Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Βασίλης Σπηλιώτης, ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο Ηλία Αλεξανδρόπουλο και το μέλος της διοίκησης Πέτρο Αλάμαρα πραγματοποίησαν τη διαδικασία, παρουσία της Σταυρίνας Οδεμισιώτη από τη γραμματεία της ΕΠΣΜ.
Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 18 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους των 9, με τη συντριπτική πλειοψηφία (12 ομάδες) να προέρχονται από την Καλαμάτα και τις υπόλοιπες από την περιφέρεια.
Η έναρξη έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου, εκτός απροόπτου, ενώ δεν δήλωσαν συμμετοχή οι ομάδες Αστέρας Βαλύρας, Καλό Νερό, Εράνη Β’, Πάμισος Β’ και Χώρα Β’.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο γεγονός ότι μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, το Χατζή επιστρέφει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Μεσσηνίας, με την ίδρυση της ομάδας Α.Ο. Χατζή "Ο Ατρόμητος", συνεχίζοντας την παράδοση της παλιάς ομάδας Α.Ο. Χατζή.
Η επανεμφάνιση αυτή προσθέτει ξεχωριστό ενδιαφέρον στο φετινό πρωτάθλημα και αποτελεί μια ευχάριστη είδηση για το τοπικό ποδόσφαιρο.
Οι επισημάνσεις του προέδρου
Πριν την κλήρωση, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης απηύθυνε σύντομο αλλά ουσιαστικό χαιρετισμό, ευχόμενος «καλή επιτυχία σε όλα τα σωματεία, μια υγιή και αγωνιστική χρονιά, μακριά από τραυματισμούς και προβλήματα».
Ο κ. Σπηλιώτης στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα οργάνωσης και ασφάλειας των γηπέδων, καλώντας τα σωματεία να φροντίσουν για τις άδειες λειτουργίας, τη διαθεσιμότητα απινιδωτών και τις κάρτες υγείας των αθλητών.
«Αυτά πλέον αποτελούν μέρος της καθημερινότητας του ποδοσφαίρου, όχι μόνο της Κυριακής», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως οι υποχρεώσεις των συλλόγων είναι πλέον αυστηρές και συνοδεύονται από κυρώσεις.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο μητρώο συλλόγων, ζητώντας από τα σωματεία να είναι έτοιμα για τις επανυποβολές και να απευθύνονται στην ΕΠΣΜ για βοήθεια όπου χρειάζεται.
Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα αγώνων
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στη διαχείριση του αγωνιστικού προγράμματος, επισημαίνοντας πως λόγω των περιορισμένων γηπέδων – ιδίως μετά το κλείσιμο του «Γ. Λουκαρέας» – η πλειονότητα των αγώνων θα διεξάγεται Σάββατο ή Κυριακή πρωί, ενώ αιτήματα για Κυριακή μεσημέρι θα εξετάζονται κατά περίπτωση, καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες που μοιράζονται κοινές εγκαταστάσεις, κυρίως στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης».
Παράλληλα, ενημέρωσε ότι οι αλλαγές αγώνων θα γίνονται μόνο εφόσον υπάρχει κοινό αίτημα των δύο σωματείων έως την Τετάρτη το μεσημέρι, μέσω email.
«Δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις για αγωνιστικούς λόγους ή απουσίες παικτών», ξεκαθάρισε ο κ. Σπηλιώτης, προσθέτοντας πως μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις (όπως δυσάρεστα γεγονότα) θα επεμβαίνει η ΕΠΣΜ.
Τέλος, ανέφερε ότι κάποιοι αγώνες θα διεξάγονται και Δευτέρες, εφόσον χρειαστεί, ενώ σημείωσε ότι η ΕΠΣΜ θα ενημερώνει έγκαιρα τα σωματεία για κάθε αλλαγή.
Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι έχει υποβληθεί αίτημα από την ΠΑΕ Καλαμάτα να αποφεύγονται οι αγώνες Κυριακή μεσημέρι, ώστε να μπορεί ο φίλαθλος κόσμος να παρακολουθεί και τη «Μαύρη Θύελλα».
