Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2015 22:28

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Παρέμεινε στο... κόλπο της ανόδου

Γράφτηκε από τον

Εστω και με αρκετή δόση δυσκολίας η «Μαύρη Θύελλα» κατάφερε να περάσει νικηφόρα (0-1) από τη Μάνδρα και χάρη στο τρίποντο που πήρε διατηρήθηκε σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο Παναργειακό.


Η χθεσινή νίκη των «πράσινων» του Αργους στη Μυτιλήνη μεγάλωσε την πίεση για την ασπρόμαυρη ομάδα καθιστώντας... απαγορευτική την γκέλα στη σημερινή αναμέτρηση. Επιπλέον ανασταλτικός παράγοντας για την Καλαμάτα ήταν η κυριολεκτικά... τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, που μόνο για ποδόσφαιρο δεν προσφερόταν. Παράλληλα, ο ενισχυμένος με αρκετά νέα πρόσωπα Μανδραϊκός έπαιζε ένα από τα τελευταία του χαρτιά για παραμονή και λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, όμως στο τέλος μίλησε η ποιότητα και η εμπειρία των ποδοσφαιριστών του Νίκου Κουρμπανά που κατάφεραν να εξασφαλίσουν τους τρεις βαθμούς με άκρως επαγγελματική εμφάνιση.
Η Καλαμάτα ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και απείλησε με ορισμένες μικροευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, όμως ο γρήγορος τραυματισμός και η αναγκαστική αντικατάσταση του Τριάντου στο 17ο λεπτό χάλασαν γρήγορα τα αρχικά πλάνα του Κουρμπανά που έθεσε σε εφαρμογή το... plan B. O Hλιόπουλος που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο πέρασε δεξί χαφ με ταυτόχρονη οπισθοχώρηση του Νιφορόπουλου στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Μαρτίνος που είχε ξεκινήσει δεξί μπακ μετατέθηκε στην άλλη πλευρά. Ολες αυτές οι ανακατατάξεις επηρέασαν για αρκετό διάστημα την απόδοση της ασπρόμαυρης ομάδας που μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν φάνηκε ιδιαίτερα απειλητική, με εξαίρεση δύο άστοχα σουτ από Καλαντζή και Σκάρο.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, η Καλαμάτα βρήκε ξανά ρυθμό, όσο τα λεπτά κυλούσαν επισκεπτόταν όλο και πιο συχνά τα αντίπαλα καρέ και τελικά ευτύχησε να πετύχει το μοναδικό τέρμα της χθεσινής αναμέτρησης από μία στημένη φάση στο 71’. Ο Θύμιος Αργυρόπουλος που είχε πάρει τη θέση του Σκάρου έξι λεπτά νωρίτερα εκτέλεσε φαλτσαριστά από πλάγια αριστερά στο ύψος της γωνίας της αντίπαλης περιοχής ένα κερδισμένο φάουλ και η μπάλα αφού αναπήδησε στο έδαφος κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Αρχικά η εντύπωση που δόθηκε σε όλους όσοι παραβρέθηκαν στο γήπεδο ήταν πως επρόκειτο για αυτογκόλ, όπως όμως διαπιστώθηκε αργότερα η μπάλα δεν βρήκε σε κανέναν αντίπαλο, ενώ ίσως και να άλλαξε ελάχιστα η πορεία της από τον κακό αγωνιστικό χώρο.      
Στο 75’ ο Ρούσσης λίγο έλειψε να πετύχει το 0-2 και να σιγουρέψει το τρίποντο με κοντινή κεφαλιά μετά από κόρνερ, όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ έσωσε τον Μανδραϊκό με εντυπωσιακή απόκρουση.
Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς δεν είχε να προσφέρει κάτι περισσότερο, χρειάστηκε μία εκπληκτική όσο και σωτήρια επέμβαση του Πάππου στις καθυστερήσεις ώστε να αποφευχθεί το... έμφραγμα. Στη συγκεκριμένη φάση ο Μπεγκλετσής έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, αλλά ο τερματοφύλακας της «Μαύρης Θύελλας» κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα κι έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μίαρη βρήκε νικήτρια την Καλαμάτα.


ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6’ Κάθετη πάσα του Νιφοροπουλου για τον Τσάτσο που σουτάρει με καλές προϋποθέσεις αλλά ο Ρόππας αποκρούει
14’ Ο Καλαντζής τροφοδοτεί τον Σαλαπάτα που δεν καταφέρνει να βρει το στόχο
32’ Καλό σουτ του Σκάρου, ο Ρόππας είναι καλά τοποθετημένος και μπλοκάρει
34’ Ομορφη ενέργεια του Καλαντζή από αριστερά αλλά το τελείωμα είναι άστοχο
45’ Ο Σαλαπάτας κυνηγά μία χαμένη μπαλιά και αναγκάζει τον Ρόππα να διώξει άτσαλα, η μπάλα καταλήγει στον Τσάτσο που προσπαθεί με ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής να σκοράρει βλέποντας τον αντίπαλο γκολκίπερ εκτός θέσης, όμως οι αμυντικοί του Μανδραϊκού προλαβαίνουν να διώξουν πριν από τη γραμμή της εστίας τους
57’ Γύρισμα του Σαλαπάτα για τον Τσάτσο που προσπαθεί με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν προλαβαίνει
60’ Σουτ του Σκάρου, ο Ρόππα αποκρούει με τα πόδια
72’ ΓΚΟΛ: Ο Αργυρόπουλος εκτελεί με φάλτσο ένα φάουλ από πλάγια αριστερά, η μπάλα περνάει από όλους, αναπηδά στο έδαφος και καταλήγει στην απέναντι γωνία... 0-1
75’ Κεφαλιά του Ρούσση σε κόρνερ, ο Ρόππας αποκρούει πολύ δύσκολα και διατηρεί τον Μανδραϊκό στο παιχνίδι
90+2’ Εκπληκτική επέμβαση του Πάππου στην τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν με τον Μπεγκλετσή
Ο διαιτητής Νίαρος δεν είχε δύσκολο έργο και τα πήγε αρκετά καλά. Εδειξε κίτρινες κάρτες στους Ρούσση, Ιατρού, Κρητικό, Σιγάλα.
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ: Ρόππας, Ιατρού, Καμπάσης, Φερέντος, Κρητικός, Σιγάλας, Μανασίδης (34’ λ.τ. Τεπέτοβ), Ακούτσι, Μπεγκλετσής, Ζαχαράτος, Αμπντουραχμάνι (64’ Θεοδώρου).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Μαρτίνος, Τριάντος (17’ λ.τ. Ηλιόπουλος), Χριστοφιλέας, Ρούσης, Τσάτσος (65’ Αργυρόπουλος), Νιφορόπουλος, Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας, Σκάρος, Καλαντζής (80’ Σκαρλάτος).