Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 08:16

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Επικίνδυνα εκτός έδρας ματς για τους πρωτοπόρους - σήμερα όλα τα ματς της 19ης αγωνιστικής

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Επικίνδυνα εκτός έδρας ματς για τους πρωτοπόρους - σήμερα όλα τα ματς της 19ης αγωνιστικής

Μία μέρα μετά τις εθνικές εκλογές οι ομάδες της Α' τοπικής Μεσσηνίας θα βρεθούν στο γήπεδο, καθώς θα διεξαχθεί σήμερα η 19η αγωνιστική. Μια αγωνιστική που περιλαμβάνει επικίνδυνα εκτός έδρας ματς για τους "μνηστήρες" του τίτλου. Ο πρωτοπόρος Πάμισος φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και η δεύτερη Κυπαρισσία από την Ανδρούσα.


Οι Νησιώτες θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Κυριακόπουλο, αλλά με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από τη νίκη με 3-0 επί του Εθνικού Μελιγαλά. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσουν τις επιτυχίες ώστε να διατηρήσουν το φετινό αήττητο, αλλά και τη διαφορά των 4 βαθμών από τον ΑΟΚ. Να σημειωθεί ότι ο Πάμισος έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Φάνη Κάνιστρα που έλυσε τη συνεργασία του με τον Τσικλητήρα Πύλου, αλλά και με τον Σταύρο Τσουλάκο που πέρυσι ήταν στο Μεσσηνιακό και από το καλοκαίρι ζει μόνιμα στο εξωτερικό.
Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός θέλει να ξεχάσει την ήττα με το ευρύ 6-0 από την Κυπαρισσία και να δείξει ότι ήταν μια κακή παρένθεση. Το ματς βέβαια είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" θα παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα.
Την ίδια ώρα η Ανδρούσα που πήρε παλικαρίσιο βαθμό από το Μεσσηνιακό και είναι κοντά στην παραμονή,  θα υποδεχτεί την φορμαρισμένη και αήττητη Κυπαρισσία, η οποία δεν έχει δεχτεί γκολ για 11 σερί ματς. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν το διπλό ώστε να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπάτημα του Παμίσου.
Ο Τέλλος Αγρας, που μοιράζεται την 3η θέση με τον Απόλλωνα Καλαμάτας παίζει στους Γαργαλιάνους με το Μεσσηνιακό με σκοπό να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Από την άλλη οι "πράσινοι" μετρούν 4 διαδοχικές ισοπαλίες και θέλουν να φύγουν με βαθμούς ή βαθμό.
Ο Απόλλωνας Καλαμάτας που προέρχεται από τη νίκη επί του Τσικλητήρα Πύλου αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Σπερχογεία που έχασε στο φινάλε από το Διαβολίτσι. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν χωρίς τον τιμωρημένο Παυλέα. Αμφότερες οι ομάδες δεν έχουν άγχος και θα παίξουν ανοιχτά για τη νίκη.
Αντίθετα Εθνικός και Εράνη νιώθουν πίεση, μιας και είναι κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού (+3) και βλέπουν το σημερινό μεταξύ τους ματς στο Μελιγαλά, ως ευκαιρία για να ανασάνουν βαθμολογικά .Από τους γηπεδούχους δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο τιμωρημένος Γερμάνης.
Στο γήπεδο της Λογγάς ο ουραγός Ακρίτας Κορώνης προσμένει το ανεβασμένο βαθμολογικά Διαβολίτσι και ελπίζει ότι θα πανηγυρίσει την πρώτη φετινή νίκη ώστε να έχει πιθανότητες παραμονής. Πολύ κρίσιμο ματς δίνει και το προτελευταίο Ασπρόχωμα στην έδρα του Δωρίου που δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό.
Τέλος στην Πύλο, ο τοπικός Τσικλητήρας θα αναμετρηθεί με τον Αστέρα Αρφαρών που νίκησε μετά από καιρό, αλλά παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού.

Tο πρόγραμμα και οι διαιτητές

Τέλλος Αγρας - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 30 μ.μ.
Σερεμέτης, Καλογερόπουλος, Παναγιωτόπουλος
Ακρίτας Κορώνης - Διαβολίτσι
Γήπεδο Λογγάς, 3.30 μ.μ.
Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Κυριακόπουλος
Ανδρούσα - Κυπαρισσία
Γήπεδο Ανδρούσας, 3.30 μ.μ.
Νίκας, Καρβούνης, Γκούμας
Σπερχογεία - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο "Πέτρος Γεωργανάς", 3.30 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Σκόρδος, Τσουλάκος
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Πάμισος
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Καστανάς, Αθανασοπούλου
Τσικλητήρας Πύλου - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Πύλου, 3.30 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Ηλιόπουλος
Εθνικός Μελιγαλά - Εράνη Φιλιατρών
Γήπεδο Μελιγαλά, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Τσίρμπας
Δώριο - Ασπρόχωμα
Γήπεδο Δωρίου, 3.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Γιαννέας, Ταβουλαρέας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 17 αγωνιστικές)
1. Πάμισος    52-7    52
2. Κυπαρισσία    36-3    48
3. Τέλλος Αγρας    40-11    36
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    40-26    36
5. Μεσσηνιακός    19-17    25
-. Δώριο    33-32    25
7. Ολυμπιακός Καλαμάτας    19-28    23
-. Διαβολίτσι    21-29    23
9. Τσικλητήρας Πύλου    20-24    21
-. Σπερχογεία    23-27    21
-. Ανδρούσα    15-24    21
12. Εθνικός Μελιγαλά    23-23    17
-. Εράνη    13-18    17
14. Αστέρας Αρφαρών    20-44    14
15. Ασπρόχωμα    14-42    10
16. Ακρίτας Κορώνης    14-47     6     
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).