Τετάρτη, 24 Δεκέμβριος 2014 16:40

Οι 10 κορυφαίοι ακραίοι στον πλανήτη

Γράφτηκε από τον

Η ιστοσελίδα "footballstopten.com" συγκέντρωσε τους δέκα καλύτερους ακραίους στον κόσμο και τους παρουσιάζει. Ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον και θα αποτελούσε ευλογία για κάθε προπονητή να τους έχεi.

 

Πρόκειται για παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε κάθε ομάδα. Παίζουν στο "φτερό", αλλά έχουν την δυνατότητα και να συγκλίνουν προς τα μέσα, σκορπώντας πανικό σε κάθε αντίπαλη άμυνα. Τοπ κλάσης ποδοσφαιριστές, ικανοί με μια κίνησή τους να αλλάξουν το μομέντουμ ενός αγώνα και να ορίσουν την τύχη τους.

Η ιστοσελίδα "footballstopten.com" συγκέντρωσε τους -κατά την γνώμη της- δέκα καλύτερους ακραίους άσους στον πλανήτη. Αναμφίβολα, θα αποτελούσε ευλογία για κάθε προπονητή να τους έχει υπό την επίβλεψή του και να περιμένει απ' αυτούς τους το κάτι παραπάνω.

Μια ενέργεια, ένα δυνατό σπριντ, μια σέντρα που μπορούν να κονιορτοποιήσουν τον εκάστοτε αντίπαλο, να σπάσει το... τείχος του και να αποφέρει ένα γκολ ή οτιδήποτε θα μπορούσε να επηρεάσει την εξέλιξη ενός αγώνα υπέρ της ομάδας του.

Ο καθένας μπορεί να έχει τις ενστάσεις του για τις επιλογές και τις δικές του προτιμήσεις για την καλύτερη δεκάδα. Το σίγουρο όμως είναι πως και οι συγκεκριμένοι δέκα είναι από το "πάνω ράφι" και η χρηματιστηριακή τους αξία είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Μάρκο Ρόις

Ένας παίκτης που από το καλοκαίρι και έπειτα έχει ένα μόνιμο ραντεβού με την ατυχία. Εντούτοις, έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά του και όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για έναν από τους πιο προικισμένους παίκτες στον κόσμο. Ο 25χρονος Γερμανός παίζει στα αριστερά, του αρέσει να συγκλίνει προς τα μέσα και να απειλεί το αντίπαλο τέρμα με το φαρμακερό δεξί του πόδι. Η Ντόρτμουντ έχει την ευλογία να τον διατηρεί στις τάξεις της, αλλά κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα αν επιστρέψει και βρει ρυθμό.

 

 
 

Χουάν Κουαδράδο

Ο διεθνής Κολομβιανός ακραίος της Φιορεντίνα, ο οποίος έλαμψε στα γήπεδα της Βραζιλίας στο Μουντιάλ, είναι παίκτης που κάνει την διαφορά στους "βιόλα" και πολλές μεγάλες ομάδες ορέγονται την απόκτησή του. Είναι σίγουρο πως αν συνεχίσει τις "υψηλές πτήσεις", θα πάρει μετεγγραφή πολλών εκατομμυρίων ευρώ για ένα κορυφαίο κλαμπ. Όποια ομάδα... απλώσει τα περισσότερα χρήματα στην Φιορεντίνα και δελεάσει τον ίδιο τον παίκτη, θα καταφέρει να τον κάνει δικό της.

 

 
 

Αλέξις Σάντσες

Αρκετά παρεξηγημένη περίπτωση ο Χιλιανός, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στην Αγγλία για λογαριασμό της Άρσεναλ, διότι για πολλούς δεν ανήκει στην ελίτ, αλλά τα προσόντα του είναι τεράστια. Ο Αρσέν Βενγκέρ τον έχει υπό τις οδηγίες του και αποτελεί "βαρόμετρο" για το παιχνίδι των "κανονιέρηδων". Ο διεθνής άσος πονοκεφαλιάζει τους αντιπάλους του από το "φτερό", πατάει περιοχή, σκοράρει και δημιουργεί. Ένα υπερπολύτιμο γρανάζι στη λονδρέζικη μηχανή.

 

 
 

Άνχελ Ντι Μαρία

Ακόμα παραμένει άγνωστο το γιατί ο Κάρλο Αντσελότι άφησε να φύγει ο καλύτερος παίκτης της περσινής Πριμέρα Ντιβισιόν για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία βέβαια έδωσε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Συνέβαλε τα μέγιστα και στην κατάκτηση του Champions League από την "Βασίλισσα", έκανε πολύ καλό Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Αργεντινής και πλέον ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει την ευλογία να τον διατηρεί στις τάξεις του, ξέροντας ότι μπορεί να κάνει την διαφορά.

