Κυριακή, 21 Απρίλιος 2013 00:30

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, λέει ο Πάντος Τζανετάκος

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε μέσα στον Απρίλιο ο Πάντος Τζανετάκος, που αναδείχθηκε με το Αιγάλεω πρωταθλητής στον 6ο όμιλο της Δ’ Εθνικής.
Ο Μεσσήνιος μέσος μετά από περιπλάνηση αρκετών χρόνων εκτός Μεσσηνίας σε Εθνικό Αστέρα, Ιωνικό και Βύζαντα φαίνεται πως βρήκε την... Ιθάκη του στο «Σίτι», όπου πρωτόπαιξεμ πριν από τρία χρόνια και έκτοτε δεν έχει αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη.
Με το Αιγάλεω έζησε πρόσφατα ορισμένες από τις πιο έντονες στιγμές στην καριέρα του, καθώς κατάφερε επιτέλους να γευτεί τη χαρά της ανόδου, κάτι που όπως λέει και ο ίδιος θα μπορούσε να είχε γίνει πριν από χρόνια στην Καλαμάτα: «Σίγουρα είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να ζει επιτυχίες και με το Αιγάλεω κατάφερα να κερδίσω έναν τίτλο που επιζητούσα για πολλά χρόνια. Ηταν κάτι για το οποίο προσπαθήσαμε σκληρά τα τρία τελευταία χρόνια και μπορεί τις δύο προηγούμενες φορές να μην τα καταφέραμε αλλά δεν τα παρατήσαμε και δικαιωθήκαμε φέτος.
Θα μπορούσαμε και με τη «Μαύρη Θύελλα» το 2005 να έχουμε ανέβει στη Σούπερ Λίγκα αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν μας άφησαν τότε. Κρίμα γιατί και το μέλλον της ομάδας αλλά και το δικό μου θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Γιατί και η Καλαμάτα θα είχε λύσει το οικονομικό της πρόβλημα που ήταν το σημαντικότερο εμπόδιο αλλά και εμείς οι ντόπιοι δεν θα είχαμε κανένα λόγο να φύγουμε παίζοντας με την ομάδα της πόλης μας σε υψηλό επίπεδο».
Από την ημέρα που έφυγε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρόνια κι όπως υποστηρίζει το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ: «Δυστυχώς η εποχή που μπορούσε κάποιος να βγάζει ένα καλό μεροκάματο στη Β’ Εθνική έχει περάσει και δεν γυρίζει. Η κρίση έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και περισσότερο επηρεάζει τους παίκτες που αγωνίζονταν σε χαμηλές κατηγορίες. Εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου αλλά αφιερώνω αρκετό χρόνο και στην επιχείρησή μου που έχει επεκταθεί πλέον και στην Αθήνα γιατί ξέρω ότι μελλοντικά είναι αυτή πάνω στην οποία θα στηριχτώ».
Το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο είχε φέτος μία πολύ άσχημη χρονιά και το μέλλον του δεν προβλέπεται ιδιαίτερα ευοίωνο. Παρ’ όλα αυτά ο Πάντος Τζανετάκος θεωρεί πως θα δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον σε κάποια ταλέντα να ξεχωρίσουν: «Είναι κρίμα που η Καλαμάτα δεν κατάφερε να ανέβει στη Β’ Εθνική γιατί μπορούσε να τα καταφέρει. Στενοχωρήθηκα και για τον Πάμισο, γιατί μπορεί να έμεινα λίγο εκεί αλλά πέρασα πολύ καλά. Το μόνο καλό που μπορεί να βγει από αυτήν την ιστορία είναι ότι θα αναδειχθούν τα νέα ταλέντα και η Μεσσηνία δεν θα σταματήσει ποτέ να παράγει αξιόλογους ποδοσφαιριστές».
Οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι αισθάνονται παράξενα που τον βλέπουν να πανηγυρίζει επιτυχίες του Αιγάλεω, είναι άλλωστε γνωστή η παλιά κόντρα ανάμεσα στο «Σίτι» και τη «Μαύρη Θύελλα», ωστόσο ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν έπαψε ποτέ να αισθάνεται διαφορετικά για την ασπρόμαυρη ομάδα: «Τα συναισθήματα μου δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ γιατί έζησα και με την Καλαμάτα μεγάλες στιγμές παίζοντας μπροστά σε γεμάτες εξέδρες. Μπορεί η κατάληξη να μην ήταν αυτή που ήθελα αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα όλα όσα έζησα στην ομάδα της πόλης μου».
Οσο για το μέλλον του: «Νομίζω πως έχω κάποια χρόνια ποδόσφαιρο ακόμα και θα προσπαθήσω να το συνδυάσω με τις άλλες επαγγελματικές μου ασχολίες. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον...».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