1η αγωνιστική
Εθνικός Μελιγαλά Β' - Κεραυνός Καλαμάτας
Αίας Καλαμάτας - ΑΟ Φυτειάς
ΑΕΚ Καλαμάτας - Κυπάρισσος Τριφυλίας
Θύελλα Παραλίας - Διαγόρας Κοπανακίου
Ρεπό: ΑΟ Δωρίου
2η αγωνιστική
Κεραυνός Καλαμάτας - Αίας Καλαμάτας
ΑΟ Δωρίου - Εθνικός Μελιγαλά Β'
Κυπάρισσος Τριφυλίας - Διαγόρας Κοπανακίου
ΑΟ Φυτειάς - Θύελλα Παραλίας
Ρεπό: ΑΕΚ Καλαμάτας
3η αγωνιστική
Εθνικός Μελιγαλά Β' - Αίας Καλαμάτας
ΑΕΚ Καλαμάτας - ΑΟ Δωρίου
Θύελλα Παραλίας - Κεραυνός Καλαμάτας
Κυπάρισσος Τριφυλίας - ΑΟ Φυτειάς
Ρεπό: Διαγόρας Κοπανακίου
4η αγωνιστική
Κεραυνός Καλαμάτας - Κυπάρισσος Τριφυλίας
ΑΟ Δωρίου - Διαγόρας Κοπανακίου
Αίας Καλαμάτας - Θύελλα Παραλίας
ΑΕΚ Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά Β'
Ρεπό: ΑΟ Φυτειάς
5η αγωνιστική
Εθνικός Μελιγαλά Β' - Θύελλα Παραλίας
Διαγόρας Κοπανακίου - ΑΕΚ Καλαμάτας
Κυπάρισσος Τριφυλίας - Αίας Καλαμάτας
ΑΟ Φυτειάς - ΑΟ Δωρίου
Ρεπό: Κεραυνός Καλαμάτας
6η αγωνιστική
ΑΟ Δωρίου - Κεραυνός Καλαμάτας
ΑΕΚ Καλαμάτας - ΑΟ Φυτειάς
Θύελλα Παραλίας - Κυπάρισσος Τριφυλίας
Διαγόρας Κοπανακίου - Εθνικός Μελιγαλά Β'
Ρεπό: Αίας Καλαμάτας
7η αγωνιστική
Κεραυνός Καλαμάτας - ΑΕΚ Καλαμάτας
Αίας Καλαμάτας - ΑΟ Δωρίου
Κυπάρισσος Τριφυλίας - Εθνικός Μελιγαλά Β'
ΑΟ Φυτειάς - Διαγόρας Κοπανακίου
Ρεπό: Θύελλα Παραλίας
8η αγωνιστική
Εθνικός Μελιγαλά Β' - ΑΟ Φυτειάς
ΑΕΚ Καλαμάτας - Αίας Καλαμάτας
Θύελλα Παραλίας - ΑΟ Δωρίου
Διαγόρας Κοπανακίου - Κεραυνός Καλαμάτας
Ρεπό: Κυπάρισσος Τριφυλίας
9η αγωνιστική
ΑΟ Δωρίου - Κυπάρισσος Τριφυλίας
Αίας Καλαμάτας - Διαγόρας Κοπανακίου
Θύελλα Παραλίας - ΑΕΚ Καλαμάτας
ΑΟ Φυτειάς - Κεραυνός Καλαμάτας
Ρεπό: Εθνικός Μελιγαλά Β'
1η αγωνιστική
Τιτάνες - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Δαναός - Παναθηναϊκός Καλ. Β'
Ικαρος Καλαμάτας - Σπερχογεία
ΑΕΠΣ Αρις - Ατρόμητος Χατζή
Ρεπό: Απόλλων Πεταλιδίου
2η αγωνιστική
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Δαναός
Απόλλων Πεταλιδίου - Τιτάνες
Σπερχογεία - Ατρόμητος Χατζή
Παναθηναϊκός Καλ. Β' - ΑΕΠΣ Αρις
Ρεπό: Ικαρος Καλαμάτας
3η αγωνιστική
Τιτάνες - Δαναός
Ικαρος Καλαμάτας - Απόλλων Πεταλιδίου
ΑΕΠΣ Αρις - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Σπερχογεία - Παναθηναϊκός Καλ. Β'
Ρεπό: Ατρόμητος Χατζή
4η αγωνιστική
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Σπερχογεία
Απόλλων Πεταλιδίου - Ατρόμητος Χατζή
Δαναός - ΑΕΠΣ Αρις
Ικαρος Καλαμάτας - Τιτάνες
Ρεπό: Παναθηναϊκός Καλ. Β'
5η αγωνιστική
Τιτάνες - ΑΕΠΣ Αρις
Ατρόμητος Χατζή - Ικαρος Καλαμάτας
Σπερχογεία - Δαναός
Παναθηναϊκός Καλ. Β' - Απόλλων Πεταλιδίου
Ρεπό: Ολυμπιακός Καλαμάτας
6η αγωνιστική
Απόλλων Πεταλιδίου - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Ικαρος Καλαμάτας - Παναθηναϊκός Καλ. Β'
ΑΕΠΣ Αρις - Σπερχογεία
Ατρόμητος Χατζή - Τιτάνες
Ρεπό: Δαναός
7η αγωνιστική
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Ικαρος Καλαμάτας
Δαναός - Απόλλων Πεταλιδίου
Σπερχογεία - Τιτάνες
Παναθηναϊκός Καλ. Β' - Ατρόμητος Χατζή
Ρεπό: ΑΕΠΣ Αρις
8η αγωνιστική
Τιτάνες - Παναθηναϊκός Καλ. Β'
Ικαρος Καλαμάτας - Δαναός
ΑΕΠΣ Αρις - Απόλλων Πεταλιδίου
Ατρόμητος Χατζή - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Ρεπό: Σπερχογεία
9η αγωνιστική
Απόλλων Πεταλιδίου - Σπερχογεία
Δαναός - Ατρόμητος Χατζή
ΑΕΠΣ Αρις - Ικαρος Καλαμάτας
Παναθηναϊκός Καλ. Β' - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Ρεπό: Τιτάνες
https://notosport.eleftheriaonline.gr/football/item/59841-eps-messinias-pragmatopoiithike-i-klirosi-tis-g-topikis-foto#sigProIde947a67925