Δευτέρα, 22 Δεκέμβριος 2014 20:21

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ωρα απολογισμού και… μεταγραφών

Γράφτηκε από τον

Το 2014 δεν ολοκληρώθηκε όπως θα ήθελαν οι «άνθρωποι» της "Μαύρης Θύελλας" καθώς  λευκή ισοπαλία με τον Αιολικό στο Δημοτικό Στάδιο κράτησε την ομάδα στην 3η θέση της βαθμολογίας και στο -4 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Γ' εθνικής.


Το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω των εορτών και θα ξαναρχίσει σε 20 μέρες (στις 11 Ιανουαρίου) με τους «μελανόλευκους» να έχουν πλέον τον χρόνο να κάνουν ένα πρώτο απολογισμό αλλά και να δουν το ενδεχόμενο ενίσχυσης τον Ιανουάριο.

Μπορούσε και καλύτερα

Η αίσθηση που έχουν οι άνθρωποι της "Μαύρης Θύελλας" αλλά και ο Νίκος Κουρμπανάς είναι ότι η ομάδα μπορούσε να είναι ψηλότερα με λίγη προσοχή ή και τύχη σε ορισμένα ματς. Ταυτόχρονα όμως γνωρίζουν όλοι ότι το -4 δεν είναι απαγορευτικό για την κατάκτηση του τίτλου, τη στιγμή μάλιστα που δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ομάδα που να ξεχωρίζει πολύ στον όμιλο.
Η αδυναμία στα εντός έδρας παιχνίδια ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα στον α' γύρο, καθώς και τα σκαμπανεβάσματα της απόδοσης από παιχνίδι σε παιχνίδι, κάτι που είχε να κάνει και με τους τραυματισμούς.
Ο Κουρμπανάς μπορεί να μην το.. .φωνάζει, όμως δεν βλέπει διαφορά στα εντός και εκτός έδρας ματς. Θεωρεί ότι όπως έχασε βαθμούς μέσα, έτσι μπορεί να τους πάρει έξω η ομάδα και αυτό που θέλει είναι να συνεχίσει με δουλεύει με ηρεμία η "Μαύρη Θύελλα".

Λίγες και καλές κινήσεις

Όσον αφορά τις μεταγραφές, ο Κουρμπανάς τόνισε προχθές ότι δεν θα γίνουν περισσότερες από 2-3 κινήσεις. Ο έμπειρος τεχνικός απέφυγε να μιλήσει για τις θέσεις που πονάει η ομάδα και σημείωσε πως η Καλαμάτα θα κοιτάξει να πάρει λίγους και καλούς παίκτες που θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην συνέχεια. Εδώ πρέπει να τονίσουμε εμείς πως η εικόνα της ομάδας στα έντεκα πρώτα ματς δείχνει πως υπάρχουν περιορισμένες επιλογές παικτών για το κέντρο της άμυνας και τα άκρα της μεσαίας γραμμής και ίσως εκεί να γίνει κάποια προσθήκη. Να τονίσουμε επίσης ότι ο Αργυρόπουλος αποτελεί την πρώτη εσωτερική μεταγραφή και ότι στις πρώτες του συμμετοχές δείχνει ότι πρόκειται για καλό παίκτη που μπορεί να βοηθήσει αρκετά.

Η συνέχεια στον α' γύρο

Ο πρώτος γύρος της Γ' εθνικής έχει ακόμη τρεις αγωνιστικές. Οι ομάδες επιστρέφουν στη δράση στις 11 Ιανουαρίου με την Καλαμάτα να παίζει εκτός έδρας με τον Μανδραϊκό για την 13η αγωνιστική, την οποία θα γίνει ακόμη το ματς Αιολικός - Παναργειακός. Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου οι Μεσσήνιοι θα παίξουν εντός έδρας με Λουτράκι και Παναρκαδικό αντίστοιχα. Οι 9 βαθμοί είναι δηλαδή εφικτοί και μπορούν να φέρουν τους Μεσσηνίους ακόμη πιο κοντά στην κορυφή. Να θυμίσουμε ότι ο Παναργειακός θα κάνει… γιορτές με 26 βαθμούς, ο Αιολικός ακολουθεί με 24, ενώ από 22 έχουν Καλαμάτα, Μανωλάδα, Λουτράκι και Ελευσίνα.