Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2025 19:34

ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ "ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ": Οι Ουρανοκατέβατοι κατέκτησαν το Κύπελλο (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ "ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ": Οι Ουρανοκατέβατοι κατέκτησαν το Κύπελλο (φωτογραφίες)

Με απονομές για το πρωτάθλημα και το κύπελλο ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας η ποδοσφαιρική διοργάνωση "Άθληση για Όλους", που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Η τελική φάση περιλάμβανε τον μικρό και τον μεγάλο τελικό, με τους Ουρανοκατέβατους να κατακτούν το κύπελλο μετά από νίκη στα πέναλτι επί της No name/Κ. Κουμάνης ΑΒΕΕ, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Tuba Libre.
Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε με τον μικρό τελικό, στον οποίο η Tuba Libre επικράτησε της Old School United με σκορ 4-2. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, η Tuba Libre είχε νικήσει 1-0 τους Ουρανοκατέβατους και είχε στεφθεί πρωταθλήτρια.

Μικρός τελικός: Old School United – Tuba Libre 2-4

Στο παιχνίδι για την τρίτη θέση, η Tuba Libre έδειξε τη δυναμική της και επικράτησε της Old School United με 4-2, σε ένα ματς με ανατροπές και όμορφα τέρματα. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, με την Tuba Libre να φτάνει δίκαια στη νίκη χάρη στην αποτελεσματικότητά της στο δεύτερο ημίχρονο.
Η Tuba Libre άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με σουτ του Κατσαρέα μέσα από την περιοχή (0-1). Στο 17’ ο Πελεκάσης ισοφάρισε με παρόμοιο τρόπο (1-1), ενώ στο 45’ ο Παπαστεφάνου με διαγώνιο σουτ από τη γωνία της περιοχής έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Old School United (2-1). Η Tuba Libre ανέτρεψε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο: στο 52’ ο Λακριντής ισοφάρισε σε 2-2, στο 59’ μετά από δική του σέντρα, ο Γάλλος με πλασέ έκανε το 2-3 και στο 65’ ο Κατσαρέας, ύστερα από διαγώνια μπαλιά του Εμμανουήλ, διαμόρφωσε το τελικό 2-4.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιάννης Λουκάς, με βοηθούς τους Δημήτρη Θεοδωρίδη και Γιάννη Τράντα.
Old School United: Μανώλης, Δελής, Γιαννίκος, Σφουντούρης, Σπανός, Παπαστεφάνου, Γυφτέας, Ανυφαντής, Πελεκάσης, Πολυμενέας, Ξυλάς. Αγωνίστηκε και ο Τσιγαρίδης.
Tuba Libre: Κισκήρας, Νικολακόπουλος, Σπύρος, Εμμανουήλ, Λακριντής, Κατσαρέας, Φιλανδριανός, Μπάρας, Στραβόλαιμος, Κουμούτσος, Γάλλος. Έπαιξε και ο Χατζηαγγελής.

Μεγάλος τελικός: No name/Κ. Κουμάνης ΑΒΕΕ – Ουρανοκατέβατοι 4-5 πέν. (κ.δ. 2-2)

