Πέμπτη, 10 Απριλίου 2025 16:01

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΕΡΑΝΗ 2-0: Για τρίτη φορά στον τελικό με σκόρερ τον Πολίτη (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΕΡΑΝΗ 2-0: Για τρίτη φορά στον τελικό με σκόρερ τον Πολίτη (φωτογραφίες)

Με δύο γκολ του Δημήτρη Πολίτη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στο 77' η Α.Ε. Μάνης νίκησε χθες στον Κάμπο με 2-0 την Εράνη, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας και προκρίθηκε στον τελικό, ανατρέποντας την ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς στα Φιλιατρά.

Οι Μανιάτες θα διεκδικήσουν έτσι για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια το τρόπαιο, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουν, διότι τη σεζόν 2021-2022 έχασαν στον τελικό με 2-1 από τον Πανθουριακό στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και πριν από δύο χρόνια με 1-0 από τον Πάμισο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Στον αντίποδα, η Εράνη έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της, καθώς πέρυσι ήταν η νικήτρια της διοργάνωσης στον τελικό με τον Πανθουριακό στον Κορδία (2-0). Αντίπαλος της Μάνης στον τελικό, θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Μιλτιάδης - Πανθουριακός, που παίζουν σήμερα στις 4 το απόγευμα στο γήπεδο των Γαργαλιάνων, με την ομάδα της Θουρίας να έχει κερδίσει στον πρώτο αγώνα με 1-0.
Ο χθεσινός ημιτελικός στον Κάμπο, είχε ένταση, δυνατές μονομαχίες και λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Την διαφορά έκανε ο Δημήτρης Πολίτης που με δύο κεφαλιές έγραψε το 2-0, έπειτα από ασίστ του Κουρούπη. Ο τελευταίος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ξέφυγε από τον Καπλάνη και σέντραρε για τον Πολίτη, ο οποίος με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας άνοιξε το σκορ. Το 2-0 ήρθε στο 77’ σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Ξανά ο Κουρούπης έκανε τη σέντρα και ο Πολίτης με κεφαλιά «ψαράκι» πέτυχε το 2-0, που ήταν και σκορ πρόκρισης. Ο Κόκκαλης στο 83’ απέκρουσε το σουτ του Μαρτίνι, που δεν βρήκε πάντως όπως ήθελε την μπάλα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Ο γκολκίπερ της Μάνης είχε πει «όχι» στο πρώτο μέρος και στο πλασέ του Παναγόπουλου στο 11’ διώχνοντας σε κόρνερ. Από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπινιώρης, ο Καπλάνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Η Εράνη μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 24’ απείλησε ξανά με το σουτ του Χάρμπα που έφυγε άουτ από πλεονεκτική θέση. Μετά το 25’ η Α.Ε. Μάνης πήρε τα ηνία και αφού απείλησε με τον Πολίτη στο 36’, βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον ίδιο παίκτη.
Να σημειωθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αρκετές καθυστερήσεις, διότι στο 41’ υπήρξε ένταση στον αγωνιστικό χώρο και στους πάγκους, ενώ έπεσαν και αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και ο ρέφερι Kομπιλίρης διέκοψε για λίγο το ματς. Το ίδιο έκανε και στο 76’.
H Μάνη πριν το 2-0 έχασε ευκαιρία στο 73’ με το σουτ του Μουλιάτου από κάθετη πάσα του Τζανετέα και έπειτα από κλέψιμο της μπάλας του Πολίτη από τον Παναγόπουλο.
Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΜ κράτησε το 2-0 και πανηγύρισε την πρόκριση.

Πριμ για την πρόκριση

Το χθεσινό ματς παρακολούθησαν πολλοί φίλαθλοι της ΑΕΜ. Δύο φίλοι της ομάδας μάλιστα έδωσαν και πριμ, όπως και ορισμένοι παράγοντες στους παίκτες για τη νίκη – πρόκριση, ύψους 700 ευρώ.
Μετά το ματς οι νικητές συνέχισαν τους… πανηγυρισμούς σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Κόκκαλης, Σπυρέας, Γ. Σπυρόπουλος, Γιαννής, Π. Πουλάκος, Πολίμος, Τζανετέας, Μπέρμπερι, Κουρούπης (87’ Κυρ. Πουλάκος), Μουλιάτος, Πολίτης.
ΕΡΑΝΗ: Μανωλάκος, Καπλάνης, Μπινιώρης, Ράτο, Μπουρδέκας, Καραχάλιος (81’ Καλογερόπουλος), Π. Σπυρόπουλος, Μαρτίνι, Κωνσταντόπουλος, (87’ Ντόκα), Παναγόπουλος, Χάρμπας.