Πέμπτη, 18 Δεκέμβριος 2014 19:11

O ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ - η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα

Γράφτηκε από τον
O ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ - η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα

Την 5η εντός έδρας νίκη του (σε 8 παιχνίδια) πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, αυτή την φορά επί του ΠΑΟΚ με 3-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Λίλα στο 26΄, ο Κοροβέσης στο 73΄ και ο Μανιάς στο 93΄ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Γιάννη Πετράκη, που υποχρέωσε τους πρωτοπόρους στην 3η εφετινή τους ήττα και 2η διαδοχική εκτός έδρας (προηγήθηκε το 4-2 στη Ξάνθη).

Με μία ευκαιρία σε ολόκληρο το 90λεπτο ο «δικέφαλος» του Βορρά δεν πήρε κάτι περισσότερο από αυτό που του άξιζε. Η ομάδα του Αναστασιάδη συνέχισε τις... προβληματικές εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα, μετά το «διπλό» στο Καραϊσκάκη και γνώρισε μία ακόμη... βαριά ήττα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, Έτσι απώλεσε τη διαφορά που είχε «χτίσει» από τον Ολυμπιακό μετά το μεταξύ τους ντέρμπι (5 βαθμούς). Μεγάλη και δίκαιη η νίκη του ΠΑΣ, που έπαιξε όπως ακριβώς έπρεπε για να πάρει το «τρίποντο». Στημένη εξαιρετικά η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να κάνουν ευκαιρίες, έδωσε χώρο στον αντίπαλό της και «χτύπησε» στην κόντρα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του. Στο 8΄ και στο 10΄ ο Λίλα απείλησε με ισάριθμα σουτ, ενώ στο 17΄ ο Βελλίδης απόκρουσε τα σουτ των Αναστασιάδη και Σαλπιγγίδη. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί στην αντεπίθεση και σε μία από αυτές, στο 26΄, άνοιξαν το σκορ.

«Δράστης» ο Άντι Λίλα με δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή, που αιφνιδίασε το Γλύκο ο οποίος φέρει ευθύνη για το τέρμα που δέχτηκε. Ο διεθνή γκολκίπερ, μάλιστα, τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα κι αντικαταστάθηκε από τον Ιτάνζ. Η συνέχεια δεν ήταν διαφορετική. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήθελαν, αλλά δε μπορούσαν και οι γηπεδούχοι χωρίς να πιεστούν καθόλου μπήκαν με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την κατοχή της μπάλας, έφταναν σχετικά άνετα έξω από την περιοχή του Βελλίδη, αλλά εκεί η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ δεν τους επέτρεπε να απειλήσουν μέχρι το 69ο λεπτό. Τότε από το γύρισμα του Τζανδάρη στην περιοχή, ο Ναδάλες πρόλαβε στο... νήμα τον Περέιρα πριν ο τελευταίος σκοράρει.

Όσο περνούσε η ώρα, οι Γιαννιώτες έβρισκαν όλο και πιο ανοικτούς διαδρόμους στις αντεπιθέσεις-φωτιά που επιχειρούσαν και σε μία από αυτές στο 73΄, με τρεις πάσες έφτασαν στο 2-0 από το ιδανικό τελείωμα του Κοροβέση (ασίστ ο Τσάβες). Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Μανιάς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ (3-0), ενώ ο τρόπος που πανηγύρισε (έβγαλε την φανέλα του και κλώτσησε το σημαιάκι) ανάγκασε το Βοσκάκη να εξαντλήσει την αυστηρότητά του και να αποβάλει το σέντερ φορ του ΠΑΣ με δύο κίτρινες κάρτες.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες: Μανιάς - Βίτορ, Αθανασιάδης, Τζανδάρης

Κόκκινες: 90+3 Μανιάς (δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Κοροβέσης (84΄ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Ίλιτς (62΄ Ακόστα), Χαρίσης, Τσάβες (87΄ Μανιάς), Ναδάλες.

ΠΑΟΚ (Α.Αναστασιάδης): Γλύκος (31΄ λ.τ. Ιτάνζ), Κίτσιου (67΄ Παπαδόπουλος), Σπυρόπουλος, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζανδάρης, Γκολάσα, Αθανασιάδης, Περέιρα (77΄ Κουλούρης), Σαλπιγγίδης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 31
2. Ολυμπιακός 30
3. Παναθηναϊκός 26
4. Αστέρας Τρίπολης 25
5. Βέροια 24
6. ΠΑΣ Γιάννινα 23
7. Ατρόμητος 22
8. Ξάνθη 21
-. Παναιτωλικός 21
. Καλλονή 21
11. Κέρκυρα 18
12. Πλατανιάς Χανίων 15
13. Πανιώνιος 14
14. Λεβαδειακός 14
. ΟΦΗ 14
16. Πανθρακικός 11
17. Εργοτέλης 7
. Νίκη Βόλου 7
• Ένα ματς λιγότερο έχουν ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός και Ξάνθη.