολ άνοιξε στο 10’ με τον Κουτσουρόπουλο και τρία λεπτά αργότερα ο Ευθ. Βλάχος σημείωσε το 2-0. Στο 45’ ο Κουτσουρόπουλος έκανε το 3-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο β’ μέρος τη σκυτάλη πήρε ο Δημητρίου που πέτυχε δύο γκολ στο 54’ και στο 67’, για να αναλάβει ξανά δράση ο Κουτσουρόπουλος, σημειώνοντας το 6-0 στο 79’ και το 7-0 στο 85’.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Τόσκα, Γιαννακόπουλος, Σερπάνος, Δρούγας, Καρύδης, Ευθ. Βλάχος (57’ Δημητρίου), Κουτσουρόπουλος, Αγγελής (60’ Ευστ. Βλάχος), Αλεξανδρόπουλος (60’ Αβντίου), Ζαχαρόπουλος (57’ Νικολόπουλος), Αριστομενόπουλος (60’ Πνευματικάκης)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ: Tσερίκου, Μαργιόλης (83’ Καπότης), Βαρζάκης, Κουρούσιας, Πετρουλάκης, Τσώνης, Σκουφάκης (54’ Γεωργακόπουλος), Φλέσσας, Καρύδης, Θεοδόσοπουλος (78’ Μπουρίκας), Κοκκώνης.

ΜΑΝΗ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 4-0

Χάρη σε ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, η Α.Ε. Μάνης νίκησε με το ευρύ 4-0 τον Ακρίτα Κορώνης και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στους “4”. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ σε διάστημα 21 λεπτών.
Στο 24’ ο Γιαννής με πέναλτι έκανε το 1-0 και στο 27’ ο Σαραντόπουλος με ατομική ενέργεια και σουτ το 2-0. Ο Γιαννής πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Η Α.Ε. Μάνης με τη ψυχολογία στα ύψη, βρήκε και τέταρτο γκολ στο 53’ με τον Πολίμο.
ΑΕ ΜΑΝΗΣ: Εξαρχάκος, Χατζηπαναγιώτης, Π. Πουλάκος, Γιαννής, Μελενικιώτης, Πολίμος (65′ Σπυρέας), Τζανετέας (38′ λ.τρ. Σπυρόπουλος), Σαραντόπουλος (88′ Δημητρουλέας), Κ. Πουλάκος (88′ Ντερβίσι), Κουρούπης, Μουλιάτος.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Βαρβεράκης, Κουτσουμπός, Τσάνι (63′ Τσελάι), Σταμάτης, Γκαϊδόγιαννης (29′ Χοτζόλι), Τιμπλαλέξης (75′ Τσιριγώτης), Μουτζούρης, Δ. Λυμπερόπουλος, Κουλόπουλος, Γιακουμής, Παναγιωτόπουλος.