Το φετινό έμψυχο δυναμικό του συλλόγου έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αλλά και ορισμένες σταθερές, όπως ο αρχηγός, Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, αλλά και οι Γιώργος Γιαννακόπουλος, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Κυριακόπουλος, Δήμος Καρύδης κ.α.
Οι “κουκουβάγιες” έχουν ένα ρόστερ με παίκτες που στην πλειοψηφία τους θεωρούνται “μπαρουτοκαπνισμένοι” σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις και έχοντες έντονη την… οσμή ενός τελικού.
Ο Αρης Σταματελόπουλος έχει φάει με το… κουτάλι τέτοιου είδους αναμετρήσεις, όντας ο παίκτης με τις περισσότερες παρουσίες σε τελικούς. Ο φετινός θα είναι ο 5ος στην καριέρα του, ενώ από κοντά ακολουθούν οι Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, Γιώργος Γιαννακόπουλος και Γιώργος Κυριακόπουλος (4).
Εμπειρία από τελικούς, άλλοι μεγάλη και άλλοι μικρότερη, κουβαλούν επίσης οι: Σάρι Τόσκα, Νίκος Νικολόπουλος, Ετεοκλής Δεμπεγιώτης, Παναγιώτης Σερπάνος, Δήμος Καρύδης, Γιώργος Αριστομενόπουλος, Στάθης Βλάχος, Γιάννης Κουτσουρόπουλος, Ευθύμης Βλάχος, Αλμπάν Καμτζίου, Ντένις Αβντίου.
Όπως σε κάθε νόμισμα ωστόσο, υπάρχει και η άλλη όψη: των “πρωτάρηδων”. Ποιοι έχουν υπάρξει ξανά συμπαίκτες σε τελικό και ποιοι είχαν τεθεί αντιμέτωποι; Ποιοι έχουν υψώσει το “βαρύτιμο” τρόπαιο εκτός Μεσσηνίας και ποιοι έχουν πρωταγωνιστήσει; Ας δούμε ξεχωριστά κάθε περίπτωση…
Αρης Σταματελόπουλος
Για πέμπτη φορά στην καριέρα του ο Άρης Σταματελόπουλος θα βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου Μεσσηνίας, μετρώντας τρεις κατακτήσεις μέχρι σήμερα. Αρχικά, το 2017 ως παίκτης της Καλαμάτας κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στην Αναγέννηση Παραλίας, με 1-0 στην παράταση. Ο 30χρονος σήμερα αμυντικός ήταν στο πάγκο των αναπληρωματικών και στο 72’ πήρε εντολή να αντικαταστήσει τον Μπεγέτη. Την επόμενη χρονιά ο Στενωσαίος μπακ πήρε μεταγραφή για τον Πάμισο Μεσσήνης και στον μεγάλο τελικό αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του. Οι “Νησιώτες” δεν τα κατάφεραν, αφού ηττήθηκαν στην παράταση με 2-1, αν και είχαν προηγηθεί στο σκορ. Ο Σταματελόπουλος είχε βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα και έπαιξε και στα 120’. Το 2020 ο κατά συνθήκη αριστερός μπακ πανηγύρισε το δεύτερο τρόπαιο της συλλογής του, όντας στο ρόστερ του ΑΟ Διαβολιτσίου. Ο Σταματελόπουλος πέρασε ως αλλαγή στο 65’ αντί του Φωτόπουλου. Τέλος, το 2022 ο Σταματελόπουλος κατέκτησε για τρίτη φορά το “βαρύτιμο” τρόπαιο και πάλι ως ποδοσφαιριστής του Πανθουριακού, απέναντι στην ΑΕ Μάνης (2-1) όπως και φέτος.
