Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2025 13:40

Πολύ κοντά στον τίτλο ο Πανθουριακός

Γράφτηκε από τον
Πολύ κοντά στον τίτλο ο Πανθουριακός

Ο Πανθουριακός απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου της Α’ τοπικής, μετά την εκτός έδρας νίκη του επί της Εράνης στα Φιλιατρά.

Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου πήρε διαφορά ασφαλείας από τους βασικούς διεκδικητές, την Α.Ε. Μάνης και τον Πάμισο, ενώ ο Ακρίτας παραμένει σε απόσταση.
Ο προπονητής του Πανθουριακού μίλησε στην "Ελευθερία" για το κρίσιμο παιχνίδι, το υπόλοιπο της σεζόν και τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Σταύρο Αγγελή.
"Έχουμε πάρει μια διαφορά ασφαλείας, αλλά έχουμε μπροστά μας σημαντικά παιχνίδια, με πρώτο αυτό της ερχόμενης Τετάρτης απέναντι στη Μάνη εκτός έδρας", δήλωσε ο Σακελλαρόπουλος.
Αναφερόμενος στο ματς με την Εράνη, ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε σε δύο καθοριστικούς παράγοντες: "Η Εράνη είχε την υπεροχή, αλλά δεν κατάφερε να τη μετατρέψει σε γκολ, ενώ οι αλλαγές που κάναμε έδωσαν νέα ισορροπία στο παιχνίδι και μας βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη".
Με 9 αγωνιστικές να απομένουν, η μάχη του τίτλου φαίνεται να περιορίζεται ανάμεσα στον Πανθουριακό και την Εράνη. "Βάσει βαθμολογίας, εμείς και η Εράνη έχουμε αποδείξει ότι είμαστε οι δύο καλύτερες ομάδες. Οι υπόλοιπες ομάδες μπορεί να μειώσουν τη διαφορά, αλλά δύσκολα θα απειλήσουν την πρωτιά", σχολίασε ο Σακελλαρόπουλος.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος, σημειώνοντας ότι ομάδες όπως το Διαβολίτσι, ο Πάμισος, η Κυπαρισσία και η Α.Ε. Μάνης δεν είχαν την αναμενόμενη δυναμική από την αρχή της σεζόν, γεγονός που έκανε πιο ξεκάθαρη τη μάχη της κορυφής. Επίσης ο Τέλλος Αγρας παρουσιάζει μια δυναμική γιατί στηρίζεται σε καλούς νεαρούς παίκτες και αυτό είναι εφαλτήριο για μια καλύτερη συνέχεια.
Ο Σταύρος Αγγελής ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη στα Φιλιατρά, καθώς πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, φτάνοντας τα 28 τέρματα και οδηγώντας την κούρσα των σκόρερ. Ο Σακελλαρόπουλος μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον παίκτη του: "Έχει τη διάθεση ενός 12χρονου, δουλεύει σκληρά και το γεγονός ότι είναι πρώτος σκόρερ δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται τόσο στη συνολική λειτουργία της ομάδας όσο και στο προσωπικό του ένστικτο".
Ο προπονητής του Πανθουριακού, κλείνοντας τις δηλώσεις του, ευχαρίστησε την Εράνη για τη φιλοξενία και τόνισε ότι: "Αν τυχόν δημιουργήσαμε κάποιο πρόβλημα, ζητώ συγγνώμη από την ομάδα και τον κόσμο της".
Η προσοχή του Πανθουριακού στρέφεται πλέον στο κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με την Α.Ε. Μάνης την Τετάρτη 5 Μαρτίου, για την 22η αγωνιστική. Στις προπονήσεις συμμετέχουν κανονικά όλοι οι παίκτες, ενώ επιστρέφουν και οι τραυματίες Αντώνης Φράγκος, Δημήτρης Κουρεντζής και Γιώργος Αριστομενόπουλος.