Δευτέρα, 29 Δεκέμβριος 2014 12:17

Α’ ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα… συν και τα πλην των ομάδων συγκριτικά με πέρυσι - ποιοι έχουν πάει καλύτερα βαθμολογικά και ποιοι έχουν πτώση

Γράφτηκε από τον

Ο πρώτος γύρος της Α’ τοπικής ολοκληρώθηκε πριν μια εβδομάδα με τον Πάμισο να κατακτά και τυπικά τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Ενας…  τίτλος βέβαια που δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα, μιας και πέρυσι τον είχε κατακτήσει η Κυπαρισσία όμως στο τέλος πρώτη το νήμα έκοψε η ομάδα της Μεσσήνης.

Αυτό που έχει αξία να δούμε είναι μία σύγκριση των ομάδων φέτος με πέρυσι, όσον αφορά τη βαθμολογική τους συγκομιδή. Ποιες τα πήγαν καλύτερα από πέρυσι, ποιες χειρότερα και ποιες ομάδες είναι πάνω κάτω στα ίδια. Να αναφέρουμε φυσικά πως συμπεριλάβαμε στο αφιέρωμα 13 ομάδες που ήταν και πέρυσι στην Α’ τοπική, διότι ο Μεσσηνιακός τη σεζόν 2013-2014 έπαιζε στη Γ’ εθνική κατηγορία απ’ όπου και υποβιβάστηκε και το Ασπρόχωμα με τον Ακρίτα Κορώνης ήταν στη Β’ τοπική και ανέβηκαν κατακτώντας τις πρώτες θέσεις στους ομίλους τους. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τις 13 ομάδες ξεκινώντας από αυτές που φέτος τα πήγαν καλύτερα σε σχέση με πέρυσι:


ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ +15  (Φέτος 29 βαθμοί, πέρυσι 14)

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με όλες τις ομάδες αφού φέτος συγκέντρωσε 15 περισσότερους βαθμούς (16 αν βάλουμε και αυτόν που πήρε στο γήπεδο με την Πύλο) και φιγουράρει στην τρίτη θέση, μαζί με τον Τέλλο Αγρα. Αντιθέτως πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή είχε μόλις 14 και ήταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

ΠΑΜΙΣΟΣ +9 (Φέτος 43 βαθμοί, πέρυσι 34)

Ο πρωτοπόρος Πάμισος τα πηγαίνει καλύτερα απ’ ότι πέρυσι που αναδείχθηκε πρωταθλητής. Εχει μαζέψει 9 περισσότερους βαθμούς, έχοντας μοναδική απώλεια την ισοπαλία που έφερε στο γήπεδο του με την Κυπαρισσία πριν μία εβδομάδα. Ετσι είναι πρώτος και με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη θέση, ενώ πέρυσι ήταν δεύτερος δύο βαθμούς πίσω από την Κυπαρισσία.

ΔΩΡΙΟ +7 (Φέτος 21 βαθμοί, πέρυσι 14)

Καλύτερα τα πηγαίνει φέτος και το Δώριο που έχει συγκεντρώσει 7 παραπάνω βαθμούς σε σχέση με την περσινή σεζόν. Αυτό οφείλεται στο φοβερό ξεκίνημα που έκανε φέτος ο Δωριέας στις 8 πρώτες αγωνιστικές. Το τελευταίο δίμηνο δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά, όμως σε σύγκριση με πέρυσι που είχε μαζέψει μόλις 14 βαθμούς είναι αισθητά βελτιωμένος και δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ +6 (Φέτος 29 βαθμούς, πέρυσι 23)

Ο Τέλλος Αγρας είναι στο +6 από τη σεζόν 2013-2014 και αυτό έχει να κάνει με τις εκπληκτικές του επιδόσεις από την 7η αγωνιστική και έπειτα όπου διαγράφει πορεία πρωταθλητισμού. Φέτος είναι τρίτος στη βαθμολογία, ενώ πέρυσι ήταν στη μέση του πίνακα έχοντας 23 βαθμούς.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ +3 (Φέτος 39 βαθμούς, πέρυσι 36)

