Τετάρτη, 10 Δεκέμβριος 2014 19:46

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ 3-5 (παρ.): Αποκλεισμός με βαρύ σκορ

Γράφτηκε από τον

Η Δόξα Νέας Μανωλάδας βγήκε νικήτρια στο πρώτο από τα δύο ραντεβού της με την "Μαύρη Θύελλα" αυτή την εβδομάδα. Σε ένα ματς όπου οι επιθέσεις νίκησαν τις άμυνες η ομάδα της Ηλείας επικράτησε με 5-3 στην παράταση, αφού κατάφερε να ισοφαρίσει στο 83' σε 3-3, απέναντι σε μια Καλαμάτα που στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα και το σκορ.


Η ημίωρη παράταση ξεκίνησε με αποβολή για την Καλαμάτα και στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι υποχρεώνοντας τους «μελανόλευκους» σε ήττα με βαρύ σκορ καθώς πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω για να ξαναβρούμε ματς που η Καλαμάτα δέχτηκε πέντε γκολ μέσα στην έδρα της.
Φυσικά πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν με πολλούς αναπληρωματικούς, δείχνοντας ότι το κύπελλο δεν αποτελεί προτεραιότητα για κανέναν. Το ματς δηλαδή δεν προσφέρεται για συμπεράσματα εν όψει του νέου αγώνα που θα δώσουν την Κυριακή οι δύο ομάδες στο Δημοτικό Στάδιο (3 μ.μ.), αυτή τη φορά στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Αυτό που σίγουρα θα κρατήσει ο Κουρμπανάς είναι η μέτρια εικόνα αρκετών ποδοσφαιριστών που πήραν χθες την ευκαιρία τους αλλά και τα πολλά αμυντικά λάθη.
Στα θετικά η καλή παρουσία του Αργυρόπουλου ο οποίος έκανε ντεμπούτο. Είναι ένας παίκτης που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς το προηγούμενο διάστημα και υπολογίζεται για την συνέχεια, αποτελώντας ουσιαστικά την πρώτη μεταγραφή της ομάδας για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ξεκίνημα με τρία γκολ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και είναι αξιοσημείωτο ότι έγινε… over μόλις στο 14'. Η Καλαμάτα άνοιξε το χορό των γκολ στο 6' όταν ο Αργυρόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια δεξιά και ο Ρούσσης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Καλαμάτα. Η Δόξα όμως απάντησε άμεσα και μάλιστα με δύο γκολ! Στο 9' οι παίκτες της συνδυάστηκαν από δεξιά, ο Γούρμος βρήκε τον Πλαστουργό και αυτός με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 14' μάλιστα μετά από λάθος του Σκαρλάτου, η μπάλα έφτασε στον Σπ. Σωτηρόπουλο και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε στο τετατέτ τον Μούζο και πέτυχε το 1-2.
Το ματς στην συνέχεια απέκτησε πιο… φυσιολογικό ρυθμό και φτάσαμε στο 42' όταν ο Γεωργακόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά αιφνιδίασε τον Σούλη και ισοφάρισε σε 2-2.

Προβάδισμα και… σοκ στο 83'

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα μπήκε καλύτερα στο ματς και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 48'. Ο Ηλιόπουλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το σουτ αλλά ο Σούλης απόκρουσε σωτήρια με τα πόδια. Στο 58' όμως η υπεροχή της Καλαμάτας σε αυτό το διάστημα επιβραβεύθηκε με το τρίτο γκολ. Ο Νιφορόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Σούλης βγήκε αλλά δεν έδιωξε σωστά και ο Γεωργακόπουλος που παρακολουθούσε τη φάση με πλασέ πέτυχε το 3-2. Το ματς θα μπορούσε να τελειώσει υπέρ των Μεσσηνίων στο 69' όμως ο Βατσής πρόλαβε και κόντραρε με σωτήριο τάκλιν το σουτ του Ηλιόπουλου μέσα από την περιοχή και δεξιά.
Η Καλαμάτα έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και να βαδίζει σχετικά εύκολα προς την πρόκριση όμως μια στιγμή αδράνειας έφερε την ισοφάριση. Ήταν το 83' όταν μετά από σέντρα του Αγουρίδη από δεξιά, είχαμε κακή εκτίμηση της φάσης από το Σκαρλάτο και ο Γούρμος με πλασέ πέτυχε το 3-3.
Το ματς λοιπόν οδηγήθηκε στην παράταση ενώ η βροχή είχε ξεκινήσει και δυσκόλευε πλέον τις προσπάθειες των παικτών.

Αποβολή και κατάρρευση

Η παράταση ξεκίνησε χωρίς φάσεις όμως στο 102' οι Μεσσήνιοι έμειναν με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Ρούσσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μάλιστα ο αμυντικός της Καλαμάτας θα χάσει πλέον και το ματς του πρωταθλήματος της Κυριακής.
Η Δόξα εκμεταλλεύτηκε άμεσα την αριθμητική υπεροχή και στο 104' μετά από σέντρα του Γούρμου, ο Βατσής με διπλή προσπάθεια (το πρώτο σουτ απόκρουσε ο Μούζος) πέτυχε το 3-4. Η αντίδραση της Καλαμάτας δεν ήρθε ποτέ και σαν να μην έφτανε αυτό στο 109' μετά από πάσα του Νικολόπουλου ο Βατσής με πλασέ διαμόρφωσε το 3-5 τελειώνοντας οριστικά την υπόθεση πρόκριση.
Πέρα από τις δύο κίτρινες και την αποβολή του Ρούσση, την κίτρινη κάρτα είδαν ακόμη οι Βασιλόπουλος, Νιφορόπουλος (Καλαμάτα), Σπ. Σωτηρόπουλος, Αναγνωστόπουλος (Δόξα).
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μάλαμας με βοηθούς τους Γουρπιώτη και Γουρνιά, όλοι από την Αν. Αττική.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Μούζος, Νιφορόπουλος, Βασιλόπουλος, Ζάρκος (61' Πολυχρόνης), Σκαρλάτος, Κουντάνης, Ηλιόπουλος, Ρούσσης, Κακκαλής (78' Νικολόπουλος), Αργυρόπουλος (75' Χαρίτος), Γεωργακόπουλος.
ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ Σούλης, Αγουρίδης, Μπίζος, Λαμπρόπουλος (61' Βατσής), Αναγνωστόπουλος, Μαυρόπουλος, Σπ. Σωτηρόπουλος, Κοτσόκολος, Γούρμος, Αγγελόπουλος (61' Νικολόπουλος), Πλαστουργός (53' Λαθύρης.