Δευτέρα, 05 Ιανουάριος 2015 13:27

Η Α1 τοπική Mεσσηνίας μέσα από τους αριθμούς

Γράφτηκε από τον

Λένε πως οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Στην Α1 τοπική όμως αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Ο Πανθουριακός που οδηγεί την κούρσα έχει την καλύτερη επίθεση, αλλά και άμυνα (μαζί με τη Μεθώνη). Είναι επίσης η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στη νέα αυτή κατηγορία, αλλά και τις λιγότερες ήττες.  Και όλα αυτά ενώ έχουμε μπει στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Επιμέλεια
Παν. Φαντάκος

Την άνοδο στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία της Μεσσηνίας θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, ενώ θα υποβιβαστεί μόνο μια ομάδα. Η μάχη για την άνοδο συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον με δεδομένο ότι ακόμα και ο 8ος της βαθμολογίας Κεραυνός ελπίζει για το τρίτο εισιτήριο.
Στην ουρά, Αμφεια και Χώρα φαίνεται ότι θα μονομαχήσουν για την αποφυγή της τελευταίας θέσης. Είναι άλλωστε βάση αριθμών και οι πιο αδύναμες, έχοντας από μία νίκη σε 14 αγωνιστικές.
Ας δούμε όμως τι δείχνουν μέχρι τώρα οι αριθμοί στην Α1 κατηγορία.

Περισσότεροι βαθμοί και νίκες

Ο Πανθουριακός έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 29 βαθμοί που μεταφράζονται σε 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Εχει τρεις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Μεθώνη και έξι από Αίαντα και Ομόνοια που συγκατοικούν στην 3η θέση. Συνεπώς έχει ένα μαξιλαράκι 6 βαθμών για την άνοδο. Παρ' όλα αυτά ενισχύθηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και είναι φαβορί όχι μόνο για το ένα από τα τρία εισιτήρια με προορισμό την Α' τοπική, αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου..

Καλύτερη επίθεση

Ο πρωτοπόρος Πανθουριακός έχει βρει δίχτυα 27 φορές, που είναι η καλύτερη επίδοση στην Α1 κατηγορία. Ακολουθούν με 24 γκολ ο 6ος της βαθμολογίας Α.Ο. Φαραί και με  23 γκολ η Μεθώνη και η Ομόνοια που επίσης βρίσκονται σε τροχιά ανόδου.

Καλύτερη άμυνα

Και σε αυτή την στατιστική κατηγορία συναντάμε τον Πανθουριακό, παρότι τα 11 γκολ παθητικό  δεν είναι και άμυνα.. "ατσάλι" για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Τον ίδιο αριθμό τερμάτων έχει δεχτεί και η Μεθώνη, ενώ ο Α.Ο. Φαραί που κυνηγά και αυτός την άνοδο έχει δεχτεί 13 γκολ.

Xειρότερη επίθεση

Την ανεπιθύμητη πρωτιά σε αυτή την κατηγορία έχει ο Παπαφλέσσας Χώρας, καθώς έχει πετύχει μονοψήφιο αριθμό τερμάτων (6) και απέχει 3 βαθμούς από τον ουραγό Παπαφλέσσα Αμφειας που έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση με 12 γκολ.

Χειρότερη άμυνα

Η άμυνα είναι το αδύνατο σημείο του φετινού Απόλλωνα Πεταλιδίου, μιας και έχει δει  την εστία του να παραβιάζεται 30 φορές. Ο Απόλλωνας έχει τη χειρότερη άμυνα στην Α1 και ακολουθεί με 29 γκολ παθητικό ο Παπαφλέσσας Αμφειας.


Λιγότερες ήττες

Στην Α1 τοπική δεν υπάρχει καμία αήττητη ομάδα. Τις λιγότερες ήττες έχει γνωρίσει ο Πανθουριακός (2) και αυτές μάλιστα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος (από Μεθώνη και Ηρακλή Καλαμάτας). Οι πρωτοπόροι αγνοούν δηλαδή την ήττα από τον Οκτώβριο και κατ' επέκταση ανέβηκαν στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Μία ήττα περισσότερη έχει γνωρίσει η Μεθώνη, αυτή στο ντέρμπι του β' γύρου με τον Πανθουριακό.

Λιγότερες νίκες

Οι ουραγοί Παπαφλέσσας Αμφειας και Παπαφλέσσας Χώρας είναι οι ομάδες με τις λιγότερες νίκες στο πρωτάθλημα. Εχουν από 1 και ακολουθούν με 3 νίκες ο Νέος Αρις και ο Χανδριναϊκός.


Χωρίς ισοπαλία

Ο Απόλλωνας Πεταλιδίου είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει μοιραστεί έστω μια φορά τους βαθμούς. Και στα 13 παιχνίδια που έδωσε, αναδείχθηκε νικητής. Κέρδισε όμως μόλις στα 4 από αυτά και βρίσκεται στην 11η θέση, Από εκεί και πέρα, ο Μιλτιάδης έχει μόλις μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα, ενώ οι πρώτες 4 ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (Πανθουριακός, Μεθώνη, Ομόνοια, Αίαντας) έχουν από δύο Χ.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)
1. Πανθουριακός 27-11 29
2. Μεθώνη 23-11 26
3. Αίαντας 20-14 23
-. Ομόνοια 23-17 23
5. Μιλτιάδης 22-21 22
6. Α.Ο. Φαραί 24-13 21
7. Ηρακλής Καλαμάτας 18-16 19
8. Κεραυνός 17-20 18
9. Χανδριναϊκός 20-21 14
-. Νέος Αρις 13-21 14
11. Απόλλωνας Πεταλιδίου 16-30 12
12. Χώρα 6-17 8
13. Αμφεια 12-29 5