Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, με πλούσια διαδρομή στο τοπικό ποδόσφαιρο, αναμένεται να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα της Δυτικής Μάνης, χάρη στην ποιότητα, την ωριμότητα και την αγωνιστική του προσωπικότητα. Η μεταγραφή του θεωρείται σούπερ κίνηση που ενισχύει σημαντικά το ρόστερ και τις φιλοδοξίες των Μανιατών, οι οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να πρωταγωνιστήσουν.
Ο Γκελκέρια ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από τον Ηρακλή Καλαμάτας, ενώ τη σεζόν 2015-16 αποτέλεσε μέλος της Κ17 της ΑΕΚ, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο. Επέστρεψε στον Ηρακλή και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμάτας τη σεζόν 2017-18. Το καλοκαίρι του 2018 μεταπήδησε στην Καλαμάτα, όπου και ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του.
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές του παρουσίες με τη “Μαύρη Θύελλα” καταγράφηκε στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τη Λάρισα, στο “AEL FC Arena”, στις 4 Δεκεμβρίου 2019.
Στο ματς ρεβάνς του 3-0 του πρώτου αγώνα στο Στάδιο Παραλίας, ο Γκελκέρια αγωνίστηκε ως δεξιός οπισθοφύλακας, έχοντας ως αποστολή να περιορίσει τον διεθνή Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό Άμρ Ουάρντα, έναν παίκτη με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και έντονη προσωπικότητα στο γήπεδο. Ο Γκελκέρια ανταποκρίθηκε με συνέπεια και τακτική πειθαρχία, αποσπώντας θετικότατα σχόλια.
Ακολούθως, αγωνίστηκε στον ΑΟ Διαβολιτσίου, όπου παρέμεινε συνολικά επτά χρόνια, με μια σύντομη εξάμηνη “στάση” στην Εράνη Φιλιατρών, επίσης στη Γ’ Εθνική. Επέστρεψε εκ νέου στο Διαβολίτσι, όπου και ολοκλήρωσε τα τελευταία δύο χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα, ως ένας από τους πλέον σταθερούς και καθοριστικούς παίκτες.
Αποκορύφωμα της θητείας του στον ΑΟΔ ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας τη σεζόν 2019-20, ενώ φέτος πραγματοποίησε την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του, σκοράροντας 18 γκολ στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, εκ των οποίων μερικά για χάιλαιτ! Επίδοση εντυπωσιακή για ποδοσφαιριστή που δεν αγωνίζεται ως καθαρόαιμος φορ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλβις Γκελκέρια αποτελούσε για χρόνια προσωπικό πόθο του προέδρου της ομάδας, Ευστράτιου Σαραντέα, ο οποίος μεθοδικά και με προσωπικούς χειρισμούς κατάφερε φέτος να κάνει πραγματικότητα τη μεταγραφή και να φέρει τον ποδοσφαιριστή στην ΑΕΜ.
Πλέον, ο Έλβις Γκελκέρια αφήνει πίσω του μία επιτυχημένη πορεία στο Διαβολίτσι και... μετακομίζει στη Μάνη, έτοιμος να προσφέρει ξανά στο ανώτατο επίπεδο του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Ένας παίκτης με ποιότητα, παραστάσεις και αντίληψη του παιχνιδιού, που δικαίως θεωρείται βαρύ όνομα για την κατηγορία.
Θυμίζουμε πως οι Μανιάτες έχουν ήδη ενισχυθεί με την απόκτηση των Παναγιώτη Ρουμελιώτη και Παναγιώτη Γουρνά, οι οποίοι προέρχονται από τη Θύελλα Χαρακοπιού.