Παρασκευή, 16 Ιανουάριος 2015 14:24

Υπέγραψε μέχρι το 2018 στον Αστέρα ο Αλόκο

Γράφτηκε από τον
Υπέγραψε μέχρι το 2018 στον Αστέρα ο Αλόκο

Ο Φερνάντο Νικολάς Αλόκο είναι από σήμερα το νέο μέλος της... αργεντίνικης παροικίας της Τρίπολης. Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο με τον Αστέρα ως το καλοκαίρι του 2018 και τίθεται άμεσα στη διάθεση του Στάικου Βεργέτη ενόψει της συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων της αρκαδικής ομάδας.

 

«Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η μεγάλη μου ευκαιρία. Ήθελα πολύ να αγωνιστώ στην Ευρώπη και ιδιαίτερα σε μια ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου. Στην Αργεντινή όλοι γνωρίζουν τον Αστέρα. Ειδικά με τους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ η ομάδα απέκτησε μεγαλύτερη φήμη. Εγώ παρακολούθησα την αναμέτρηση με την Τότεναμ στο Λονδίνο», δήλωσε ο Αλόκο και συνέχισε: «Σε ό,τι αφορά τα δικά μου αγωνιστικά χαρακτηριστικά, μπορώ να πω ότι η ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και η δύναμη μέσα στο παιχνίδι είναι στοιχεία που με διακρίνουν. Ανυπομονώ να γίνω μέλος της ομάδας και να γνωριστώ με όλους τους συμπαίκτες μου».

Ο Φερνάντο Αλόκο ξεκίνησε την καριέρα του από την Κολόν Σάντα Φε και ακολούθησαν οι Σαν Μαρτίν, Ντεφένσα ι Ζουστίσια και Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια, πριν μετακομίσει το 2011 στο γειτονικό Περού. Εκεί αγωνίστηκε διαδοχικά στην Σπορτ Μπόις, τη Ρεάλ Γκαρσιλάσο και την Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες, με την οποία μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2013.

ΑΠΕ-ΜΠΕ