Παρασκευή, 09 Ιανουάριος 2015 18:52

Α1 ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σπουδαία ματς σε "Π. Μπαχράμης" και Μεθώνη

Γράφτηκε από τον

Μετά από διακοπή δύο εβδομάδων το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής αρχίζει και πάλι με τη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου γύρου. Από το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής ξεχωρίζουν τα παιχνίδια που θα γίνουν στο "Π. Μπαχράμης" μεταξύ του Α.Ο. Φαραί και του πρωτοπόρου Πανθουριακού και στη Μεθώνη ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον Μιλτιάδη.


Ο Α.Ο. Φαραί συνέχισε την ενίσχυση του μιας και απέκτησε τον 28χρονο τερματοφύλακα Φίλιππο Μάρη από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Ο Μάρης που έχει αγωνιστεί ακόμη σε Σπερχογεία και Ηρακλή Καλαμάτας είναι μία καλή μεταγραφή στην προσπάθεια για επάνοδο στην πρώτη κατηγορία. Στα αγωνιστικά ο Α.Ο. Φαραί θα παίξει μόνο για τη νίκη στο σημερινό ντέρμπι με τον Πανθουριακό όντας ανεβασμένος ψυχολογικά. Ο Βαγγέλης Σκουρλέτης και οι παίκτες του θέλουν να κερδίσουν τους πρωτοπόρους κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση μια εκ των τριών πρώτων θέσεων.
Από την άλλη και ο Πανθουριακός είναι ενισχυμένος μιας και απέκτησε αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές (Ηλιόπουλος, Δωδέκατος, Πιχιγιόνι κ.α.) και θέλει να μπει με το δεξί στο 2015. Στόχος της ομάδας του Γιώργου Αργυρόπουλου είναι η νίκη στο σημερινό ματς με το Φαραί, όμως και η ισοπαλία θεωρείται καλό αποτέλεσμα.
Το άλλο πιο σημαντικό ματς θα γίνει στη Μεθώνη με τον ΑΟΜ να θέλει με όπλο την έδρα του να πάρει το τρίποντο από τον Μιλτιάδη.
Η ομάδα του Θανάση Λακριντή είναι στη δεύτερη θέση και επιθυμεί να διατηρηθεί στην πρώτη τριάδα, ενώ γνωρίζει πως ο αγώνας έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
Στον αντίποδα ο Μιλτιάδης έχει βάσιμες ελπίδες για την τριάδα και θα πάει στη Μεθώνη για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Πύργου θα εμφανιστεί ενισχυμένη μιας και νέο πρόσωπο στην αμυντική γραμμή θα είναι ο έμπειρος Βασίλης Μπλέτσας.
Ο Αίαντας θέλει να επανέλθει στις νίκες και του δίνεται η δυνατότητα μιας και έχει ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι στην έδρα του με τη Χώρα. Από τη μεριά του ο Παπαφλέσσας που έχασε αρκετούς παίκτες αυτή την περίοδο και ενισχύθηκε με τον Δημητρόπουλο από τον Τέλλο Αγρα, θα κοιτάξει να κάνει καλή εμφάνιση και θα παλέψει για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Αμφίρροπο παιχνίδι θα γίνει στο Πεταλίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες, Απόλλωνα και Χανδριναϊκό, που δεν έχουν βλέψεις ανόδου, αλλά από την άλλη δεν κινδυνεύουν και με υποβιβασμό.
Στη Σπερχογεία ο Ηρακλής Καλαμάτας θα ψάξει το διπλό απέναντι στην Αμφεια για να πλησιάσει τις προνομιούχες θέσεις, ενώ με τη σειρά του ο Παπαφλέσσας θα προσπαθήσει για τη νίκη ώστε να αναπτερώσει τις ελπίδες του για σωτηρία.
Τέλος, ο Κεραυνός Καλαμάτας θα επιδιώξει να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών μετά από αρκετό διάστημα παίρνοντας τη νίκη επί του Νέου Αρι, που στοχεύει στη νίκη ή την ισοπαλία.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο
Παπαφλέσσας Αμφειας - Ηρακλής Καλαμάτας
Γήπεδο «Π. Γεωργανάς», 3 μ.μ.
Νίκας, Τσαούση, Τσοπανάκης
Απόλλωνας Πεταλιδίου - Χανδριναϊκός
Γήπεδο Πεταλιδίου, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Ρέκκας, Καλογερόπουλος
Αίαντας - Παπαφλέσσας Χώρας
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 3 μ.μ.
Γκούμας, Τσουλάκος, Ταβουλαρέας
Α.Ο. Φαραί - Πανθουριακός
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 7 μ.μ.
Αλεξέας, Γκούμας, Γεωργαντάς

Κυριακή
Μεθώνη - Μιλτιάδης
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Σκόρδος, Παναγιωτόπουλος, Βρυώνης
Κεραυνός - Νέος Αρις
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 6 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Σακκάς, Τσαούση
Ρεπό: Ομόνοια

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)
1. Πανθουριακός 27-11 29
2. Μεθώνη 23-11 26
3. Αίαντας 20-14 23
-. Ομόνοια 23-17 23
5. Μιλτιάδης 22-21 22
6. Α.Ο. Φαραί 24-13 21
7. Ηρακλής Καλαμάτας 18-16 19
8. Κεραυνός 17-20 18
9. Χανδριναϊκός 20-21 14
-. Νέος Αρις 13-21 14
11. Απόλλωνας Πεταλιδίου 16-30 12
12. Χώρα 6-17 8
13. Αμφεια 12-29 5