Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2015 22:04

Αφαίρεση έξι βαθμών από τον ΟΦΗ ζητεί η FIFA

Γράφτηκε από τον
Αφαίρεση έξι βαθμών από τον ΟΦΗ ζητεί η FIFA

Νέα προβλήματα για την ΠΑΕ ΟΦΗ, που δεν πρόλαβε να κλείσει το «μέτωπο» των οφειλών προς τους Ταυλαρίδη, Ρόβα και Γεωργίου γλιτώνοντας στο... παρά πέντε το μηδενισμό στον χθεσινό αγώνα με τον Παναιτωλικό και βρίσκεται υπό τη «Δαμόκλειο σπάθη» της FIFA, η οποία ζητεί από τη Σούπερ Λίγκα άμεση αφαίρεση έξι βαθμών από το συγκρότημα του Ηρακλείου.

 

Με έγγραφο προς τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, που έχει φτάσει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία πληροφορεί ότι ο ΟΦΗ έχει τελεσίδικες οφειλές προς τον Αλεξάντερ Πέσιτς και ως εκ τούτου θα πρέπει να τού αφαιρεθούν άμεσα από το τρέχον πρωτάθλημα έξι βαθμοί.

Η FIFA, μάλιστα, ζήτησε ενημέρωση από την ΕΠΟ για το αν η εκτελεστεί η απόφαση. Ο Σέρβος επιθετικός είχε αφιχθεί στην Ελλάδα το 2008, σε ηλικία 16 ετών, σήμερα δε αγωνίζεται στη γαλλική Τουλούζ. Αύριο η Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να προχωρήσει στην υποχρεωτική εφαρμογή της ποινής.

Με βάση αυτή την εξέλιξη οι 20 βαθμοί που έχει σήμερα ο ΟΦΗ θα γίνουν 14 και η ομάδα της Κρήτης θα βρεθεί στη 16η θέση και στη ζώνη του υποβιβασμού, πάνω μόνο από τη Νίκη Βόλου, που -ούτως ή άλλως- δεν υφίσταται πια στο πρωτάθλημα και το «συμπολίτη» Εργοτέλη (11).

ΑΠΕ-ΜΠΕ