Μιχάλης Ζαχαρόπουλος
Τέσσερις παρουσίες σε τελικούς Κυπέλλου Μεσσηνίας έχει ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος. Ο “κάπτεν” του Πανθουριακού έχει πανηγυρίσει δύο φορές την κατάκτηση του τροπαίου ως ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας, με καταγεγραμμένη συμμετοχή στον έναν από αυτούς. Συγκεκριμένα, το 2018 εναντίον του Παμίσου, ο 23χρονος τότε αμυντικός μέσος πήρε φανέλα βασικού και αγωνίστηκε και στα 120 λεπτά, καθώς ο αγώνας κρίθηκε στην παράταση (2-1). Έναν χρόνο αργότερα, ωστόσο, ο Ζαχαρόπουλος είχε μείνει εκτός της τελικής 18άδας για την αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας, με την “Μαύρη Θύελλα” να κάνει επίδειξη ισχύος και να κατακτά το τρόπαιο, με το ευρύ 5-1. Ο πολύπειρος μέσος βρέθηκε σε έναν ακόμη τελικό το 2022, ως παίκτης του Πανθουριακού πλέον. Όπως και φέτος, έτσι και τότε, αντίπαλος της ομάδας της Θουρίας ήταν η ΑΕ Μάνης, με τις “κουκουβάγιες” να ανατρέπουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο 45λεπτο και να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου με τελικό σκορ 2-1. Τέλος, ο Ζαχαρόπουλος αγωνίστηκε πέρυσι απέναντι στην Εράνη καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να χαμογελάσει ξανά.
Γιώργος Γιαννακόπουλος
Τρεις συνολικά παρουσίες, με δύο κατακτήσεις Κυπέλλου σε διαφορετικούς Νομούς, αριθμεί ο Γιώργος Γιαννακόπουλος. Την σεζόν 2016-17 ο Ηλείος στόπερ στέφθηκε Κυπελλούχος Ηλείας με την φανέλα του Πανηλειακού. Ο νεαρός τότε αμυντικός βρισκόταν στην αποστολή, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιηθεί από τον Σπύρο Αντωνόπουλο. Την δεύτερη φορά που τα κατάφερε ο Γιαννακόπουλος στην καριέρα του ήταν με τα “χρώματα” του Πανθουριακού πριν από τρία χρόνια, έχοντας σαφώς πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του κερδισμένου με 2-1 τελικού κόντρα στην ΑΕ Μάνης. Σε όλο το 90λεπτο είχε παίξει και πέρυσι.
Γιώργος Κυριακόπουλος
Τρεις παρουσίες σε τελικούς μετράει τα προηγούμενα χρόνια ο Γιώργος Κυριακόπουλος. Ο ύψους 1,91 μ. τερματοφύλακας πήρε το... βάπτισμα τους πυρός σε έναν τελικό Κυπέλλου Μεσσηνίας το μακρινό 2008. Ο 17χρονος τότε τερματοφύλακας ανήκε στο δυναμικό του Απόλλωνα Πεταλιδίου, ο οποίος είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης με αντίπαλο τον Τέλλο Άγρα. Η ομάδα του Πεταλιδίου είχε επικρατήσει στο Αθλητικό Κέντρο του Κορδία με 1-0 χάρη σε γκολ του Δημήτρη Σώκαλη με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Κυριακόπουλο να παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα. Η δεύτερη φορά που ο υψηλόσωμος κίπερ βρέθηκε σε τελικό ήταν το 2017 υπερασπιζόμενος πλέον την εστία της Καλαμάτας. Η “Μαύρη Θύελλα” νίκησε 1-0 την Αναγέννηση Παραλίας στην παράταση και ο Κυριακόπουλος αγωνίστηκε κάτω από τα δοκάρια και στα 120 λεπτά. Στον περσινό χαμένο τελικό για τις “κουκουβάγιες” κόντρα στην Εράνη (2-0), ο 35χρονος σήμερα τερματοφύλακας είχε μείνει στον πάγκο.
