Σάββατο, 31 Ιανουάριος 2015 08:17

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ξεχωρίζει το Τριφυλιακό ντέρμπι Κυπαρισσία - Τέλλος Αγρας, τα νέα όλων των ομάδων και το πρόγραμμα

Γράφτηκε από τον

Τα δύο τρίτα του πρωταθλήματος της Α' τοπικής συμπληρώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο και η μάχη για τον τίτλο έχει φουντώσει για τα καλά. Στην 20η αγωνιστική που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο ξεχωρίζει το Τριφυλιακό ντέρμπι της Κυπαρισσίας με τον Τέλλο Αγρα.


Ο πρωτοπόρος Πάμισος παίζει στην έδρα του με την Ανδρούσα και λογικά θα έχει εύκολα έργο.
Από εκεί και πέρα κρίσιμα παιχνίδια για την παραμονή θα γίνουν σε Αρφαρά, Φιλιατρά, Ασπρόχωμα και Μελιγαλά. Ο Αστέρας Αρφαρών υποδέχεται την Σπερχογεία, η Εράνη παίζει με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, το Ασπρόχωμα φιλοξενεί τον Τσικλητήρα Πύλου και ο Εθνικός Μελιγαλά το Δώριο, με τους τέσσερις γηπεδούχους να θέλουν μόνο τη νίκη.
Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει τον πρώτο λόγο για το τρίποντο απέναντι στην Κορώνη, που πέτυχε την πρώτη της νίκη την προηγούμενη αγωνιστική και έχει ανεβασμένο ηθικό.
Τέλος, στην Καλαμάτα ο Μεσσηνιακός θα ψάξει τη νίκη μετά από αρκετό καιρό κόντρα στο Διαβολίτσι που προέρχεται από την ήττα σοκ από την Κορώνη.
Αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Να επανέλθει στις νίκες μετά από πολύ καιρό θέλει ο Μεσσηνιακός που παίζει στην έδρα του με το Διαβολίτσι. Οι "πράσινοι" έχουν να κερδίσουν επτά αγωνιστικές, έχοντας αυτό το διάστημα δύο ήττες από Κυπαρισσία, Πάμισο και πέντε σερί ισοπαλίες. Ετσι θα τα δώσουν όλα για να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να ανέβουν στη βαθμολογία.
Οι Κουλουράς, Γαβράς και Μπούνας που δεν έπαιξαν στους Γαργαλιάνους με τον Αγρα θα είναι στη διάθεση των Μάνα, Κατσούλη, ενώ άγνωστο είναι αν θα δώσει το "παρών" ο στρατευμένος Μπιζίμης.
Το Διαβολίτσι έχασε απρόσμενα στη Λογγά από την Κορώνη και πλέον έχει μπροστά του ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα. Παρόλα αυτά ο ΑΟΔ θα προσπαθήσει να πάρει κάτι από το σημερινό ματς με τον Μεσσηνιακό στην Καλαμάτα παίζοντας με αμυντική τακτική, για να διατηρηθεί μακριά από τις τελευταίες θέσεις.
Θα απουσιάσει μόνο ο τραυματίας Σκαρπαλέζος, ενώ να σημειωθεί πως έφυγε από την ομάδα ο αμυντικός Γιάννης Μαυροειδάκος, ο οποίος θα συνεχίσει στον Ηρακλή Καλαμάτας.

ΕΡΑΝΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που υπάρχει στις τάξεις της Εράνης για τον σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
Οι "πράσινοι" έχουν να κερδίσουν δυόμιση μήνες στο γήπεδο τους και δεν θέλουν να χάσουν άλλους βαθμούς, γιατί η διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι μόλις τέσσερις βαθμοί.
Ετσι η ομάδα του Σταύρου Αντωνόπουλου με τη βοήθεια των φιλάθλων της θα μπει δυνατά και με επιθετικό πνεύμα στο ματς για να πάρει το τρίποντο.
Ο έμπειρος προπονητής θα έχει στη διάθεση του και τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο που αποθεραπεύτηκε.
Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση μετά την σπουδαία νίκη επί του πρωταθλητή και πρωτοπόρου Παμίσου και θα προσπαθήσει αν φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από τα Φιλιατρά. Οι "ερυθρόλευκοι" ξέρουν πως θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που "καίγεται" για τη νίκη, όμως θα επιδιώξουν με αμυντική τακτική να πάρουν κάτι καλό και να βελτιώσουν τη θέση τους στη βαθμολογία.
Ο Γιώργος Πολυμενέας έχει μια σημαντική απουσία στην αμυντική γραμμή αφού δεν θα παίξει ο Αργάνης που είναι τραυματίας, ενώ τιμωρημένος είναι ο Ζωγράφος.
Επίσης θα λείψει ο Παπαδέας λόγω δουλειάς, ενώ ακόμη δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του Ροβολή.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται το Ασπρόχωμα μετά τις απανωτές ήττες και ξέρει πως το σημερινό ματς με τον Τσικλητήρα Πύλου είναι πολύ κρίσιμο. Η ομάδα του Μιχάλη Φασουλή θέλει απεγνωσμένα μία νίκη για να μειώσει τη διαφορά από την 13η θέση και να αυξήσει τις ελπίδες παραμονής της. Σίγουρα όμως θα έχει δύσκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Τσικκλητήρας.
Ο Η. Ηλιόπουλος που είναι το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα θα κάνει καιρό να αγωνιστεί μιας και έχει πρόβλημα στο γόνατο, ενώ υπολογίζεται ο Χ. Φουρναράκος που βγήκε το δελτίο του.
Από την άλλη η ομάδα της Πύλου πήρε τη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική επί του Αστέρα Αρφαρών και έφτιαξε κάπως την ψυχολογία της, όμως χρειάζεται και άλλες νίκες για να φτάσει ψηλά στη βαθμολογία, όπως ήταν ο αρχικός της στόχος.
Ετσι θα παίξει με σοβαρότητα και συγκέντρωση σήμερα στο Ασπρόχωμα για να πάρει το διπλό.
Το απουσιολόγιο είναι λευκό για τον Νίκο Κακαλέτρη, μιας και επιστρέφουν οι Μπουντάς και Ν. Παπαγεωργίου.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Τη δέκατη εντός έδρας νίκη της σε ισάριθμους αγώνες θέλει να πάρει η Κυπαρισσία που φιλοξενεί αύριο τον Τέλλο Αγρα, σε ένα κλασικό Τριφυλιακό ντέρμπι που πάντα συγκεντρώνει πολύ κόσμο.
Ο ΑΟΚ μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στον πόντο και θέλει να πάρει τη νίκη και να παραμείνει σε απόσταση βολής.
Η ψυχολογία είναι με το μέρος των "κυανόλευκων" που έχουν να δεχθούν γκολ εδώ και 12 αγωνιστικές και με όπλο την άμυνα τους θα τα δώσουν όλα για ένα ακόμη τρίποντο.
Ο προπονητής Αλέξης Μαντζούνης έχει πει στους παίκτες του πως ο αγώνας θέλει προσοχή, γιατί ο Αγρας είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και έχει να ηττηθεί πολύ καιρό.
Το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχει πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας και άπαντες οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι, εκτός από το τελευταίο απόκτημα, τον Αγγελο Γεωργιόπουλο.
Στον αντίποδα ο Τέλλος Αγρας αντιμετωπίζει το αυριανό ματς ως πρόκληση αφού παίζει με μία πολύ δυνατή ομάδα και μάλιστα στην έδρα της, με το παιχνίδι να έχει το χαρακτήρα του ντέρμπι.
Οι "ερυθρόλευκοι" αγνοούν την ήττα εδώ και 13 αγωνιστικές και
θα προσπαθήσουν να διευρύνουν αυτό το σερί, γνωρίζοντας πάντως πως το έργο τους θα είναι δύσκολο. Το συγκρότημα του Αντώνη Μαυρέα θα παίξει με αμυντική τακτική και θα δώσει προσοχή στο πρώτο 20λεπτο που λογικά ο αντίπαλος θα μπει λογικά δυνατά.
Πάντως ο Αγρας θα παίξει δίχως άγχος, αφού δεν έχει τίποτα να χάσει από αυτόν τον αγώνα.
Η ομάδα των Γαργαλιάνων θα παραταχθεί πάνοπλη αφού επιστρέφουν και οι Αναστασόπουλος και Γεωργακόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

