Κυριακή, 21 Δεκέμβριος 2014 23:13

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 0-0: Ισόπαλο το ντέρμπι, όλα ανοιχτά για τον τίτλο

Γράφτηκε από τον

Ολα τα είχε το ντέρμπι της Μεσσήνης μεταξύ του Παμίσου και της Κυπαρισσίας, εκτός από γκολ… Οι δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας έμειναν στο 0-0 έπειτα από ένα "χορταστικό" παιχνίδι που είχε πολύ κόσμο, πολλές φάσεις, πάθος και επεισοδιακό φινάλε.


Ετσι ο Πάμισος διατήρησε το +4 από την Κυπαρισσία στο φινάλε του α' γύρου και έχει φυσικά το προβάδισμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου στην Α' τοπική. Από την άλλη όμως η ισοπαλία που απέσπασε ο ΑΟΚ τον κρατά μέσα στο… κόλπο του τίτλου, αφού το ματς της τελευταίας αγωνιστικής θα γίνει στο γήπεδο του και θεωρητικά έχει πιο βατό πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο.
Η Κυπαρισσία λοιπόν διατήρησε το αήττητο της και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τερματοφύλακα της Θοδωρή Ντουγέρογλου που χθες έπιασε τα… άπιαστα. Ο 29χρονος γκολκίπερ έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του και κράτησε το μηδέν στην εστία του για όγδοο συνεχόμενο ματς!
Από την άλλη ο Πάμισος ήταν άτυχος στο χθεσινό ντέρμπι, μιας και στο πρώτο ημίχρονο έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και μέχρι το 55' ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και άξιζε όχι μόνο ένα αλλά και δύο γκολ.
Από εκείνο το σημείο όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και θα μπορούσαν να πάρουν και το ματς στις 2-3 καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Καταιγιστικοί
οι Νησιώτες
στο α' ημίχρονο

Η ομάδα των Τσίκινη, Γεωργακλή μπήκε φουριόζα στο ματς και με την ώθηση 500 και πλέον φιλάθλων της έκλεισε στα καρέ την την Κυπαρισσία… Με τον Γ. Καλογερόπουλο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και τους Σεϊτάι, Ηλιόπουλο και Χ. Τρίψα να παίζουν πίσω του ο Πάμισος είχε ωραίους συνδυασμούς διασπώντας την "κυανόλευκη" άμυνα τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα.
Μόλις στο 3' ο Ηλιόπουλος έπιασε το σουτ από πλάγια θέση με τον Ντουγέρογλου να διώχνει με τα πόδια.
Στο επόμενο λεπτό ο Σεϊτάι εκτέλεσε ένα κόρνερ και μετά από σύγχυση στην περιοχή ο Μωράκης έκανε την κεφαλιά από κοντά, όμως ο Ντουγέρογλου σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.
Οι νησιώτες συνέχιζαν να πιέζουν ασφυκτικά την Κυπαρισσία, η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και αμυνόταν συνεχώς.
Στο 13' μετά από κόρνερ του Χ. Τρίψα ο Ηλιόπουλος έπιασε την σκαστή κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Ο αρχηγός του Παμίσου είχε και νέα ευκαιρία στο 15' με τον Χ. Τρίψα να σεντράρει και στο 2ο δοκάρι ο Ηλιόπουλος έκανε την καρφωτή κεφαλιά όμως ο Ντουγέρογλου μπλόκαρε δύσκολα πάνω στη γραμμή.
Ο τεχνικός του ΑΟΚ Α. Μαντζούνης στο 20λεπτο έκανε εσωτερικές αλλαγές βλέποντας την πίεση που δεχόταν η ομάδα του. Πέρασε τον
Γ. Παναγόπουλο κεντρικό αμυντικό, ανέβασε στα χαφ τον Μιτρόφ διπλά από τον Ντιόπ, οπισθοχώρησε σε δεξί μπακ ο Ανδρουτσής και δεξί χαφ από αριστερό πήγε ο Χ. Παπαγεωργίου. Η εικόνα της τριφυλιακής ομάδας κάπως βελτιώθηκε στη συνέχεια, με τον Πάμισο πάντως να συνεχίζει να έχει τα ηνία και να χάνει ευκαιρίες.
Στο 22' ο Γ. Καλογερόπουλος με πλάτη στην εστία έκανε φοβερή κίνηση και έπιασε το γυριστό σουτ, όμως ο Ντουγέρογλου απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Φωνάζει για γκολ
ο Πάμισος στο 24'

