Κυριακή, 14 Δεκέμβριος 2014 21:33

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Αμετάβλητη η κατάσταση στην κορυφή

Γράφτηκε από τον
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Αμετάβλητη η κατάσταση στην κορυφή

Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε την πολύ καλή παρουσία του στην Σούπερ Λίγκα, καθώς στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, επικράτησε άνετα της Βέροιας με 2-0, προσπερνώντας την «βασίλισσα του βορρά» στην βαθμολογία. Τα τέρματα των Αρκάδων, πέτυχαν οι Μάσα (36`) και Μπαράλες (38`).


Η κατάσταση στην κορυφή δεν άλλαξε αφού ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνέχισαν με νίκες, με τον Αστέρα να παραμένει στην 4η θέση.
Μόλις στο 3ο λεπτό, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Καντιμοίρης απέκρουσε το σουτ του Φερνάντες από καλή θέση. Η επόμενη καλή φάση, σημειώθηκε στο 20ο λεπτό, όταν ο Καλτσάς σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Κοσίτσκι απέκρουσε σε κόρνερ. Τελικά, η ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων, «καρποφόρησε» στο 36ο λεπτό, όταν ο Κουρμπέλης βρήκε μέσα στην περιοχή της Βέροιας, τον Μάσα, ο οποίος στόπαρε και «εκτέλεσε» τον Kαντιμοίρη, δίνοντας προβάδισμα στον Αστέρα. Δύο λεπτά αργότερα κι ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν συνέλθει απ το «σοκ», η ομάδα της Τρίπολης «σφράγισε» το «τρίποντο», με καρφωτή κεφαλιά του Μπαράλες, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καντιμοίρη, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στο βάθος της εστίας του.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους να διατηρούν με χαρακτηρηστική άνεση το ασφαλές προβάδισμα και τους φιλοξενούμενους, να μην μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ευκαιρίας. Η πρώτη αξιόλογη φάση, σημειώθηκε στο 66` οταν ο Γκοϊάν έπιασε δυνατή κεφαλιά μέσα στην περιοχή της Βέροιας, στέλνοντας την μπάλα πάνω απ` την εστία του Καντιμοίρη. Στο 70` οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ, αλλά ο Κοσίτσκι απέκρουσε το φάουλ του Μπαργκάν, ενώ στο 78` ο Οστοϊτς προσπάθησε ανεπιτυχώς να μειώσει για την Βέροια. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, σημειώθηκε στο 81ο λεπτό, όταν ο Μάσα σούταρε δυνατά, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Καντιμοίρη.
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Κίτρινες : Λούϊ - Ραούλ Μπράβο, Καλτσάς, Βέρτζος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάϊκος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Τιέ, Κουρμπέλης (62` Μουνάφο), Γιαννιώτας, Πάρα (26` Μπαράλες), Φερνάντες (86`Μουκάμ), Μάσα.
ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Καλί, Όστοϊτς, Βάσκες, Μπατιόν, Καλτσάς (60` Εσπάρθα), Κάμπορα (60` Βούκιτς), Ντουμίτρου (68` Μπαργκάν), Μπεν.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πλατανιάς - Νίκη Βόλου 3-1
Καλλονή - Παναιτωλικός 0-0
Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2
Πανιώνιος - ΟΦΗ 2-0
Αστέρας Τρίπολης - Βέροια 2-0
Εργοτέλης - Ξάνθη 0-2
ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-0
Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 4-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 13 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 31
2. Ολυμπιακός 27
3. Παναθηναϊκός 26
4. Αστέρας Τρίπολης 24
5. Βέροια 21
-. Ξάνθη 21
7. Καλλονή 20
-. ΠΑΣ Γιάννινα 20
9. Ατρόμητος 19
10. Παναιτωλικός 18
11. Κέρκυρα 15
-. Πλατανιάς Χανίων 15
13. Πανιώνιος 14
-. Λεβαδειακός 14
15. ΟΦΗ 13
16. Πανθρακικός 10
17. Νίκη Βόλου 7
-. Εργοτέλης 7

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Βέροια - Νίκη Βόλου
Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης
Παναιτωλικός - Πλατανιάς
Ξάνθη - Παναθηναϊκός
ΟΦΗ - Καλλονή
Κέρκυρα - Εργοτέλης
Ολυμπιακός - Πανιώνιος
ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ
Ατρόμητος - Λεβαδειακός