Καλύτερα τα πηγαίνει από πέρυσι και η κυπελλούχος Κυπαρισσία παρότι φέτος είναι δεύτερη στη βαθμολογία και κυνηγά τον Πάμισο. Ο ΑΟΚ έχει 3 περισσότερους βαθμούς συγκριτικά με πέρυσι, όντας αήττητος με τρεις εκτός έδρας ισοπαλίες. Πέρυσι είχε 36 βαθμούς όμως ήταν πρώτος στον πρώτο γύρο, δύο βαθμούς μπροστά από τον Πάμισο.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ +3 (Φέτος 18 βαθμοί, πέρυσι 15)

Τρεις βαθμούς πιο πολλούς από πέρυσι έχει συγκεντρώσει φέτος το Διαβολίτσι που έχει 18 με τη λήξη του πρώτου γύρου. Ο ΑΟΔ έχει 18 βαθμούς και απέχει επτά από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ πέρυσι ήταν σε λίγο χειρότερη μοίρα έχει μαζέψει 15 βαθμούς στα 15 πρώτα παιχνίδια.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ +2 (Φέτος 18 βαθμοί, πέρυσι 16)

Λίγο καλύτερη πορεία από πέρυσι πραγματοποιεί και η Σπερχογεία που φέτος έχει μαζέψει 18 βαθμούς, ενώ πέρυσι είχε 16 στο αντίστοιχο διάστημα.





ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ


ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ -16 (Φέτος 16 βαθμοί, πέρυσι 32)

Ο Εθνικός Μελιγαλά έχει μεγάλη διαφορά από πέρυσι κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως φέτος έχει συγκεντρώσεις τους μισούς ακριβώς βαθμούς… Δεκαέξι βαθμούς έχει στο ενεργητικό του ο Εθνικός και είναι λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, όταν πέρυσι είχε 32, ήταν τρίτος και μόλις τέσσερις βαθμούς από την κορυφή.

ΕΡΑΝΗ -15 (Φέτος 16 βαθμοί, πέρυσι 31)

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για την Εράνη που έχει απολέσει φέτος 15 ολόκληρους βαθμούς! Στο… σακούλι της φέτος έχει μόλις 16 βαθμούς που τη φέρνουν στη 13η θέση της βαθμολογίας, όταν πέρυσι στον πρώτο γύρο είχε 31 βαθμούς, ήταν τέταρτη και απείχε πέντε από την πρώτη Κυπαρισσία.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ -8 (Φέτος 19 βαθμοί, πέρυσι 27)

Χειρότερη πορεία διαγράφει και ο Τσικλητήρας Πύλου που με 19 βαθμούς είναι φέτος στη μέση της βαθμολογίας. Πέρυσι αν και νεοφώτιστος είχε συγκεντρώσει 8 περισσότερους βαθμούς και ήταν ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα της Πύλου έχει να κερδίσει από τα τέλη Οκτωβρίου και την 7η αγωνιστική, έχοντας έκτοτε μόνο τέσσερις ισοπαλίες. Γι’ αυτό και η διαφορά της από πέρυσι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ -6 (Φέτος 11 βαθμοί, πέρυσι 17)

Εξι βαθμούς λιγότερους από πέρυσι έχει ο Αστέρας Αρφαρών που με 11 πόντους βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και απέχει πέντε βαθμούς από τη 13η θέση. Πέρυσι είχε συγκεντρώσει 17 στο τέλος του πρώτου γύρου και είχε μια σεβαστή διαφορά από τις τρεις τελευταίες θέσεις.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ -2 (Φέτος 17 βαθμοί, πέρυσι 19)

Δεν διαφέρει και πολύ η φετινή πορεία της Ανδρούσας με την περσινή που ήταν νεοφώτιστη. Φέτος έχει 17 βαθμούς και είναι έξι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πέρυσι βέβαια τα είχε πάει ακόμη καλύτερα έχοντας 19 βαθμούς στο αντίστοιχο διάστημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -1 (Φέτος 19 βαθμοί, πέρυσι 20)

Μια από τα ίδια και για τον Ολυμπιακό Καλαμάτας που έχει βάλει στο… σακούλι του 19 βαθμούς και είναι στη μέση της βαθμολογίας. Πέρυσι είχε έναν παραπάνω βαθμό και ήταν πάνω κάτω στην ίδια θέση της βαθμολογικής κατάταξης.