Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 19:35

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: «Δική μας η νίκη αύριο», λέει ο Μίτσελ

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: «Δική μας η νίκη αύριο», λέει ο Μίτσελ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο στο «Γ.Καραϊσκάκης» την Μάλμε στην έκτη και τελευταία αναμέτρηση του 1ο ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ με τον προπονητή της ομάδας, Μίτσελ, να δηλώνει πως ο αγώνας θα είναι δύσκολος και η νίκη είναι μονόδρομος, ώστε να διατηρήσει ζωντανές όσες ελπίδες έχει για να συνεχίσει την επόμενη φάση του θεσμού.

Ακόμα Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του έμαθε πλέον και δεν θα επαναλάβει τα λάθη που οδήγησαν στην ήττα στην Σουηδία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού:

Για την δυσκολία του αυριανού αγώνα: «Γνωρίζουμε πολύ καλά την Μάλμε. Την σεβόμαστε και την υπολογίζουμε. Το είχα πει και στην Σουηδία. Η Μάλμε είχε το ίδιο πρόβλημα με εμάς, αντιμετώπισε την Ατλέτικο και την Γιουβέντους. Το ματς αύριο δεν θα είναι εύκολο, υπολογίζουμε την Μάλμε. Αλλά έχουμε τα όπλα μας και σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε».

Για τον αν σκέφτεται την ισοπαλία ώστε να εξασφαλίσει την συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ: « Συμπληρώνω δύο χρόνια εδώ και ξέρετε πως παίζω πάντα για να κερδίσω. Εάν σχεδιάζει κάποιος ένα ματς για την ισοπαλία τότε θα χάσει. Ξέρουμε πως θα μπορούσε να αποτελέσει μία δικαιολογία ότι έχουμε Ατλέτικο και Γιουβέντους αλλά κανείς δεν είπε πως είμαστε εκτός θεσμού. Εμείς αύριο θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς και μετά θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο άλλο ματς. Θα το κάνουμε γιατί είναι υποχρέωσή μας.»

Για τα αίτια της ήττα από την Μάλμε στον εκτός έδρας αγώνα και για το αυριανό αγωνιστικό πλάνο: «Το μάθημα που πήραμε στην Μάλμε το έχουμε κατανοήσει. Είχαμε αδυναμίες και στις δύο περιοχές και χάσαμε το ματς. Δεν ήμασταν τόσο κακοί όσο δείχνει το σκορ. Φυσικά και έχουμε αναπτύξει ένα πλάνο για αύριο και θέλουμε το εκτελέσουμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη με την Σουηδία, αλλά να κρατήσουμε μόνο όσα κάναμε σωστά.»

Για το πώς σκοπεύει να δώσει κίνητρο στους παίκτες του: «Ό, τι και να πει ο προπονητής στους παίκτες του, το γεγονός πως φοράνε την φανέλα του Ολυμπιακού και έχουν την ευκαιρία να περάσουν στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μεγαλύτερο κίνητρο από ό,τι και να τους πω. Αν χρειάζεται προπονητής για να τους δώσει κίνητρο για κάτι τέτοιο, τότε χρειαζόμασταν μάγο στον πάγκο και όχι προπονητή.»

Για τον αν θα είναι βασικός ο Φουστέρ: «Ο Φουστέρ θα είναι αύριο στην βασική ενδεκάδα. Μια διευκρίνιση για την ερώτηση πριν στον Νταβίντ. Δεν έχω πει πως πρέπει οι παίκτες να ανεβάσουν την ψυχολογία τους. Οι παίκτες πρέπει πάντα να αναγνωρίζουν σε ποια ομάδα παίζουν, ποια φανέλα φοράνε και να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.»

Για τις φήμες αποχώρησης του Αμπιντάλ από την ενεργό δράση: «Δεν έχω πληροφορηθεί τίποτα σχετικά με τα σενάρια αποχώρησης του Αμπιντάλ. Είναι παίκτης του Ολυμπιακού και σκοπεύω να τον υπολογίζω κανονικά. Αν έχει πάρει ένας παίκτης κάποια απόφαση και δεν μου έχει πει κάτι, δεν έχω παρά να τον υπολογίζω στα πλάνα μου.»

Ο Νταβίντ Φουστέρ εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να δηλώνει σχετικά με την αυριανή αναμέτρηση:

«Το κλειδί του αγώνα θα είναι να βάλουμε εμείς ένα περισσότερο γκολ από εκείνους. Είναι το πιο σημαντικό ματς καθώς περιμένουμε να δούμε αν θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Στο πρώτο παιχνίδι στην Σουηδία κάναμε λάθη και δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε.

Μια νίκη θα βοηθούσε πολύ στην ψυχολογία μας. Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Μετά τα τελευταία αποτελέσματα είναι φυσιολογικό να είναι πεσμένο το ηθικό. Είμαστε στα κάτω μας, αλλά πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι για το αυριανό ματς. Γι' αυτό πληρωνόμαστε.

Αυτή άλλωστε είναι δουλειά μας. Μπορούμε και πρέπει να δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που έχουμε παρουσιάσει εσχάτως. Στην Ευρώπη έχουμε την ικανότητα να παίζουμε καλύτερα και αυτό έχουμε κάνει, σε σχέση με το πρωτάθλημα. Αύριο θα δούμε αν πραγματικά μπορούμε να αντιδράσουμε, αν μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να παίξουμε καλά. Από αυτό εξαρτάται και το μέλλον μας στο Τσάμπιονς Λιγκ.»

Όταν ρωτήθηκε για το αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας ο Φουστέρ δήλωσε: «Γνωρίζουμε πως ο κόσμος θα είναι μαζί μας αύριο. Το έχουν και στις καλές και στις κακές στιγμές. Θα είναι εδώ, τους έχουμε ανάγκη, τους θέλουμε κοντά μας γιατί μόνο μαζί τους μπορούμε να καταφέρουμε. Τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη που ήδη μας έχουν δείξει μέχρι σήμερα.»

Ενώ σχετικά με το αν πιστεύουν ότι θα τους κάνει το χατίρι η Ατλέτικο και να πάρει την νίκη επί της Γιουβέντους δήλωσε: «Εμείς δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα αύριο. Οφείλουμε να κερδίσουμε την Μάλμε. Αν η Ατλέτικο κερδίσει την Γιουβέντους θα είναι κάτι πολύ θετικό για εμάς. Αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Εμείς πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας κόντρα στην Μάλμε».

πηγη ΑΠΕ