Τετάρτη, 28 Ιανουάριος 2015 12:43

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: «Δεν αντιμετωπίζουμε τα ματς όπως πρέπει», προβληματισμένος ο Βεργέτης

Γράφτηκε από τον

Προβληματισμένος από την εικόνα που δείχνουν οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης σε παιχνίδια με μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους είναι ο Στάικος Βεργέτης.


Ο τεχνικός των Αρκάδων μίλησε στον NovaΣΠΟΡ Fm 94,6 για τα αίτια του αποκλεισμού από τον Ηρακλή στο Κύπελλο, αναφέροντας την κούραση και την έλλειψη ομοιογένειας στα δύο αυτά παιχνίδια. Μάλιστα, επισήμανε πως κάποιοι παίκτες δεν έχουν εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βεργέτη: 
«Συνολικά και για τα δυο παιχνίδια, αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι η ομάδα έχασε την ομοιογένεια και τη συνοχή της γιατί αναγκαστήκαμε να κάνουμε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Γνωρίζαμε ότι θα συμβεί αυτό με τις πολλές αλλαγές αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή. Έπρεπε να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες. Η κούραση που έχουν κάποιοι παίκτες είναι μεγάλη.
Υπάρχει κόπωση στην ομάδα, ο Γιαννιώτας -για παράδειγμα- έπαθε κράμπες, ο Μάσα έχει κλατάρει από τα πολλά τα συνεχόμενα παιχνίδια. Από τη μια είναι η κόπωση και από την άλλη κάποια παιδιά που μπαίνουν να βοηθήσουν δεν είναι αντάξια της περίστασης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει ότι έχουν το ειδικό βάρος να ανταπεξέλθουν. Φυσικά θα συνεχίσουν να παίρνουν ευκαιρίες και θα δούμε ποιοι θα τα καταφέρουν στο τέλος», ανέφερε αρχικά για τον αποκλεισμό.
Για το τι τον προβληματίζει πέρα από την κούραση: «Αυτό που με προβληματίζει και έχω παρατηρήσει, είναι ότι δεν τα δίνουμε όλα όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας. Δε γίνεται να μην έχεις χάσει από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, και να χάνουμε βαθμούς από ομάδες που βρίσκονται από κάτω μας».
Για το αν η ομάδα έμεινε στην ευρωπαϊκή πορεία που έκανε: «Σίγουρα δε μπορούμε να ακυρώσουμε την πορεία της Ευρώπης αλλά δεν πρέπει και να μένουμε σε αυτό. Η χρονιά έχει πολύ δρόμο ακόμα δεν τελείωσε στην ευρωπαϊκή πορεία».
Για το αν είναι θέμα νοοτροπίας ή ρόστερ: «Θέμα νοοτροπίας είναι σίγουρα, καθώς δεν αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια όπως πρέπει. Το αν έχουμε το ρόστερ που πρέπει θα φανεί στην πορεία των αγώνων, θα συνεχίσω να δίνω ευκαιρίες και θα δούμε ποιοι μπορούν και ποιοι όχι».
Για το αν επαναπαύτηκε η ομάδα στο αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού: «Εγώ είχα πει στα παιδιά ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδα επιπέδου της Σουπερ Λιγκ, γιατί τέτοια είναι ο Ηρακλής . Έχοντας διαγνώσει το γεγονός ότι δεν έχουμε την ίδια δυναμική όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου, χτύπησα το καμπανάκι στους παίκτες μου περισσότερο από ότι θα έκανα αν παίζαμε με τον Ολυμπιακό.  Ο Ηρακλής πάλεψε και το είχα πει στους παίκτες μας ότι θα το κάνει. Το ήθελε πιο πολύ και το πήρε».
Για το τι χρειάζεται η ομάδα: «Πρώτα εγώ σαν άνθρωπος πρέπει να έχω ισορροπία και αυτό να το περάσω στους παίκτες. Πάντα πρέπει να έχουμε ισορροπία έτσι είναι στον αθλητισμό. Δεν πρέπει ούτε να απογοητεύεσαι ούτε να ενθουσιάζεσαι. Προχωράμε σήμερα με προπόνηση και έχουμε τον αγώνα με την Καλλονή».
Για το τι σημαίνει ο αποκλεισμός: «Ο στόχος του πρωταθλήματος είναι ξεκάθαρος από την αρχή. Ο στόχος δεν είναι να μπούμε απλά στα πλεϊ-οφ και να πάρουμε το τελευταίο εισιτήριο. Στόχος είναι να προσπεράσουμε κάποιες ομάδες ακόμα και αν αυτό σημαίνει το Τσάμπιονς Λιγκ. Δε θέλουμε να ξεκινήσουμε προετοιμασία 15 Ιουνίου πάλι. Όλα αυτά όμως δε σημαίνουν ότι δε δώσαμε σημασία στο κύπελλο».
Για τον Μπακασέτα: «Ο Τάσος είναι ένα παιδί με φοβερά προσόντα. Προσόντα που δύσκολα βλέπεις. Έχω πει και θα το ξαναπώ ότι αν ερχόταν κάποιος από το εξωτερικό, από τις μεγάλες ομάδες σε προπόνηση του Αστέρα και του λέγαμε να διαλέξει κάποιον, θα διάλεγε τον Τάσο. Ευκαιρίες πήρε αλλά ποτέ δεν έβγαλε σε αγώνα αυτά έβγαζε στις προπονήσεις. Δεν άρπαξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και η ομάδα δε μπορούσε να περιμένει άλλο καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν».
Για την αλλαγή του Μπαντιμπανγκά: «Φοβήθηκε για υποτροπή και ζήτησε αλλαγή στο ημίχρονο ώστε να μην επιβαρυνθεί. Προτίμησα να τον κάνω αλλαγή παρά να ρισκάρω να τον χάσω για περισσότερο».