Πέμπτη, 08 Ιανουάριος 2015 19:30

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Στους «16» η ΑΕΚ, 3-0 τον Ατρόμητο που αποκλείστηκε

Γράφτηκε από τον

Την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ, η οποία τερμάτισε στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου της διοργάνωσης, μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη με 3-0 επί του Ατρομήτου (3η αγωνιστική), ο οποίος αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Από το 2ο όμιλο την πρόκριση πήρε και ο Πανθρακικός μετά τη νίκη του επί του Ηρακλή Ψαχνών με 2-1.



Στο ΟΑΚΑ, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από την ΑΕΚ που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν και είχε στην αρχική ενδεκάδα του και τον Κώστα Κατσουράνη που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός για τους Περιστεριώτες (είχε μπει αλλαγή στο ματς πρωταθλήματος με την Καλλονή). Πάντως σε όλο το 2ο ημίχρονο ο Ατρόμητος αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκαρσία.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Έπειτα από κάθετη πάσα του του Μάνταλου για τον Αραβίδη, ο Γκορμπούνοφ έδειξε ότι ελέγχει την μπάλα, η οποία όμως του ξέφυγε μέσα από τα χέρια και ο Αραβίδης από κοντά σκόραρε με αριστερό πλασέ. Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι καλύτερη τα επόμενα λεπτά και δημιούργησε ευκαιρίες με τους Μπρέσεβιτς (13΄ δεν πρόλαβε από κοντά την μπάλα)), Μάνταλο (20΄ κεφαλιά άουτ) και Αραβίδη (21΄ σουτ άουτ), ενώ διπλασίασε τα τέρματά της στο 30΄. Σκόρερ ο Λαμπρόπουλος με ωραία κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου που δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λέπτου ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε -αυστηρή- κόκκινη κάρτα στον Πίτου Γκαρσία για φάουλ στον Ανάκογλου και το έργο του Ατρόμητου έγινε ακόμη πιο δύσκολο. Μάλιστα με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου η ΑΕΚ απείλησε και με 3ο τέρμα, αλλά το δυνατό σουτ του Μάνταλου βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και δημιούργησαν και άλλες ευκαιρίες για γκολ. το οποίο τελικά πέτυχαν στο 58΄. Ο Τζανετόπουλος έκλεψε την μπάλα, έπαιξε το ένα δύο με τον Μάνταλο και πλάσαρε με επιτυχία τον Γκορμπούνοφ για να κάνει το 3-0.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες κάρτες: Πλατέλλας, Ρόβας / Κατσουράνης, Αγκουαζί, Ναπολεόνι

Κόκκινες κάρτες: Γκαρσία (45΄)


ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος (80΄ Μπαρμπόσα), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Αραβίδης (66΄ Ντούνης), Μπρέσεβιτς (74΄ Γιόχανσον).

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Κοντοές (80΄ Κιβρακίδης), Αγκουαζί, Γκαρσία, Ούμπιντες, Τάτος (46΄ Δημούτσος), Μπρίτο (63΄ Γεωργίου), Ναπολεόνι.