Παρασκευή, 16 Ιανουάριος 2015 19:41

Α1 ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Κρίσιμα ματς για την άνοδο σε Πύργο και Κορδία - το πρόγραμμα των αγώνων

Γράφτηκε από τον

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής Μεσσηνίας με τη 16η αγωνιστική. Βρισκόμαστε λίγο μετά τα μισά του… δρόμου επτά ομάδες διεκδικούν τις τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην πρώτη κατηγορία, άλλες με περισσότερες και άλλες με λιγότερες πιθανότητες.

Από το πρόγραμμα του διημέρου ξεχωρίζουν δύο παιχνίδια που θα γίνουν στον Πύργο Τριφυλίας και στον Κορδία. Στον Πύργο κοντράρονται δύο φορμαρισμένες ομάδες που επιδιώκουν την άνοδο. 
Ο Μιλτιάδης μετά το μεγάλο διπλό στη Μεθώνη θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, κάτι που δεν έχει κάνει φέτος, και να πάρει τη νίκη απέναντι στον Α.Ο. Φαραί για να βρεθεί ενδεχομένως στην πρώτη τριάδα. Από τη μεριά της η καλαματιανή ομάδα που ενισχύθηκε πολύ στις μεταγραφές έδειξε κόντρα στον Πανθουριακό πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα ψάξει μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη για να αυξήσει τις ελπίδες της για άνοδο.
Στο δεύτερο σημαντικό ματς της αγωνιστικής ο Πανθουριακός θα υποδεχθεί τον Ηρακλή Καλαμάτας. Η ομάδα της Θουρίας παρέμεινε στην πρώτη θέση παρά την ήττα της από τον Α.Ο. Φαραί και θέλει να επανέλθει πάση θυσία στις νίκες. Απέναντι της όμως θα είναι ο Ηρακλής που διατηρεί ελπίδες ανόδου και έχει τα φόντα να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα Μεθώνη και Ομόνοια έχουν επικίνδυνα παιχνίδια μακριά από την έδρας τους. Η Μεθώνη παίζει με τον σκληροτράχηλο Νέο Αρι που… φημίζεται για τις πολλές ισοπαλίες που φέρνει και θέλει το διπλό για να παραμείνει στη δεύτερη θέση.
Η Ομόνοια έκανε το ρεπό της και σήμερα πηγαίνει στη Χώρα με σκοπό να πάρει το τρίποντο και να ανέβει βαθμολογικά. Από τη μεριά του
ο Παπαφλέσσας κινδυνεύει με υποβιβασμό και θα τα δώσει όλα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Αίαντας που ισοβαθμεί με τη Μεθώνη στη δεύτερη θέση διαγράφοντας εξαιρετική πορεία έχοντας πολύ νεανική ομάδα, παίζει με τον Κεραυνό στην κοινή έδρα του «Π. Μπαχράμης» και του δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσει με νίκες.
Ο Κεραυνός από τη μεριά του αγνοεί εδώ και πολλές αγωνιστικές τη νίκη και θα προσπαθήσει να πάρει τους τρεις βαθμούς ή τουλάχιστον να μη χάσει.
Τέλος, στο γήπεδο της Μεθώνης ο Χανδριναϊκός υα υποδεχθεί τον ουραγό Παπαφλέσσα Αμφειας. Η ομάδα του Χανδρινού θέλει τη νίκη για να ανέβει στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ ο Παπαφλέσσας θα προσπαθήσει να πάρει βαθμό ή βαθμούς ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες του για παραμονή.
Το ρεπό του θα κάνει ο Απόλλωνας Πεταλιδίου.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

16η αγωνιστική

Σάββατο 17 Ιανουαρίου

Πανθουριακός – Ηρακλής Καλαμάτας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.
Νίκας, Καλογερόπουλος, Τσίρμπας
Χανδριναϊκός – Παπαφλέσσας Αμφειας
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Λάμιας, Γιαννακλής, Παναγιωτόπουλος
Παπαφλέσσας Χώρας – Ομόνοια
Γήπεδο Χώρας, 3 μ.μ.
Γκούμας, Σταυρόπουλος, Τσαούση
Κεραυνός – Αίαντας
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 6 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Γεωργαντάς, Παυλοπούλου

Κυριακή 18 Ιανουαρίου
Μιλτιάδης – Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Βρυώνη, Τσαούση
Νέος Αρις – Μεθώνη
Γήπεδο Αριος, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Τσουκάλη, Γιαννακλής
Ρεπό: Απόλλωνας Πεταλιδίου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 15 αγώνες)
1. Πανθουριακός 27-13 29
2. Μεθώνη 24-13 26
-. Αίαντας 21-14 26
4. Μιλτιάδης 24-22 25
5. Α.Ο. Φαραί 26-13 24
6. Ομόνοια 23-17 23
7. Ηρακλής Καλαμάτας 19-16 22
8. Κεραυνός 18-21 19
9. Χανδριναϊκός 21-22 15
10. Νέος Αρις 14-22 15
11. Απόλλωνας Πεταλιδίου 17-31 13
12. Χώρα 6-18 8
13. Αμφεια 12-30 5
* Το ρεπό τους έχουν κάνει Χώρα και Ομόνοια.