Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2024 10:02

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Για διπλό στην Ηλιούπολη στο ντεμπούτο Σπανού

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Για διπλό στην Ηλιούπολη στο ντεμπούτο Σπανού

Ό,τι δεν μπόρεσε σε Αιγάλεω και Σπάτα, θέλει να πετύχει αύριο στην Ηλιούπολη η Καλαμάτα.

Η “Μαύρη Θύελλα” αντιμετωπίζει στις 3 μ.μ. (Hybrid ΣΚΑΪ) την ομώνυμη ομάδα, στο ντεμπούτο του Δημήτρη Σπανού στον πάγκο και το ζητούμενο δεν είναι άλλο από τους τρεις βαθμούς.

Στις δύο προηγούμενες εξόδους με Αιγάλεω (1-1) και ΑΕΚ Β’ (2-2) μοιράστηκε τους βαθμούς και έπεσε από την κορυφή του β’ ομίλου της Super League 2.

Η Καλαμάτα διατηρεί πάντως το αήττητο, αλλά εκτός έδρας έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα στις 22 Σεπτεμβρίου (2-1 με ανατροπή τα Χανιά).

Εντός έχει νικήσει Παναργειακό (2-1) και Παναχαϊκή (1-0) την περασμένη Κυριακή και βρίσκεται στην 3η θέση και στο -2 από Κηφισιά και Πανιώνιο.

Η ΠΑΕ τη Δευτέρα το βράδυ αποφάσισε πάντως τη λύση της συνεργασίας με το Νίκο Αναστόπουλο και την Τετάρτη παρουσίασε επίσημα τον Δημήτρη Σπανό.

Ο Αιγιώτης τεχνικός αποχώρησε πρόσφατα από τα Χανιά και έδωσε τα χέρια με τον Γιώργο Πρασσά, με σκοπό να οδηγήσει τη “Μαύρη Θύελλα” στην άνοδο στη Super League.

Το διπλό είναι λοιπόν απαραίτητο αύριο, ώστε να δώσει ηρεμία και ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί με την Κηφισιά, η οποία δίνει νέο εντός έδρας ματς σήμερα με τον Αστέρα Τρίπολης Β’.

Το περασμένο Σάββατο η ομάδα του Σεμπαστιάν Λέτο φιλοδώρησε με πέντε γκολ την Ηλιούπολη, που έχει ηττηθεί ακόμα με 1-3 από το Αιγάλεω.

Μετρά ωστόσο δύο νίκες με Παναχαϊκή (2-1) και Αστέρα Τρίπολης Β’ (1-0) και έχει πάρει βαθμό (2-2) εκτός έδρας με ΑΕΚ Β’.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης Β’, 2 μ.μ.

Παναχαϊκή – Πανιώνιος (ΣΚΑΪ), 3 μ.μ.

Κυριακή

Χανιά – ΑΕΚ Β’, 1 μ.μ.

Παναργειακός – Αιγάλεω, 3 μ.μ.

Ηλιούπολη – Καλαμάτα, 3 μ.μ. (Hybrid ΣΚΑΪ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 5 αγώνες)

1. Κηφισιά 13-3 13

-. Πανιώνιος 7-1 13

3. Καλαμάτα 8-5 11

4. Αιγάλεω 5-4 8

5. Ηλιούπολη 6-11 7

6. Παναργειακός 6-8 6

7. ΑΕΚ Β’ 8-10 5

8. Παναχαϊκή 3-6 3

9. Αστέρας Τρίπολης Β’ 2-6 2

10. Χανιά 2-5 1

Συνάντηση Πρασσά με το δήμαρχο

Το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, επισκέφτηκε ο Γιώργος Πρασσάς. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της “Μαύρης Θύελλας”, βρέθηκε χθες στο δημαρχείο, συνοδευόμενος από συνεργάτες του και συζήτησε με τον κ. Βασιλόπουλο για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τη νέα σεζόν, εφόσον η ομάδα ανέβει στη Super League.

“Ο Δήμος Καλαμάτας είναι δίπλα στην ομάδα, με τα γήπεδα που έχει παραχωρήσει στα Παλιάμπελα αλλά και στη Μικρομάνη, για να μπορέσει η ομάδα να προετοιμάζεται και όπως έχουμε πει με τον πρόεδρο, είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε, εφόσον η ομάδα πετύχει τους στόχους μαζί με την Περιφέρεια, να μπορέσουν να γίνουν οι υποδομές για να αγωνιστεί η ομάδα μας στη Super League”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Ο Θ. Βασιλόπουλος παραδέχτηκε ότι το κόστος των παρεμβάσεων είναι σημαντικό, αλλά υπάρχει θέληση, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν τα 52 στρέμματα στα Παλιάμπελα, ώστε να γίνει στο μέλλον τόσο το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου, όσο και το Κλειστό.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρασσάς ευχαρίστησε το δήμο και τον δήμαρχο για ότι παρέχει στην ΠΑΕ και ευχήθηκε η Καλαμάτα να πετύχει τους στόχους της. Να σημειωθεί ακόμα ότι ο κ. Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε και στη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και ΠΑΕ Καλαμάτα, στο πλαίσιο υποστήριξης των δράσεων, με στόχο την κλιματική ουδετερότητα.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας την ομάδα ως πρεσβευτής της πόλης, η τρίτη εμφάνισή της φέρει το σήμερα του Mission Label, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο της εφαρμογής πολιτικών φιλικών στο περιβάλλον, μέσα από τη δημιουργία πράσινου σημείου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Στάδιο, μέσω της προβολής της ομάδας των εν λόγω δράσεων, κ.ά.