Ο τελικός είχε όλα τα στοιχεία ενός μεγάλου αγώνα: ένταση, εναλλαγές στο σκορ, δυνατές μονομαχίες και αγωνία μέχρι το τέλος. Οι Ουρανοκατέβατοι προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά, όμως η No name/Κ. Κουμάνης ΑΒΕΕ κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι και να οδηγήσει τον τελικό στα πέναλτι, όπου τελικά οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι και κατέκτησαν το τρόπαιο.
Το σκορ άνοιξε στο 17’ ο Νοτοντιστέφανο για τους Ουρανοκατέβατους, ενώ στο 53’ ο Κανούλης έκανε το 0-2. Η ομάδα της No name/Κ. Κουμάνης ΑΒΕΕ αντέδρασε άμεσα, μειώνοντας στο 56’ με διαγώνιο σουτ του Ξυδιά και ισοφαρίζοντας στο 61’ με σουτ του Χελά.
Στη διαδικασία των πέναλτι, η No name ξεκίνησε πρώτη και ευστόχησε με τους Κατσαρό, Γυφτέα, Πανταζή και Μανωλόπουλο. Αστόχησαν όμως ο Παπαδέας (η μπάλα πέρασε άουτ) και ο Χελάς, του οποίου το σουτ απέκρουσε ο Σιώτος. Για τους Ουρανοκατέβατους, σκόραραν οι Θεοδώρου, Σταυρόπουλος, Παλούκος, Γιαννακόπουλος και Παπαγεωργόπουλος — ο τελευταίος σημείωσε και το νικητήριο πέναλτι. Ο Κανούλης ήταν ο μόνος που αστόχησε, με τον Σπυρόπουλο να αποκρούει την προσπάθειά του.
Τον τελικό διηύθυνε ο Βαγγέλης Αράπης, με βοηθούς διαιτητές τους Γιάννη Κότση και Δημήτρη Ταβουλαρέα. Στο 77ο λεπτό αποβλήθηκε ο Μπαζίγος με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο, ενώ είχε δεχθεί την πρώτη στο 25’ για φάουλ σε υποσχόμενη επίθεση.
No name/Κ. Κουμάνης ΑΒΕΕ: Σπυρόπουλος, Γυφτέας, Κατσαρός, Κουνάδης, Μπακέας, Ξυδιάς, Πανταζής, Πετράκος, Χελάς, Στασινόπουλος, Μανωλόπουλος. Αγωνίστηκε και ο Κοτσίλας.
Ουρανοκατέβατοι: Σιώτος, Μπαζίγος, Σαρδελάς, Παπαγεωργίου, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργόπουλος, Γιαννακόπουλος, Θεόδωρου, Κανούλης, Πάλλας, Νοτοντιστέφανο. Έπαιξαν και οι Κουδέρης, Παλούκος, Γεωργούσης.

Οι απονομές και οι ειδικές βραβεύσεις

Μετά το πέρας των αγώνων πραγματοποιήθηκαν οι απονομές σε χώρο κοντά στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας. Η τελετή ξεκίνησε με τις βραβεύσεις των ομάδων που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα. Το κύπελλο και τα μετάλλια απονεμήθηκαν στην πρωταθλήτρια Tuba Libre, στους Ουρανοκατέβατους που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, και στη No name/Κ. Κουμάνης ΑΒΕΕ που κατέλαβε την τρίτη θέση. Παράλληλα, η ομάδα Μπαρτσελιώμα τιμήθηκε με το κύπελλο ήθους, καθώς ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της χωρίς να δεχθεί καμία κάρτα.
Ακολούθησαν οι απονομές του κυπέλλου ποδοσφαίρου. Οι Ουρανοκατέβατοι πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη φορά στη σύντομη παρουσία τους στον θεσμό. Η φιναλίστ No name/Κ. Κουμάνης ΑΒΕΕ τιμήθηκε με το κύπελλο της δεύτερης θέσης, ενώ η Tuba Libre, που επικράτησε στον μικρό τελικό, έλαβε το κύπελλο της τρίτης θέσης.
Ακολούθησαν ειδικές βραβεύσεις: η γιατρός Γεωργία Πράσινου τιμήθηκε για την κάλυψη όλων των αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ βραβεύτηκαν και οι διαιτητές των τελικών. Συγκεκριμένα, οι Βαγγέλης Αράπης, Γιάννης Κότσης και Δημήτρης Ταβουλαρέας για τον μεγάλο τελικό, και οι Γιάννης Λουκάς, Δημήτρης Θεοδωρίδης και Γιάννης Τράντας για τον μικρό τελικό.
Τέλος, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον Γιώργο Θεοδωρόπουλο για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ενδυνάμωσης που υλοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά. Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, αυτή η ειδική βράβευση θα καθιερωθεί και θα απονέμεται κάθε χρόνο.
Τις απονομές πραγματοποίησαν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού Γιώργος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης και η υπεύθυνη του Γραφείου Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας Ξένια Γεωργάρα. Στις βραβεύσεις συμμετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Μαρία Οικονομάκου και η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Νομικών Υπηρεσιών Πιπίνα Κουμάντου.
Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην επιτυχία των δύο διοργανώσεων ποδοσφαίρου, πρωταθλήματος και κυπέλλου, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συμβολή των γυμναστών Θανάση Τσούκλερη και Βασίλη Κοσυφολόγου, οι οποίοι έχουν την ευθύνη υλοποίησης των προγραμμάτων "Άθληση για Όλους".