 

 
 

Νεϊμάρ

Ο Βραζιλιάνος είδε να... απλώνεται πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ στα πόδια του και σε αυτά της Σάντος, προκειμένου να πάει στην Μπαρτσελόνα. Είναι αρχηγός και ηγέτης της εθνικής Βραζιλίας, έκανε εξαιρετικό Μουντιάλ μέχρι να τραυματιστεί στο ματς με την Κολομβία στα προημιτελικά, ενώ έχει δημιουργήσει μια τριπλέτα-τρόμο με Μέσι και Σουάρες στην ομάδα της Καταλωνίας. Βιρτουόζος και σκόρερ, έχει όλο το "πακέτο" για να θεωρείται ένας από τους πιο προικισμένους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη.

 

 
 

Φρανκ Ριμπερί

Μπορεί να έχασε το Μουντιάλ λόγω τραυματισμού, αλλά αποτελεί σταθερή αξία. Ο διεθνής Γάλλος άσος της Μπάγερν Μονάχου, δημιουργεί ένα φονικό δίδυμο με τον Άριεν Ρόμπεν στα δυο άκρα των Βαυαρών και έχει καπαρωμένη θέση στο αρχικό σχήμα. Ικανός να σκορπίσει πανικός σε κάθε άμυνα με την εκρηκτικότητά του, δημιουργεί και εκτελεί με την ίδια ευκολία και αναμφίβολα πρόκειται για έναν από τους κορυφαίος ακραίους στον πλανήτη.

 

 
 

Εντέν Αζάρ

Ο διεθνής Βέλγος, ο οποίος είχε αποκτηθεί από τη Λιλ, κάνοντας "παπάδες" και στη Γαλλία, είναι ένας από τους κορυφαίους της Τσέλσι και ο Ζοζέ Μουρίνιο πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει στο επίπεδο των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Εξαιρετική πάστα ποδοσφαιριστή, με φοβερή τεχνική κατάρτιση. ευλογία για τον Πορτογάλο κόουτς να τον έχει στις τάξεις των "μπλε", ξέροντας ότι με μια ενέργειά του είναι ικανός να αλλάξει τα δεδομένα ενός αγώνα. Ο Αζάρ έχει πολύ μέλλον μπροστά του, αν συνεχίσει να προοδεύει.

 

 
 

Γκάρεθ Μπέιλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε πάνω από 90.000.000 ευρώ για να τον αγοράσει από την Τότεναμ. Υπερβολικό το ποσό, δεν έχει βγάλει τα λεφτά του (έτσι και αλλιώς θα ήταν δύσκολο αυτό), αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο ότι πρόκειται για τον καλύτερο αριστερό εξτρέμ στον κόσμο. Απίστευτη ταχύτητα και εκρηκτικότητα, εξαιρετικό πόδι, δεν φοβάται να μπει στην περιοχή, σκοράρει και με το κεφάλι, μπορεί να κάνει τα πάντα στο χορτάρι. Απολαυστικός στην καλή του βραδιά ο διεθνής Ουαλός ακραίος.

 

 
 

Άριεν Ρόμπεν

Ό,τι και να πει κανείς για την αφεντιά του, είναι λίγο μπροστά σε αυτά που κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Ο διεθνής Ολλανδός είναι πραγματικό "μοτεράκι", ένας "Road Runner" με και χωρίς την μπάλα στα πόδια και ανεβάζει επίπεδο τόσο την Μπάγερν όσο και την εθνική του ομάδα. Έκανε εξαιρετικό Μουντιάλ και για πολλούς άξιζε να πάρει την "Χρυσή Μπάλα" αντί του Ρονάλντο. Δημιουργεί και εκτελεί με την ίδια άνεση και αποτελεσματικότητα και είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη.

 

 
 

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας", ο παίκτης που σκοράρει το ίδιο εύκολα με πόδι και κεφάλι, ενώ οι εκτελέσεις φάουλ του είναι σκέτο "φαρμάκι". Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τον πρώτο σκόρερ της φετινής Πριμέρα, τον φυσικό ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Πορτογαλίας. Κάθε χρόνο παρουσιάζεται πιο ώριμος στο παιχνίδι του και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο δεξιός εξτρέμ της "Βασίλισσας", μπορεί να παίξει και μπροστά με την ίδια άνεση, αφού έχει ένα σωρό τρόπους να σκοράρει, σίγουρα ο Νο1 αυτή την στιγμή στον πλανήτη.

 

πηγη sport24.gr