Δύο λεπτά αργότερα από σέντρα του Χ. Τρίψα ο Σεϊτάι έπιασε μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τον Ντουγέρογλου να διώχνει εντυπωσιακά με το ένα χέρι, ενώ στη συνέχεια έπεσε πάνω στο δοκάρι και στα δίχτυα…
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή σε μία δύσκολη φάση, με τον α' βοηθό Αδαμόπουλο να μένει στη θέση του υποστηρίζοντας πως ο τερματοφύλακας απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει ολόκληρη τη γραμμή.
Στη φάση αυτή τραυματίστηκε ο 29χρονος γκολκίπερ και το ματς διακόπηκε για 3-4 λεπτά.
Στο 37' η Κυπαρισσία βγήκε για πρώτη φορά με αξιώσεις μπροστά με τον Χ. Παπαγεωργίου να βγάζει κάθετη πάσα στον Φ. Παναγόπουλο
που έβγαινε μόνος του με τον Καλλιντέρη, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, προκαλώντας αυτή τη φορά τις διαμαρτυρίες των Τριφύλιων.
Στο επόμενο λεπτό ο Χ. Τρίψας βρέθηκε μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση, όμως άργησε να σουτάρει και τον κόντραρε ο Γαργαρώνης.

Δοκάρι ο Σεϊτάι στο 52'

Στο δεύτερο μέρος οι ομάδες μπήκαν δίχως αλλαγές με τους νησιώτες να συνεχίζουν με το πόδι πατημένο στο… γκάζι. Στο 47' ο Σεϊτάι από πλάγια θέση εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ, με τον Ντουγέρογλου
να διώχνει δύσκολα με γροθιές. Τρία λεπτά αργότερα ο Ηλιόπουλος έκανε ωραία ενέργεια και έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως ο γκολκίπερ του ΑΟΚ έκανε μια απίστευτη απόκρουση με το ένα χέρι διώχνοντας σε κόρνερ.
Στο 52' ο Πάμισος στάθηκε και πάλι άτυχος με το σουτ έξω από την περιοχή του Σεϊτάι να χτυπά στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Ανέβηκε ο ΑΟΚ
και έψαξε το γκολ

