Κυριακή, 21 Δεκέμβριος 2014 21:18

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΙΟΛΙΚΟΣ 0-0: Αυτή τη φορά έπαιξε καλά αλλά… πάλι δεν νίκησε

Γράφτηκε από τον

Μετά την κακή εμφάνιση και την ισοπαλία με την Δόξα Νέας Μανωλάδας, σήμερα η "Μαύρη Θύελλα" επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις όχι όμως και στις νίκες. Η Μεσσηνιακή ομάδα κυριάρχησε απόλυτα στο ντέρμπι με τον δεύτερο στην βαθμολογία Αιολικό, έπαιξε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο της, όμως σπατάλησε τις 3-4 καλές ευκαιρίες που δημιούργησε και περιορίστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας.


Ηταν ένα από τα καλά φετινά παιχνίδια της "Μαύρης Θύελλας" την οποία αδικεί το τελικό αποτέλεσμα, αφού η ομάδα της Μυτιλήνης περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και ουσιαστικά δεν απείλησε ούτε μια φορά την άμυνα της Καλαμάτας.
Ωστόσο το τελικό 0-0 ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων των «μελανόλευκων» στο Δημοτικό Στάδιο όπου μετρούν 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και μια ήττα σε έξι ματς!
Η έδρα θα λέγαμε ότι… πληγώνει το συγκρότημα του Κουρμπανά που παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μόνο και μόνο εξαιτίας του εξαιρετικού απολογισμού που έχει εκτός έδρας, με 4 νίκες και μια ισοπαλία σε πέντε αγώνες.
Με το χθεσινό ματς η "Μαύρη Θύελλα" έκλεισε το 2014 στην 3η θέση της βαθμολογίας (μαζί με 3 ομάδες ακόμη), τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναργειακό και δύο πίσω από τον Αιολικό.

Αξιζε ένα γκολ στο α' ημίχρονο

Η Καλαμάτα δεν μπήκε τόσο δυνατά στο παιχνίδι και το πρώτο 20λεπτο ήταν ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν κάνει μια καλή ευκαιρία στο 8' από στημένη φάση. Μετά το 20' η Μεσσηνιακή ομάδα έκλεισε τον Αιολικό στην περιοχή του, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες (με κορυφαία αυτή του Καλαντζή στο 27') και με βάση την εικόνα της άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ. Πλήρωσε όμως την δυστοκία της και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο 45λεπτο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.

Συνεχόμενοι "τραυματισμοί"

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα είχε από την αρχή την καθολική υπεροχή, απέναντι σε ένα Αιολικό που οπισθοχωρούσε όλο και περισσότερο με φανερό στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την "Μαύρη Θύελλα" στο δεύτερο ημίχρονο ήταν οι συνεχόμενοι "τραυματισμοί" των παικτών του Αιολικού που εκνεύρισαν παίκτες και κόσμο.
Πάνω από 10 φορές παίκτες των φιλοξενούμενων έπεσαν στο έδαφος και ήταν φανερό ότι στις περισσότερες προσποιούνταν τους τραυματίες με σκοπό να χαλάσουν το ρυθμό και να κάνουν καθυστέρηση. Κάτι μάλιστα που παραδέχτηκε στο τέλος ο προπονητής τους, αποδίδοντας το όμως… στην κόπωση.
Η ουσία είναι πως η Καλαμάτα προσπαθούσε να δημιουργήσει, αλλά σταματούσε πότε από τις καθυστερήσεις των φιλοξενούμενων και πότε από τη μαζική τους άμυνα. Ουσιαστικά σε ένα 45λεπτο έντονης πίεσης, έφτασε κοντά στο γκολ μόνο μια φορά (στο 69') και έτσι περιορίστηκε στο 0-0.
Διαιτητής ήταν ο Μιχ. Μάλαμας και βοηθοί οι Δουλγεράκης, Ρούντος (Αν. Αττική).
Την κίτρινη κάρτα είχαν οι Ηλιόπουλος και Τριάντος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Τριάντος, Μαρτίνος (88' Γεωργακόπουλος), Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Νιφορόπουλος, Σκάρος, Αργυρόπουλος (71' Ηλιόπουλος), Τσάτσος (85' Χαρίτος), Καλαντζής, Δημητριάδης.
ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Γόμος, Πασαλίδης (67' Λαλλάς), Μαγγανάς, Αλμπι, Παπαζούδης, Μπακάλης, Γαλας, Μίχος, Τόρες (76' Μ. Σαμπάνης), Μιχαλάκης, Ζαγοαριανός.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

8' Πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για την Καλαμάτα. Ο Τσάτσος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Τριάντος βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

20' Ατομική προσπάθεια και σουτ του Δημητριάδη, σε καλή θέση ο Γόμος μπλόκαρε εύκολα.

27' Τεράστια ευκαιρία χάνει ο Καλαντζής, από γύρισμα του Νιφορόπουλου από δεξιά ο Καλαντζής μόνος από 3-4 μέτρα πλάσαρε άουτ.

36' Επικίνδυνο σουτ του Γάλα έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

39' Μεγάλη ευκαιρία χάνει ο Σκάρος, από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε άουτ μετά από γύρισμα του Νιφορόπουλου από δεξιά.

43' Ωραία προσπάθεια και σουτ του Νιφορόπουλου, λίγο άουτ η μπάλα.

69' Καλή ευκαιρία για την Καλαμάτα, κόρνερ ο Τσάτσος, κεφαλιά του Καλαντζή, λίγο πριν την γραμμή του τέρματος απομάκρυνε  ο Αλμπι, στην εξέλιξη της φάσης ο Δημητριάδης σούταρε άουτ.

91' Κόρνερ ο Χαρίτος, κεφαλιά ο Ρούσσης μπλόκαρε ο Γόμος.