Να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να προσθέσει τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό του θέλει ο Απόλλωνας Καλαμάτας που αντιμετωπίζει αύριο στην έδρα του τον Ακρίτα Κορώνης. Η καλαματιανή ομάδα έχασε στο τέλος τη νίκη από την Σπερχογεία την περασμένη Δευτέρα και θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, μένοντας μόνη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αν φυσικά ο Τέλλος Αγρας δεν κερδίσει στην Κυπαρισσία. Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Μπιτσάνη που έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού (το πιθανότερο είναι να μείνει στον πάγκο), ενώ αποθεραπεύτηκε και υπολογίζεται ο Τρικουράκης.
Ο Ακρίτας Κορώνης κατάφερε την 19η αγωνιστική να πάρει την πρώτη του νίκη και να αυξήσει τις όποιες ελπίδες έχει για σωτηρία, όμως αύριο θα έχει δύσκολο έργο με τον Απόλλωνα.
Η ομάδα του Νίκου Σταμάτη θα προσπαθήσει να περιορίσει τα ατού του Απόλλωνα και να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση.
Πάντως τα προβλήματα απουσιών είναι μεγάλα και συγκεκριμένα από το προηγούμενο ματς με το Διαβολίτσι θα λείψουν οι
Παναγιωτόπουλος, Σ. Μπλάνας και Γ. Κουτσουμπός,
ενώ για επέμβαση στο γόνατο πηγαίνει ο Δ. Κουτσουμπός.
Η ομάδα της Κορώνης απέκτησε πριν λίγες ημέρες τον Βασίλη Πέτσι από την Λογγά.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Νίκη με καλή εμφάνιση απέναντι στην Ανδρούσα θέλει ο Πάμισος για να διατηρήσει το +1 από την Κυπαρισσία και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Οι νησιώτες κρατούν ακόμη την τύχη στα χέρια τους και θέλουν να δείξουν πως η ήττα και η εμφάνιση με τον Ολυμπιακό ήταν απλά μια κακή παρένθεση.
Ετσι θα μπουν δυνατά στο κυριακάτικο ματς με σκοπό να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να κάνουν το έργο τους πιο εύκολο.
Οι Τσίκινης - Γεωργακλής δεν υπολογίζουν στον τιμωρημένο Αργυρόπουλο, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σεϊτάι, όμως ο Χελάς που αποκτήθηκε πριν λίγες ημέρες θα κάνει ντεμπούτο. Επίσης εξέτισε την ποινή του και πιθανότατα επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια ο Κυριακόπουλος.
Η Ανδρούσα δεν κατάφερε να προβάλει σθεναρή αντίσταση στην Κυπαρισσία μέσα στην έδρα της και αύριο έχει ακόμη πιο δύσκολη αποστολή με τον Πάμισο εκτός έδρας. Η ομάδα του Κώστα Καρλαύτη θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή εμφάνιση και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για θετικό αποτέλεσμα.
Σημαντική απώλεια είναι ο επιθετικός Φάνης Βλαχόπουλος που τραυματίστηκε στο ματς με την Κυπαρισσία και τέθηκε εκτός για δύο εβδομάδες.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Το ματς με την Σπερχογεία είναι ένα από αυτά που πρέπει να κερδίσουν πάση θυσία στα Αρφαρά αν θέλουν να παραμείνουν και φέτος στην
Α' τοπική. Αυτό το γνωρίζουν καλά ο Στάθης Βανικιώτης και οι παίκτες του και θα παίξουν με πάθος από τη νίκη από το πρώτο λεπτό.
Οι "κυανόλευκοι" θέλουν αφενός να μειώσουν τη διαφορά από την 13η θέση που οδηγεί σίγουρα και αφετέρου να κρατήσουν σε απόσταση Ασπρόχωμα και Κορώνη που είναι πιο πίσω στη βαθμολογία.
Τραυματίας είναι ο νεαρός Κουρνέτας και θα χάσει τον αγώνα, όμως ετοιμοπόλεμος είναι ο Γιαννακόπουλος, ενώ και ο Τσιλίκος θα δώσει πιθανότατα το "παρών".
Να πούμε πως ο Αστέρας πριν λίγες ημέρες έκανε μια ακόμη μεταγραφή αποκτώντας τον Αγγελο Τρίμη από τον Πανιώνιο Καλαμάτας.
Από την άλλη η Σπερχογεία πηγαίνει στα Αρφαρά για να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πάρει τη νίκη ή στη χειρότερη των περιπτώσεων την ισοπαλία. Οι "Ταύροι" έφεραν ισοπαλία με τον Απόλλωνα πριν λίγες ημέρες και θα παίξουν για το τρίποντο με σκοπό να βελτιώσουν τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα.
Ο Τάσος Χατζηαγγελής υπολογίζει στον Παυλέα που εξέτισε την ποινή του, ενώ ίσως και ο Καννελόπουλος να είναι στην αποστολή.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΔΩΡΙΟ

Τα… ρέστα του παίζει ο Εθνικός Μελιγαλά στο κυριακάτικο ματς με το Δώριο που έχει και το χαρακτήρα του γειτονικού ντέρμπι.
Οι "κυανόλευκοι" δεν έχουν περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες στο γήπεδο τους, αφού είναι μόλις 4 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ως εκ τούτου η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου θα παίξει με επιθετική φιλοσοφία για να πάρει το τρίποντο και να ανασάνει βαθμολογικά.
Στα αγωνιστικά εξέτισε την ποινή του ο Γερμάνης, όμως είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Μπαλαλά και παραμένει εκτός ο Κανελλόπουλος.
Να σημειωθεί πως ο Εθνικός απέκτησε δύο νεαρούς παίκτες πρόσφατα, τον επιθετικό Γιάννη Κοψαχείλη και τον Χότζα από τη Χώρα.
Το Δώριο από την άλλη ανέβηκε στην πέμπτη θέση μετά τις νίκες επί Αρφαρών και Ασπροχώματος και πηγαίνει χωρίς το παραμικρό άγχος στο γειτονικό ντέρμπι με Εθνικό Μελιγαλά. Στόχος είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πάρει τη νίκη ή την ισοπαλία.
Ο Γιάννης Αντωνόπουλος υπολογίζει στον νεοαποκτηθέντα
Μωράκη, αλλά και στον Γιαννόπουλο που αποθεραπεύτηκε, ενώ γυρίζει και ο Αντωνίου. Ακόμη στον πάγκο αναμένεται να καθίσει και ο επιθετικός Παναγιώτης Γιαννουκάκης

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 31 Ιανουαρίου

Μεσσηνιακός – Διαβολίτσι
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Σκόρδος, Κυριακόπουλος
Εράνη – Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Νίκας, Γιαννέτσος, Τσίρμπας
Ασπρόχωμα – Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Ασπροχώματος, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Τσοπανάκης

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου

Κυπαρισσία – Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Καρβούνης, Ζαρακοβίτης
Απόλλωνας Καλαμάτας – Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3 μ.μ.
Σερεμέτης, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης
Πάμισος – Ανδρούσα
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γκούμας, Βρυώνης
Αστέρας Αρφαρών – Σπερχογεία
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Καστανάς
Εθνικός Μελιγαλά – Δώριο
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Νίκας, Αθανασοπούλου, Τσίρμπας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 19 αγωνιστικές)
1. Πάμισος    53-9    52
2. Κυπαρισσία    39-3    51
3. Τέλλος Αγρας    41-12    37
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    41-27    37
5. Δώριο    35-33    28
6. Μεσσηνιακός    20-18    26
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    21-29    26
8. Τσικλητήρας Πύλου    22-24    24
9. Διαβολίτσι    22-31    23
10. Σπερχογεία    24-28    22
11. Ανδρούσα    15-27    21
12. Εθνικός Μελιγαλά    23-23    18
-. Εράνη    13-18    18
14. Αστέρας Αρφαρών    20-46    14
15. Ασπρόχωμα    15-44    10
16. Ακρίτας Κορώνης    16-48     9     
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).