Κυριακή, 04 Ιανουάριος 2015 21:10

Η Καλαμάτα 4-0 τον Πάμισο σε φιλικό στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Μια εβδομάδα πριν την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, η Καλαμάτα και ο Πάμισος έπαιξαν φιλικό ματς σήμερα το απόγευμα στη Μεσσήνη με πρωταρχικό σκοπό να τεστάρουν το βαθμό ετοιμότητας τους λίγες μέρες πριν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια του για το 2015 σε Γ' εθνική και Α' τοπική αντίστοιχα.


Η Καλαμάτα πήρε τη φιλική νίκη με 4-0, με το ίδιο σκορ δηλαδή που είχε επικρατήσει την περασμένη Τετάρτη και απέναντι στην Κυπαρισσία, την άλλη διεκδικήτρια του τίτλου στην Α' τοπική.

Τακτική… Μανδραϊκού
από τον Κουρμπανά

Ο Κουρμπανάς θα λέγαμε πως είχε την ευκαιρία να κάνει… πρόβα εν όψει του εκτός έδρας αγώνα της επόμενης Κυριακής απέναντι στον Μανδραϊκό. Στο πρώτο ημίχρονο παρέταξε μια 11άδα αποτελούμενη από τους λεγόμενους βασικούς. Ζήτησε πίεση ψηλά από τους παίκτες του, έψαξε την γρήγορη επίθεση από όλες τις πλευρές και αντιμετώπισε με προσοχή το ματς.
Στο διάστημα αυτό η "Μαύρη Θύελλα" προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε δύο κεφαλιές του Τριάντου και Καλαντζή.
Είχε θετική εικόνα αλλά και αδυναμίες ειδικά στην άμυνα, όπου ο Πάμισος σε αρκετές περιπτώσεις έφερε σε δύσκολη θέση τους παίκτες του Κουρμπανά.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα έπαιξε με διαφορετική 11άδα. Στα θετικά η επανεμφάνιση του Σαλαπάτα μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε αρκετό καιρό εκτός δράσης. Ο ικανός φορ μάλιστα πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας, ενώ το 0-3 είχε σημειώσει ο Ηλιόπουλος.

Καλή κυκλοφορία αλλά
κενό στο κέντρο της άμυνας

Ο Πάμισος έπαιξε χωρίς τους Σεϊτάι και Μανιάτη και κατά διαστήματα έδειξε και απέναντι στην Καλαμάτα ότι διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι αρκετοί παίκτες του έχουν παίξει στο παρελθόν στην Καλαμάτα.
Στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε καλά στο γήπεδο και είχε μια καλή ευκαιρία να προηγηθεί. Δεν απειλήθηκε πολλές φορές από την Καλαμάτα αλλά πλήρωσε την αδυναμία του στο κέντρο της άμυνας, από όπου προήλθαν τα δύο γκολ.
Στην επανάληψη θα μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ αφού είχε 2-3 πολύ καλές επιθετικές προσπάθειες που σταμάτησαν στον εξαιρετικό Μούζο.
Διαιτητής ήταν ο Μπλάνας με βοηθούς τους Σερεμέτη και Λάμια.
Για τον Πάμισο έπαιξαν οι Καλλιντέρης (46' Γρηγορόπουλος), Ι. Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Μωράκης, Χρ. Τρίψας, Αργυρόπουλος (75' Σταματόπουλος), Ι. Καλογερόπουλος (66' Γεωργόπουλος), Τσιπλάκης, Ρούτσης (46' Ηλιόπουλος), Φιλόπουλος.
Για την Καλαμάτα στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν οι Πάππος, Μαρτίνος, Τριάντος, Χριστοφιλέας, Σκαρλάτος, Λουμπαρδέας, Τσάτσος, Νιφορόπουλος, Καλαντζής, Αργυρόπουλος, Δημητριάδης.
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι Μούζος, Βασιλόπουλος, Ρούσσης, Κουντάνης, Ζάρκος, Χαρίτος, Σκάρος, Ηλιόπουλος, Σαλαπάτας, Γεωργακόπουλος, Νικολόπουλος.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Πάμισος απείλησε πρώτος καθώς στο 8' ο Γιάννης Καλογερόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε ωραίο πλασέ, αλλά ο Πάππος απόκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.
Στο 14' ο Αργυρόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά και ο Τριάντος με ωραία κεφαλιά πέτυχε το 0-1.
Στο 26' ο Τσάτσος βγήκε από αριστερά και έκανε ωραία σέντρα στην περιοχή όπου ο Καλαντζής πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά σημείωσε το 0-2.
Στο 53' ο Σαλαπάτας σούταρε από δεξιά, ο Γρηγορόπουλος απόκρουσε ασταθώς και ο Χάριτος από κοντά έχασε ένα εύκολο γκολ στέλτνοντας τη μπάλα άουτ.
Στο 58' ο Χρ. Τρίψας εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Τσιπλάκης έπιασε την γυριστή κεφαλιά αλλά ο Μούζος με ωραία επέμβαση απόκρουσε σε κόρνερ.
Στο 67' ο Σαλαπάτας βρήκε τον Ηλιόπουλος που από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ.
Στο 78' ο Χρ. Τρίψας είχε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Μούχος έπεσε στην δεξιά του γωνία και απόκρουσε σε κόρνερ.
Στο 79' ο Ηλιόπουλος με ατομική προσπάθεια και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέτυχε το ωραιότερο γκολ του αγώνα διαμορφώνοντας το 0-3.
Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε ο Σαλαπάτας στο 88' με κοντινή κεφαλιά μετά απο γύρισμα του Ηλιόπουλου.