Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 20:15

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: "Οι επιθέσεις φέρνουν νίκες και οι άμυνες τίτλους", λέει ο Αλέξης Μαντζούνης

Γράφτηκε από τον

Τους το φύλαγαν… μανιάτικο φαίνεται οι παίκτες της Κυπαρισσίας του Ολυμπιακού Καλαμάτας για τον αποκλεισμό στο κύπελλο και τους φιλοδώρησαν με έξι γκολ. Ο ΑΟΚ μέτρησε λοιπόν μία ακόμη νίκη, η οποία συνδυάστηκε και με καλή εμφάνιση, αφήνοντας ικανοποιημένο το απαιτητικό κοινό της ομάδας.


Ετσι η Τριφυλιακή ομάδα παρέμεινε στο μείον 4 από τον πρωτοπόρο Πάμισο και συνεχίζει απτόητη το κυνήγι του τίτλου, ακόμη και αν δεν κρατά την τύχη στα χέρια της.
Το… μυστικό βέβαια της εξαιρετικής φετινής πορείας είναι η αμυντική λειτουργία του ΑΟΚ που στην κυριολεξία σπάει… κόκαλα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ η Κυπαρισσία δεν έχει δεχθεί γκολ στα 11 τελευταία παιχνίδια, ενώ σε 18 αγώνες έχει παραβιαστεί μόλις 3 φορές η εστία της!

"Είναι πανελλαδικό ρεκόρ"

"Πιστεύω πως είναι πανελλαδικό ρεκόρ η αμυντική μας επίδοση.
Δεν νομίζω σε κανένα άλλο πρωτάθλημα Α' τοπικής στη χώρα να υπάρχει ομάδα με αυτά τα στατιστικά", λέει ο Αλέξης Μαντζούνης και σε ερώτηση μας που οφείλεται αυτά απαντά: "Στην ομάδα μας δεν υπάρχουν επιθετικοί και αμυντικοί παίκτες, υπάρχουν επιτιθέμενοι και αμυνόμενοι. Ολοι κάνουν άμυνα, ακόμη και ο σέντερ φορ και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Οι επιθέσεις φέρνουν νίκες και οι άμυνες τίτλους και μακάρι να επιβεβαιωθεί αυτό το ρητό φέτος για μας. Εχουμε αποκτήσει ποσότητα και επιπλέον ποιότητα με τις προσθήκες που έγιναν και όταν έχουμε ως βάσει το μηδέν στην άμυνα, είναι πολύ δύσκολο να μην σκοράρουμε σε κάποιο αγώνα".
Στην Κυπαρισσία έχει αφήσει στο παρελθόν το ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και επικεντρώνεται στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Δευτέρας με την Ανδρούσα που αναμένεται δύσκολη.
Οι Χρήστος Παπαγεωργίου και Ιλιε Μιτρόφ που δεν έπαιξαν με τον Ολυμπιακό λόγω ίωσης, εκτιμάται πως μέχρι τη Δευτέρα θα είναι σε θέση να αγωνιστούν.