Κυριακή, 18 Ιανουάριος 2015 23:16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ 0-0: Γκρεμίζει στο Στάδιο ότι χτίζει εκτός έδρας…

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ 0-0: Γκρεμίζει στο Στάδιο ότι χτίζει εκτός έδρας…

Ότι χτίζει βαθμολογικά εκτός έδρας, το γκρεμίζει στο Δημοτικό Στάδιο φέτος η "Μαύρη Θύελλα" η οποία μετά και την σημερινή εντός έδρας λευκή ισοπαλία με το Λουτράκι απομακρύνεται πλέον επικίνδυνα από την κορυφή της βαθμολογίας του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής και τον τίτλο…


Η εικόνα του αγώνα δεν διέφερε πολύ από τα προηγούμενα ματς που δεν κέρδισαν στο γήπεδο τους οι Μεσσήνιοι. Ο αντίπαλος, στην προκειμένη περίπτωση το Λουτράκι, έπαιζε με πολυπρόσωπη άμυνα σε όλη την διάρκεια του αγώνα χωρίς να διεκδικήσει πολλά πράγματα επιθετικά και η Καλαμάτα δεν είχε τις λύσεις για να ξεφύγει από την φλύαρη υπεροχή και να φτάσει στο γκολ.
Ενα πιεστικό πρώτο δεκάλεπτο έφερε μια κλασική χαμένη ευκαιρία από τον Ηλιόπουλο στο 7' όπου μπορούσε να αλλάξει η εικόνα του αγώνα.
Μια ακόμη καλή φάση με τον Σαλαπάτα στο 25' και κάπου εκεί τελείωσαν οι  ευκαιρίες των «μελανόλευκων» που σε ένα ακόμη ματς στο Στάδιο προβλημάτισαν επιθετικά και τελικά έμειναν στο μηδέν.
Μετά τα σημερινά αποτελέσματα η Καλαμάτα έπεσε στην 4η θέση της βαθμολογίας και είναι πλέον στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναργειακό.

Δύο νίκες σε εφτά ματς!

Το σημερινό ματς ήταν το έβδομο φετινό εντός έδρας για την Καλαμάτα η οποία έχει πετύχει μόνο δύο νίκες με Κύμη και Παναργειακό. Μετρά ακόμη 4 ισοπαλίες (με Ζακυνθιακό, Αιολικό, Μανωλάδα και Λουτράκι) και μια ήττα από τον Πανελευσινιακό. Έχει πάρει δηλαδή μόνο τους 10 από τους 21 βαθμούς που έχει διεκδικήσει στο Στάδιο. Έντεκα χαμένοι βαθμοί πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος!
Την ίδια ώρα η Καλαμάτα έχει πέντε νίκες και μια ισοπαλία σε έξι εκτός έδρας παιχνίδια! Για αυτό και λέμε πως, ότι χτίζει εκτός έδρας το γκρεμίζει στο Δημοτικό Στάδιο...

Χωρίς διακριθέντες

Αν προσπαθήσουμε τώρα να εξηγήσουμε την νέα ισοπαλία θα πρέπει να σημειώσουμε πως απέναντι σε μια καλά οργανωμένη άμυνα, η Καλαμάτα δεν είχε κανένα διακριθέντα μεσοεπιθετικό. Ελεύθεροι χώροι δεν υπήρξαν εξ αρχής με τόσο πολυάριθμη άμυνα απέναντι. Όσες απόπειρες έγιναν για συνδυασμένη προσπάθεια έπεφταν πάνω σε αμυντικό. Από την στιγμή που δεν υπήρξε παίκτης να κάνει ατομική προσπάθεια και να κερδίσει προσωπικές μονομαχίες με αντίπαλο για να δημιουργήσει ρήγμα, μοιραία η Καλαμάτα αναλώθηκε σε σέντρες που δεν είχαν αποτέλεσμα και σε μια φλύαρη κυκλοφορία που συνήθως οδηγούσε σε λάθος.
Κουραστικό παιχνίδι από τους Καλαματιανούς το οποίο αυτή τη φορά προκάλεσε και αποδοκιμασίες.

Οι λιγοστές φάσεις

7' Μεγάλη ευκαιρία η Καλαμάτα, μετά από σέντρα του Καλαντζή από αριστερά, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και στρώθηκε στον Ηλιόπουλο που έκανε το πλασέ αλλά απόκρουσε σωτήρια ο Καλιακμάνης.
25' Ο Καλαντζής γύρισε τη μπάλα από αριστερά, ο Σαλαπάτας έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
33' Σέντρα - σουτ του Σιώκου από αριστερά, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα αλλά ο Πάππος απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
67' Φάουλ του Σκάρου, λίγο άουτ η μπάλα.
Διαιτητής ήταν ο Γαβρίλης με βοηθούς τους Βασιλάκη, Γούναρη, όλοι από την Αθήνα. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Χρυσαφίδης, Σπέτσι, Σιώκος, Τσώκος, Χριστοφιλέας, Καλαντζής και Νιφορόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Μαρτίνος (83' Χαρίτος), Λουμπαρδέας, Σκάρος, Τσάτσος, Σαλαπάτας (66' Δημητριάδης), Ηλιόπουλος (54' Αργυρόπουλος), Καλαντζής.
ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Καλιακμάνης, Σπέτσι, Γκαρμίρης (85' Φλεβάρης), Σιώκος, Σουσούνης, Τσώκος, Παπουτσής (66' Δημάκης), Παπαναστασίου, Χρυσαφίδης, Διαμαντόπουλος, Ζερβός (92' Νότης).