Νίκος Νικολόπουλος
Άλλη μία φορά πλην του περσινού έχει δώσει το “παρών” σε τελικό Κυπέλλου Μεσσηνίας ο Νίκος Νικολόπουλος. Ο 25χρονος υψηλόσωμος στόπερ είχε πανηγυρίσει μάλιστα την κατάκτηση του “βαρύτιμου” τροπαίου την σεζόν 2016-17, όντας ένας εκ των βασικών συντελεστών της Καλαμάτας στο δρόμο προς την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες, αλλά και στο Κύπελλο. Στον τελικό εκείνης της χρονιάς η “Μαύρη Θύελλα” κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αναγέννησης Παραλίας και τα κατάφερε, έστω και δύσκολα, με γκολ του Γιάννη Καλογερόπουλου στο 100ο λεπτό της παράτασης. Ο Νικολόπουλος βρέθηκε στα αρχικά πλάνα των Έλβιο Μάνα και Τάσου Χατζηαγγελή και έπαιξε σε όλο τον αγώνα. Καθ' όλη την διάρκεια είχε αγωνιστεί και στον περσινό τελικό.
Σάρι Τόσκα, Ετεοκλής Δεμπεγιώτης, Γιώργος Αριστομενόπουλος, Στάθης Βλάχος, Ευθύμης Βλάχος
Την ξεχωριστή ευκαιρία να βρεθούν και πάλι συμπαίκτες σ' έναν τελικό Κυπέλλου Μεσσηνίας, αυτή τη φορά φορώντας διαφορετική τη φανέλα διαφορετικής ομάδας, θα έχουν οι Σάρι Τόσκα (90'), Ετεοκλής Δεμπεγιώτης (31'), Γιώργος Αριστομενόπουλος (90'), Στάθης Βλάχος (86') και Ευθύμης Βλάχος (–). Αμφότεροι το είχαν καταφέρει ως ποδοσφαιριστές του Παμίσου το 2023, με τους “Νησιώτες” να κάμπτουν με 1-0 την αντίσταση την ΑΕ Μάνης και να υψώσουν το “βαρύτιμο” τρόπαιο ψηλά στον ουρανό του “Στ. Παπαδόπουλος”. Όσον αφορά τον Αριστομενόπουλο, ο 29χρονος δεξιός μπακ έχει εμπειρία από δύο ακόμη τελικούς. Αρχικά το 2015 ως παίκτης του ΑΟ Λεβάντε (νίκη με 4-1 κόντρα στον Αστέρα Μαχαιράδου) και την δεύτερη το 2018 με τα “χρώματα” του Παμίσου, στην ήττα από την Καλαμάτα με 2-1 στην παράταση. Στην πρώτη περίπτωση ο αμυντικός από την Βαλύρα δεν αγωνίστηκε, ενώ στην δεύτερη έπαιξε σε ολόκληρη την αναμέτρηση.
Παναγιώτης Σερπάνος, Γιάννης Κουτσουρόπουλος, Δήμος Καρύδης, Γιώργος Γεωργουλέας, Ντένις Αβντίου, Αλμπάν Καμτζίου
Πλην των Μιχάλη Ζαχαρόπουλου (90'), Γιώργου Γιαννακόπουλου (90'), Νίκου Νικολόπουλου (90') και Γιώργου Κυριακόπουλου (–), παρόντες και στον περσινό τελικό ήταν οι: Γιάννης Κουτσουρόπουλος (90'), Δήμος Καρύδης (83'), Γιώργος Γεωργουλέας (7'), Παναγιώτης Σερπάνος, Ντένις Αβντίου, Αλμπάν Καμτζίου, με τους τρεις τελευταίους να βρίσκονται στον πάγκο των αναπληρωματικών.
Τέλος, “πρωτάρηδες” σε τελικό είναι οι: Σταύρος Αγγελής, Περικλής Δημητρίου, Χρήστος Δρούγας, Αντώνης Φράγκος, Δημήτρης Κουρεντζής, Γιώργος Πνευματικάκης, Ηλίας Σακαλόγλου και Δημήτρης Χριστόπουλος.