Κάπου εκεί καταλάγιασε η πίεση των "πρασίνων" με τον ΑΟΚ να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να ισορροπεί το παιχνίδι.
Στο 53' η Κυπαρισσία έχασε την πρώτη της ευκαιρία με τη γυριστή κεφαλιά του Χ. Παπαγεωργίου να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι μετά από κόρνερ του Λυδιώτη.
Στο 55' αποχώρησε τραυματίας ο Μανιάτης και στο ματς πέρασε ο Βλαχόπουλος που πήγε στην κορυφή της επίθεσης, με τον
Γ. Καλογερόπουλο να περνά δεξί μπακ και τον Γ. Τρίψα να παίζει σέντερ μπακ δίπλα από τον Τσιπλάκη.
Οσο περνούσε η ώρα ο ΑΟΚ ανέβαζε την απόδοση του και ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις με τον Πάμισο πάντως να έχει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του.
Στο 68' ο Χ. Παπαγεωργίου με κεφαλιά βρήκε τον Φ. Παναγόπουλο που πέρασε τον Τσιπλάκη ο οποίος τον κράτησε από τη φανέλα και τον έριξε κάτω. Ο κ. Μπλάνας έδειξε την κίτρινη κάρτα, με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για κόκκινη υποστηρίζοντας πως
ο Τσιπλάκης ήταν τελευταίος παίκτης.
Στο 80' η Κυπαρισσία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μιτρόφ να δίνει κάθετα στον Καρατζούλια που έπιασε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει σύριζα από το αριστερό δοκάρι.
Τέσσερα λεπτά αργότερα η Κυπαρισσία έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όταν ο Φ. Παναγόπουλος έδωσε δεξιά στον Παπαγεωργίου που έκανε αδύναμο πλασέ και ο Καλλιντέρης μπλόκαρε.
Στο 85' οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία όχι μόνο του αγώνα, αλλά και της χρονιάς… Μετά από βαθιά μπαλιά οι Γαργαρώνης και Ντουγέρογλου δεν συνεννοήθηκαν σωστά, με τον Βλαχόπουλο να τσιμπά την μπάλα στο Σεϊτάι που από το ύψος του πέναλτι σε εντελώς κενή εστία σούταρε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!
Ηταν από τις ευκαιρίες που λέμε πως δεν χάνονται κι όμως την έχασε
ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος!
Στο 88' μάλιστα ο Σεϊτάι έκανε σκληρό φάουλ στον Γιαννόπουλο και αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο 91' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το ματς όταν ο Παπαγεωργίου έδωσε μέσα στην περιοχή στο Φ. Παναγόπουλο που από τα 8 μέτρα δεν πλάσαρε γρήγορα και όταν το έκανε ο Μωράκης κόντραρε την μπάλα σώζοντας την ομάδα του.
Από τον Πάμισο ξεχώρισαν οι Γ. Καλογερόπουλος, Αργυρόπουλος, Μωράκης και Σεϊτάι, ενώ από την Κυπαρισσία εκτός από τον εκπληκτικό Ντουγέρογλου που ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, διακρίθηκαν και οι Γαργαρώνης, Γ. Παναγόπουλος και Παπαγεωργίου.
Το ματς σφύριξε ο Μπλάνας, με βοηθούς τον Αδαμόπουλο και την Αθανασοπουλου.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Καλλιντέρης, Γ. Τρίψας, Χ. Τρίψας, Αργυρόπουλος, Γ. Καλογερόπουλος, Ηλιόπουλος (81' Πατσιώτης), Μανιάτης (57' λ. τρ. Βλαχόπουλος), Τριανταφυλλάκης, Μωράκης, Σεϊτάι, Τσιπλάκης (71' Α. Καλογερόπουλος).
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Γαργαρώνης, Γ. Παναγόπουλος, Φ. Παναγόπουλος, Καρατζούλιας, Χ. Παπαγεωργίου, Μιτρόφ, Ανδρουτσής, Ντιόπ, Λυδιώτης (89' Κωνσταντόπουλος), Γιαννόπουλος.

Οι αμφισβητούμενες φάσεις

Ο Πάμισος φωνάζει για τη φάση του 24' υποστηρίζοντας πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, άρα έπρεπε να κατακυρωθεί γκολ. Ηταν σίγουρα μια δύσκολη φάση που από τη θέση που βρισκόμασταν (στο κέντρο του γηπέδου) δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν πέρασε ή όχι τη γραμμή.
Οριακή ήταν και η φάση του 37' που κόπηκε με οφσάιντ ο Παναγόπουλος, όμως η εκτίμηση μας είναι πως έστω και λίγο ήταν εκτεθειμένος άρα ήταν σωστή η υπόδειξη.
Οι Κυπαρισσιώτες φώναξαν για κόκκινη στον Τσιπλάκη στο 68',
ο οποίος πράγματι ήταν τελευταίος παίκτης, όμως ο Παναγόπουλος ήταν αρκετά μακριά από την εστία και άρα όχι σε προφανή θέση για γκολ. Ηταν στην κρίση του Μπλάνα για το αν θα δώσει κίτρινη ή κόκκινη και μάλλον ενήργησε σωστά.
Σωστή ήταν επίσης και η δεύτερη κίτρινη στο Σεϊτάι στο 88' για σκληρό φάουλ στο Γιαννόπουλο.
Γενικώς η διαιτησία του Μπλάνα ήταν πολύ καλή, με τον έμπειρο ρέφερι να βγάζει με επιτυχία ένα ντέρμπι "φωτιά" παίζοντας 50-50.
Το λάθος του ήταν πως στο α' μέρος δεν κράτησε καθόλου καθυστερήσεις, ενώ θα έπρεπε να κρατήσει τουλάχιστον 4 λεπτά.
Ο α' βοηθός Αδαμόπουλος ελέγχεται για τη φάση του 24' και κατά τα άλλα τα πήγε καλά όπως και η Αθανασοπούλου.